Strategier för att gå från minus till plus +++ på jobbet! 
Kraftbrev nr 4, november 2012 från Hejdadig Affärsutveckling. Läs brevet på webben här.

Kraftekonomi hjälper dig ta nya beslut på jobbet 

 
       


Upptäck kraften i Kraftekonomi!

Acceptans handlar inte bara om att acceptera saker i omvärlden. Det handlar om att acceptera sig själv.

För en tid sedan blev jag bjuden att vara med på en sak som jag ”borde” tackat ja till, men när jag lyssnade noga sa kroppen nej. När jag accepterade det fick jag handlingskraften som ledde till ett avgörande möte. Läs berättelsen här intill.

Och när vi accepterar hur mycket en händelse påverkar oss och hur många som är berörda, kan vi lättare ta nya beslut. Se räkneexemplet och upptäck kraften i Kraftekonomi.

Välkommen till Hejdadig´s värld!

Lena Gennerud

Tipsa en vän

KRAFTORDLISTA

KP = Kraft-Poäng
KP-höjare = Någon eller något som ger kraft
KP-sänkare = Någon eller något som tar kraft
Kraftekonomi = Strategiskt tänkande för att ta nya beslut

Boka Lena Gennerud genom Talarforum

Nu är jag med som föreläsare i Talarforum. Läs presentationen här.


Kontaktuppgifter:

Lena Gennerud,
Hejdadig Affärsutveckling
www.hejdadig.nu
lena@hejdadig.nu
070-461 44 44

Besöksadress:
K22, Krukmakargatan 22, ög
118 51 Stockholm 

   

Acceptansen är studsmattan

En morgon kom mejlet från VD:n. Jag hade precis satt mig vid skrivbordet och fick det rykande heta kaffet i halsen. Vi skulle ha ett idéarbete om vår framtidsvision och alla i personalen var inbjudna att delta. Jag gick ut i hallen, tittade mig i spegeln och såg entusiasmen spridas i mitt ansikte. Vilken bra workshop! Jag såg mitt leende stelna när jag insåg något som aldrig hänt mig förut. Jag ville inte delta. Fortsätt läsa här

Hejdadig Affärsutveckling jobbar med chefer som vill lyfta sitt team

 

Vinster med att räkna Kraft-Poäng:

Tänk dig en skrivare som är trasig på kontoret. Kerstin som sitter på plan 1 har sagt till chefen att den behöver lagas. Han ska fixa det. Under tiden får hon ta hissen eller trapporna upp till plan 3. Inget händer.

Kerstins irritation kostar henne – 2 KP (minus 2 Kraft-Poäng). Ser man det så är det inte mycket, men när vi räknar Kraftekonomiskt är den verkliga kostnaden för företaget mycket högre:

  • Kerstin behöver använda skrivaren fem gånger om dagen. Det blir – 2 KP x 5 = minus 10 KP/dag.
  • Nu har det gått två veckor sedan skrivaren gick sönder. – 10 KP x 10 dagar = minus 100 KP.
  • Kerstin har nio kollegor som också sitter på plan 1. Om vi antar att de också är irriterade över att skrivaren inte fungerar har det hittills kostat gruppen – 100 KP x 10 personer = minus 1000 KP.
  • Dessutom tycker chefen att alla gnäller. Det är väl bra med lite motion i trappen. Chefens irritation har hittills kostat minus 250 KP.
  • Kostnad för företaget = Minus 1250 KP! Och då är skrivaren fortfarande trasig.

Precis som du kan använda pengar för att köpa olika saker kan du använda din kraft till det du vill. Företaget skulle kunnat använda personalens 1250 Kraft-Poäng för att ringa 25 nya kunder.

Tänk Kraftekonomiskt och skapa utvecklingskraft på jobbet!

P.S. Jag håller med om att någon annan än chefen borde kunnat ringa service, men när jag använde exemplet för en föreläsning började publiken skratta. Efter att först ha skruvat på sig under mitt räknande vid tavlan, reste sig och chefen med ett leende och sa: Jag ska fixa skrivaren! D.S.


Fem egenskaper för framgångsrika företag:

"När vi arbetar för eller gör affärer med företag som verkligen försöker göra världen till en bättre plats, skapas energi och växtkraft. Vi ser plötsligt möjligheter i nya områden och är villiga att ta risker för att nå högre."

Läs Mathias Kristianssons och Robert Elms trendspaning om framgångsrika företag här

 

Har du någon kollega eller god vän som du tror uppskattar Kraftbreven från Hejdadig Affärsutveckling? Tipsa gärna här.   Lena Genneruds Kraftbrev kommer varannan månad. Läs Kraftbrev 1 här, brev 2 och brev 3 här. Vill du avsluta din prenumeration på breven, klicka här.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!