Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser.

Save the date 24 maj konferens + Vårfest!

Nu är det dags för nästa KEKS-konferens. Vi har samlat ett antal intressanta teman såsom ensamkommande, radikalisering och jämställdhet för en späckad heldag. Huvudtalare är Erik Hannertz docent i socialt arbete, Lunds universitet, som bland annat forskat om punkare och skrivit en uppmärksammad bok om DIY och icke-formellt lärande. Ett färdigt program kommer inom kort, håll utkik på vår hemsida och Facebook!


Ungdomar från olika delar av KEKS i gemensamt projekt

Det blev ett stort intresse för erbjudandet att KEKS-ungdomar skulle kunna få chans att åka till Bulgarien på ungdomsutbyte i vecka 44, vilket gick ut i förra nyhetsbrevet! Inte mindre än 11 stadsdelar/kommuner anmälde sitt intresse. Under januari och februari har den svenska gruppen träffats för att förbereda en ansökan till Folke Bernadottes Minnesfond som skall täcka reskostnaderna. Ungdomarna har förutom att planera tema, workshops, interkulturella aktiviteter och program även planerat de uppstartsträffar som skall ske under vår och höst för att sammanfoga den svenska gruppen. Ungdomarna kommer från Mark, Falkenberg, Kungälv, Stenungsund och Göteborgs stadsdelarna Östra, Angered och Askim-Frölunda-Högsbo.


Nya Loggboken snart här!

Arbetet med den nya Loggboken är nu inne i en spännande fas då 5 verksamheter i varje land ska testa betaversionen av systemet. Utifrån testanvändarnas feedback gör vi sedan förändringar i systemet och förhoppningen är att fler kan bjudas in för att använda systemet under hösten. Utvecklingen av den nya Loggboken görs tillsammans med partners i Rumänien, Irland och Estland inom ramarna för EU-finansierade projektet RISE. Mer information finns på keks.se

KEKS Intro för nyanställda start 1 mars

Ett fåtal platser finns kvar till Introt. Vill du vara med? Anmäl dig snarast till sara.lesch@keks.se


KEKS Arbetsgrupper tillsatta

På KEKS styrgruppsmöte i december utsågs ett antal arbetsgrupper som fick till uppgift att tillsammans med KEKS-personal planera och genomföra aktiviteter kopplade till de frågor/teman som medlemmarna funnit viktiga.  Läs mer under fliken "På gång" på vår hemsida.


Nätverksträffar i vår

Många spännande nätverksträffar går av stapeln i vår. Jämställdhetsnätverket den 29/2 med presentation från Tjejforum Rinkeby-Kista, Nätverket för mobilt ungdomsarbete 15/3, Internationellt nätverk 5/4. Vi kommer under våren även att ta fram en mall där man lättare kan söka internationella partners inom InterCityYouth-nätverket. För mer info om de olika temanätverken se vår hemsida. Anmälan till sara.lesch@keks.s


Projektkontoren goes EVS!

Projektet går nu in i sin avslutande fas och samtliga kontor kommer att öppna upp sina verksamheter för ungdomar och driva dem vidare i egen regi. I vår blir också kontoren EVS -ackrediterade för att kunna sända svenska ungdomar utomlands på Europeisk volontärtjänst samt för att kunna ta emot volontärer. Projektkontoren får också utbildning i Eurodesk via MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Läs mer här.


Eva hoppade på möjlighet att jobbskugga i Georgien

Eva Barron från GUTS i Angered, Göteborg kommer under våren att åka till Georgien för att jobbskugga ungdomsarbetare i Droni Youth Association i Tblisi med omnejd. Projektet finansieras helt av Erasmus+ och genomförs i samarbete med Eurodesk/Mölndals stad. Jobbskuggning innebär att man går bredvid en anställd på en arbetsplats, får nya erfarenheter, inspiration och kunskaper som man kan ta med sig hem och använda i sitt yrkesutövande på hemmaplan. Vi väntar med spänning på en rapport efter avslutad jobbskuggning. Vill du veta mer om jobbskuggning kontakta sara.lesch@keks.se


Följ oss på Facebook Keks Nätverket och på vår hemsida www.keks.se

You are receiving this newsletter since your are a customer or you have signed up on our newsletter. If you would like to unsubscribe, click here.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!