Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Prenumerera? Klicka här. Tipsa en vän? Klicka här


Nyhetsbrev 6

Oktober 2012

Redaktör:
Anna Momcilovic

Ansvarig utgivare:
Hans Starkhammar

Webbadress:
www.rccsydost.se

Missa inte

8 november
Sista dagen att anmäla sig till Utvecklingskraft Cancer den 22 november.

29 november
Öppet hus i Regionalt cancercentrums nya lokaler kl 14-17.

 

Se fler aktiviteter i kalendern

 

Filmtips!

Se kampanjfilm om tema cancer på 1177.se
(1 min)

Se 1177.se/cancer - snabbguide till innehållet (2.53 min)

 

Kom ihåg

31 oktober

är sista dagen för Regionalt cancercentrum att rapportera regionala registerdata för 2011 till Socialstyrelsen. Vid problem med inrapportering, ta kontakt med våra stödteam.

Nu är programmet för Utvecklingskraft Cancer klart

De senaste två åren har det pågått och pågår mycket spännande utvecklingsarbete inom cancerområdet i sydöstra sjukvårdsregionen. Behovet av förnyelse är påkallat såväl i regionen som nationellt där vår förmåga att ta tillvara pågående utvecklingsinitiativ och förbättringsarbeten samt forskning är avgörande. 

Hur går det med arbetet att uppfylla regionens löften till invånarna och vad har vi lärt oss av det regionala koloncancerprojektet? På Utvecklingskraft Cancer får du möjligheten att träffa ledande personer inom cancerområdet i regionen och i landet. Utvecklingskraft Cancer anordnas i Konsert och Kongress i Linköping den 22 november.
Dagen är kostnadsfri. Läs programmet och anmäl dig via anmälningsformuläret här
Sista anmälningsdag är 8 november.
Obs! Alla deltagare - oavsett om man deltar hela eller delar av dagen - ska anmäla sig via anmälningsformuläret.


Koloncancerprojektet ska sprida sin kunskap

Det treåriga projektet kring koloncancer har inneburit en rad förbättringar i vårdkedjan för patienterna. Nu ska kunskapen användas och även spridas till vården av fler cancerformer. Till nyhetsartikeln.


Flytt till nya lokaler

Regionalt cancercentrum och Regionalt biobankscentrum flyttar till nya lokaler. Från och med 7 november hittar ni oss på Brigadgatan 21 på Garnisonsområdet i Linköping. Postadress och telefonnummer blir desamma. I nuvarande lokaler kommer det istället att göras plats för bröstcancerpatienter, då man samordnar bröstcancervården.
Under flyttdagarna 5 - 7 november kommer det att vara lite svårare att få kontakt med oss. Vi ber er ha överseende med detta.
Den 29 november kl 14-17 är alla välkomna på Öppet hus. 


Tema cancer-kampanjen igång

Nu är kampanjen igång för att fler ska känna till och få stöd av temaområdet cancer på 1177.se (landstingens gemensamma webbplats för hälsa och sjukvård).
Förutom annonser i tidningar och på webben har bland annat en enminuters kampanjfilm tagits fram.

För vårdpersonal finns en tre minuter lång film 1177.se/cancer - snabbguide till innehållet och en länkguide - "Cancervårdens 1177-guide" - som tipsar om hur man kan använda 1177.se/tema cancer i mötet med patienter och närstående.  
Läs mer på kampanjsidan på webben.


Hyllad poster om hudmelanom på kvalitetsregisterkonferens

Cancer dominerade postersektionen på den årliga nationella kvalitetsregisterkonferensen som hölls i Karlstad 10-11 oktober. Från sydöstra sjukvårdsregionen nominerades en poster. Den visar att vi tack vare svenska data från kvalitetsregistret för hudmelanom nu fått en mer verklig bild av prognosen för tunna melanom. Uppföljningen bör därför anpassas för olika riskgrupper.  Läs mer och se poster.

Konferensen som helhet hade fokus på vårdprocesser och patientens perspektiv var med i alla diskussioner.
Läs glimtar från konferensen.


Nationella vårdprogram fastställda

De senaste veckorna har flera nationella vårdprogram inom cancerområdet fastställts: för äggstockscancer, högmaligna hjärntumörer, levercellscancer samt för endometrie- (livmoders-) cancer.
Vårdprogrammet för levercellscancer är publicerat i en kortversion samt en fullständig version med referenser. Du hittar nationella vårdprogram på cancercentrum.se


Svårt att hålla sig till nästa nyhetsbrev?

Följ oss på webben så länge: www.rccsydost.se. Och gör oss gärna till favorit.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!