Pressinformation från O-Ringen. Problem att läsa utskicket? Se det i webbläsaren

Stort intresse att springa O-Ringen

O-Ringen 2012-11-02

Intresset för sommarens O-Ringen i Boden är stort.

Den 1 november hade 5 022 deltagare anmält sig till O-Ringen i Boden 2013. Siffran ger en indikation på att orienteringsevenemanget  kommer bli en riktig folkfest.

– Det känns riktigt stimulerande för det fortsatta arbetet. Nu får vi ett kvitto på vad många har sagt, att terrängen här uppe lockar orienterare, säger Generalsekreteraren Thomas Lindell för O-Ringen i Boden.

Den första anmälningsgränsen den 1 november har varit en bra indikator på hur stort den kommande O-Ringen kommer att bli. De senaste åren har O-Ringen normalt noterat 3-4 000 deltagare vid motsvarande tid, förutom i fjol inför Halmstad. Då hade 6390 anmält sig vid motsvarande tidpunkt, något som i slutändan resulterade i 21 172 startande. 

I år noterar alltså arrangörerna 5 022 anmälda den 1 november. Hur många som sedan kommer att springa sommarens orienteringsfest i Boden kan man bara spekulera om. 

– Vi är naturligtvis väldigt glada för det stora intresset. Vi har genom vårt koncept med vildmarksterräng, midnattssol och tävlingar för alla fått ett bevis för att det finns ett stort intresse för att springa O-Ringen i Boden. Vi tror också att många passar på att kombinera tävlingarna med semester uppe i Norrbotten. Det är exotiskt för många i södra Sverige och utlandet att tävla så här långt norrut, säger Thomas Lindell.

Han pekar på ett antal faktorer som betyder mycket för det stora intresset:

* O-Ringen har inte arrangerats så här långt norrut på 30 år.
Många planerar in en norrlandssemeter sommaren 2013, där man kombinerar O-Ringen med ett antal intressanta turistmål både i länet och vidare in i Lappland. Möjligheten till andra semesteraktiviteter har stor betydelse när det gäller orienterarnas beslut att delta.

* O-Ringen i Boden har mycket bra förutsättningar.
Campingen som byggs upp blir en av de bästa någonsin med närhet till allt och med möjlighet till ett antal elplatser, något som saknats tidigare år. Sen är tre av etapperna belägna mycket nära campingen och de andra två genomförs 3 mil från campingen i en Ekopark i Storklinten.

* Många utländska deltagare.
Arrangörerna märker redan nu ett stort intresse bland utländska löpare att delta i O-Ringen. Att få chansen att springa i "Europas sista vildmark" är väldigt exotiskt för många. Noterbart är att 374 Schweizare redan anmält sig. I fjol deltog totalt 218 löpare från Schweiz.


– Nu fortsätter vi förberedelsearbetet inför sommarens O-Ringen. Det känns naturligtvis extra stimulerande att jobba med ett event med så stort intresse, avslutar Thomas Lindell.

 

Pressbilder finns att ladda ner på:

http://www.oringen.se/omoringen/press/pressreleaser.1009.html 

Text och bilder är för fri publicering. 


Fakta O-Ringen Boden 2013

O-Ringen avgörs 20 till 26 juli i och runt Boden.

Lördag 20 juli:
Invigning och AXA-stafetten
Söndag 21 juli:
 Etapp 1 - Rödberget långdistans
Måndag 22 juli: Etapp 2 - Rödberget långdistans/Elitsprint Björknäs HD 21 Elit
Tisdag 23 juli: Aktivitetsdag/Vilodag
Onsdag 24 juli: Etapp 3 - Storklinten långdistans
Torsdag 25 juli: Etapp 4 - Storklinten medeldistans
Fredag 26 juli: Etapp 5 - Åberget långdistans, jaktstart 


Mer information

O-Ringen:

www.oringen.se

O-Ringen på YouTube:
www.youtube.com/user/oringenofficial

O-Ringen på Facebook:
http://www.facebook.com/ORingen


Om O-Ringen:
O-Ringen är världens största orienteringstävling som varje år avgörs på ny plats i Sverige. 2013 i Boden, 20-27 juli. O-Ringen är en mötesplats och folkfest för över 15.000-20.000 orienterare som tillsammans under tävlingsveckan gör runt 100.000 starter. Deltagarna kommer från hela världen och ett 40-tal nationer brukar vara representerade. Tävlingen är uppdelad i klasser efter ålder och kunnande. Totalt tävlas det i över 100 klasser, från de yngsta i 10-årsklasserna till de verkliga veteranerna i 90-årsklassen. 

OBS! Det går ej att svara på detta mail.

O-Ringenchef, Mark Baljeu, Tel 010-476 53 78  
E-post: mark.baljeu@oringen.se 

Thomas Lindell, Generalsekreterare O-Ringen Boden 2013, Tel 070-666 84 02
E-post: thomas.lindell@oringen.se         

__________________________________________

För mer information, fler nyheter och bilder, besök oringen.se/press eller maila pressinfo@oringen.se

Du får denna pressinfo eftersom vi hoppas att du är intresserad av att bevaka vårt evenemang.
Vill du veta mer om O-Ringen eller komma i kontakt med oss, besök oringen.se/press!

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!