Nyhetsbrev från Colly Components. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV FRÅN COLLY COMPONENTS                                                                                       NR 1, 2016

Om duvor vore nyckeln till framgång

Det finns olika sätt att utveckla sin konkurrenskraft. Många väljer att fokusera på inköpspris för att på så vis minska sina kostnader. Det kan fungera, men det är en farlig väg om man samtidigt inte har kontroll på att man uppfyller kravspecifikationen. Visst, kostnaden blir lägre, men vilka konsekvenser får det för verksamheten om kvaliteten samtidigt försämras?

Vi tror att nyckeln till ett bra resultat är att kontinuerligt jobba med detaljerna, d v s med ständiga förbättringar i verksamheten. Inom plastindustrin är ställtiden en väsentlig parameter. Verkligheten för många företag i denna bransch, som i många andra, är att serierna blir kortare – och därmed ökar kravet på snabbare verktygsbyten. Är det då möjligt att reducera ställtider utan att investera pengar i nya lösningar?

Man kan korta ställtiden genom att träna operatörerna att bli snabbare. Det ger en viss besparing men med risker att det blir fel på vägen. Är då inte ny teknologi, som både reducerar ställtiden och förbättrar kvaliteten, en bättre investering? Frågan är hur mycket tid vi sparar för olika investeringsnivåer och hur lång tid det tar att räkna hem investeringen.

Vi tror att det alltid lönar sig att investera i ny och bättre teknologi. Om så inte vore fallet skulle vi fortfarande använda duvor som brevbärare.

Det är detaljerna som gör helheten, men det är samtidigt helheten som måste styra över detaljerna. Suboptimering har sällan, eller aldrig, visat sig vara effektiv i någon verksamhet. Det är därför vi förespråkar helhetslösningar som bygger på kvalitet med kunskap.

-

Hälsar duvungen,
Darco Burger, vd


Kostnadsfri SMED-analys – minska ställtiderna med upp till 50%

Vi har tillsammans med Stäubli lång erfarenhet av att jobba med produkter som kan effektivisera verktygsbyten i  formsprutningmaskiner och vill nu dela med oss av vår kunskap. Med start under våren erbjuder vi, tillsammans med vår partner Stäubli, kostnadsfria SMED-analyser.

Vill du att vi kommer till er och utför en SMED-analys? Klicka här för att läsa mer!


Starka nitförband

Saribolt konstruktionsnit är utvecklad för nitförband som ska klara höga drag- och skjuvkrafter. Saribolt tillverkas i stål och rostfritt A2 och i utförande med kullrig- och försänkt skalle.

I sortimentet finns även Ultra-bolt, en konstruktionsnit för applikationer som ska klara extremt höga skjuv- och dragpåkänningar.

Läs mer här...

Nyhet – Sariv blindnit

Vi utökar vårt sortiment av blindnit till nordisk industri med blindnit från Sariv. Sortimentet omfattar blindnit i aluminium, stål, koppar och rostfritt A2/A4. Produkterna levereras i utförande med kullrig skalle, försänkt skalle samt stor skalle, i dimensionsområdet 2,4-6,4 mm. I sortimentet finns även multigrip nitar för stora greppområden, split nitar för svaga material och trycktäta nitar.

Läs mer här...


Holo-Krome 12.9 skruv

Varumärket Holo-Krome är ett begrepp i USA när det gäller styrka och lönsamhet hos skruvförband. Holo-Krome tillverkas enligt gällande ISO- och ANSI-standarder. De högt ställda kraven på kvalitetssäkring i företagets produktionsprocess säkerställer produktens goda utmattningsegenskaper.
Holo-Krome används med fördel i dynamiskt påkända skruvförband.

Klicka här för att läsa mer om Holo-Krome...

Gesipa GAV

Gesipa GAV kan användas manuellt för att montera blindnit eller integreras i ett helautomatiskt produktionssystem.

Gesipa GAV har kapacitet på upp till 40 nitningsprocesser per minut och klarar nitdimensioner från 2,4mm upp till 8mm.

Med processkontroll får du en kvalitetssäkrad montering. 

Klicka här för att läsa mer om Gesipa...



Skruvförbandsutbildning – kompetensöverföring för lönsammare produktion

Välkommen på utbildning hos oss på Colly Components! Vi har lång erfarenhet och god kompetens inom skruvförbandsteknik. Vi har under åren i olika sammanhang genomfört kvalificerade kundutbildningar för att öka kunskapen inom skruvförband.

Efterfrågan har varit väldigt stor på vår Skruvförbandsutbildning de senaste åren – därför åker vi nu ut på turné till flera platser i Sverige och håller utbildningar. Under åren har vi byggt upp en gedigen kunskap och nu vill vi gärna dela med oss! Utbildningen vänder sig till konstruktörer, produktionstekniker, inköpare och kvalitetsansvariga som vill lära sig mer om hur kvalitetssäkrade produkter kan utnyttjas för att höja lönsamheten.

Se alla datum och boka ditt kurstillfälle här!


Colly Components | Raseborgsgatan 9, 164 74 | Kista | 08 - 703 01 00 | www.collycomponents.se   

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!