Ser mailet konstigt ut? Klicka här.

 

Nyhetsbrev - April 2012


Välkommen med din intresseanmälan till workshops

Nu finns möjlighet för dig som arbetar på en skola i Skåne eller Västmanlands län att anmäla intresse för deltagande i de PDW:er som äger rum i respektive Reims, Frankrike och Bratislava, Slovakien i slutet av maj. Se mer information på http://www.etwinning.se/res-och-lar/. Reims vänder sig till lärare i hela grund- och gymnasieskolan Bratislava till lärare i grundskolan senare år och gymnasieskolan. dessutom kommer vi inom kort att lägga ut länkar till workshops i Finland (för restautranglärare), Haparanda (Språklärare på "högstadiet" i norra Sverige). Håll koll på bloggen!

 

Svårt att komma igång med eTwinning? Prova en ny form för partnersök!

Vill du arbeta med eTwinning men har inte riktigt kommit igång än? Kanske tycker du att det är svårt att hitta en partner? Nu finns en ny chans för dig som arbetar i förskolan och grundskolans tidigare år att hitta en projektpartner för eTwinningprojekt. Du kan anmäla dig till eTwinnings Partner Finding Fair som äger rum på nätet 17-19 april och få chansen att nätverka och utveckla projektidéer med lärare i de övriga eTwinningländerna. Den 4 april dyker möjligeheta upp på din eTwinning desktop - logga in och anmäls dig - men var snabb för Sverge har bara 4 platser av 100!

Läs mer på http://www.etwinning.net/en/pub/news/news/partner-finding_fairs_online.htm

Nästa gång denna chans dyker upp är i september, då med en annan målgrupp.

 

Du glömmer väl inte Framtidens lärande 14-16 maj?

Framtidens lärande – här och nu! blir i år ännu vassare än de tidigare framgångsrika åren. Vi utvecklar, breddar och fördjupar frågorna om framtidens lärande med Studio Lärmiljö – ett parallellt program – kring miljöer för lärande med delvis andra målgrupper, speciellt de som funderar på hur morgondagens skolor ska byggas och byggas om så att de passar ett framtida lärande. Ett annat nytt inslag är Studio Ung Agenda, där gymnasieungdomar utvecklar sina visioner kring framtiden.

Framtidens lärande arrangeras av Stiftelsen DIU i samverkan med Internationella Programkontoret, Nacka kommun, Skolverket, Specialpedagogiska skolmydigheten samt Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). I år tillkommer dessutom ett antal intressanta partners som presenteras inom kort.

Mer info, program och anmälan hittar du via http://www2.diu.se/framlar/konferensen/

Vill du vinna en fin utmärkelse och pengar till din verksamhet?

Varje år har en eller flera lärare som arbetar innovativt med språkundervisning chansen att vinna den Europeiska språkutmärkelsen: European Language Label. Det är Skorverket som håller i detta och nu börjar det snart bli dags att anmäla sig. Mer info i nästa nyhetsbrev! Tänk om en eTwinnare kunde vinna detta! Jag tror att flera projekt har en god chans!

 

Vill du bli Skolambassadör för EU?

Arbetar du på grundskolans senare del eller på gymnasiet och är en drivande och utvecklingsinriktad lärare som brinner för Europafrågor?  Vill du genomgå en 10 dagars utbildning till skolambassadör som bl.a. innebär att du får besöka EU:s institutioner i Frankfurt, Strasbourg och Bryssel? Då ska du ta en titt på http://www.programkontoret.se/sv/Om-oss/Nyheter/Vi-soker-50-nya-skolambassadorer-for-EU/  och se vad som gäller. Eller har du kanske en kollega som detta skulle passa?

Denna sista utbildningsomgång prioriterar vi intresseanmälningar från Blekinge, Dalarna, Gotland, Gävleborg, Jönköping, Kronoberg, Stockholm, Södermanland, Uppsala, Värmland och Västmanlands län. Intresseanmälningar från skolor i de här länen kommer att ges extra poäng när de bedöms och har större chans att bli beviljade. Tala med din rektor och se om det verkar vara något för din skola! 

Vill du få rykande färska nyheter?
Prenumerera på bloggen www.etwinning.se så missar du inga erbjudanden om utbildning och träffar.

För mer information:
Ann-Marie Degerström, Internationella Programkontoret
ann-marie.degerstrom(at)programkontoret.se

 
Avregistrera dig här.
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!