Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV MARS 2013

Äntligen är det här! Chicago swing dance studios första och alldeles egna nyhetsbrev. Efter många goda år av samarbete med Herräng Dance Camp och Harlem Hot Shots har vi nu gått in i något nytt och hoppas att du vill prenumerera på vårt telegramblad även i fortsättningen. Men skulle du önska avsluta din prenumeration kan det enkelt göras gjort genom att klicka på länken ”avsluta prenumeration”. Du hittar den högst upp i brevet och längst ner. I övrigt önskar vi dig en trevlig läsning!


NY KURSOMGÅNG

Det är snart dags för nya kursstarter (10/3-14/3). Detaljer om kursutbudet, kursstarter och anmälan finns på vår nätsida och i vår tryckta broschyr.


SWING PÅ ONSDAGAR

Onsdagskvällarna med prova-på kurs för lindy hop-noviser 18:45 till 20:00 följt av social swingdans 20:00 till 23:00 rullar på precis som vanligt. Några av Stockholms bästa swingjockeys står för musiken och i slutet av varje månad (27/3) gästas etablissemanget av Tommy Löbel Swing Band. I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken dj som spelar respektive onsdag.


DANSA PÅ LÖRDAGAR

Lördagsdanserna i mars inleds den 2/3 med elevdans, som naturligtvis är öppen för alla, men som ingår för dig som har ett för perioden giltigt kurskort (en elevdans per kursomgång ingår). Elevdansen föregås av en filmvisning/föreläsning 19:00-20:30 där Ewa Burak kommer visa en del filmklipp och prata om minnen och upplevelser med Frankie Manning, en ikon inom lindy hop. Liksom till elevdansen är alla välkomna men utan giltigt kurskort avkrävs ett blygsamt inträde på 50 kr. Lördagarna försätter sedan med Balboa Noir den 9/3, The Blue Bird´s Club den 16/3, Rock ’N’ Roll Saturdays den 23/3 och slutligen Live på Chicago den 30/3.


CHICAGO JAM SESSION #1

Under våren presenterar Chicago tillsammans med Stockholm Stompers en serie konsertliknande jam sessions. Stockholm Stompers bjuder under några lördagar mellan 16:00 och 19:00 in karismatiska gäster från jazzvärlden. Premiären infaller den 16/3 och lovar ett såväl musikaliskt som rytmiskt möte mellan Stockholm Stompers och dansgruppen Harlem Hot Shots. Biljetter kan förbokas via hemsidan.


PÅSKLÄGRET

Med bara drygt en månad kvar till det årliga Påsklägret (29/3 – 1/4) vill vi framförallt be förare att anmäla sig och då främst till grupperna medel och medelavancerad. Ingen nivå är full i dagsläget men innan vi kan ta in några följare från väntelistan behöver fler förare anmäla sig. Som följare kan du komma in direkt om du hittar en förare, som ej redan är anmäld, att anmäla dig med. Som lärare på lägret kommer vi träffa Åsa och Daniel Heedman samt Micaela Hellsten och Nicolas Deniau. På danskvällarna: Jesses Swingers, Hasse Ling & his Syncopaters of Swing, grymma DJ´s och mycket mer. Mer information om Påsklägret här.


TEMAKLASSER

Sist på söndagskvällarna, 20:00 – 22:00, finns ett antal fristående temakurser med varierande innehåll som ett komplement till det ordinarie kursutbudet. Teman i mars: snabb lindy 3/3, parakrobatik i lindy hop 10/3, jam circle 17/3 och slutligen autentisk jazz i lindy hop 24/3. Vårens kommande teman finns i sin helhet presenterade på vår nätsida. Ingen föranmälan krävs till de här kurserna men vid vissa tematillfällen, exempelvis parkakrobatik, kan krävas att man kommer med en partner då ingen parrotation kommer förekomma.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben fortsätter som vanligt och ett uppdaterat orkesterprogram finns på hemsidan.


DANSTRÄNA PÅ EGEN HAND

Varje lördagsförmiddag mellan 11:00 och 13:00 finns det möjlighet till egen träning här på Chicago. Du som har ett giltigt kurskort för perioden är välkommen att själv eller tillsammans med någon komma hit för egen dansträning. Vi står för musiken och du för resten. 


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen. 


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.

Torsdag 7/3
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango

Lördag 9/3
13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop
15:00 Argentinsk Tango






Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!