Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Lär dig må bra i vardagen


 
  

Sju snabba tips för ditt välbefinnande 

Välkommen till ett nytt år. Här kommer sju snabba tips på saker du kan göra direkt för att må bra i vardagen.
I kommande nyhetsbrev kommer jag att utveckla de här punkterna lite djupare.

1. Räta upp hållningen
Din hållning betyder mycket för hur ryggen mår, men också för din självkänsla och för hur du uppfattas. En "stolt" eller "atletisk" hållning kan göra underverk för kropp och själ. Lyft blicken och sträva efter att bli "lång" så att ryggen får en naturlig kurvatur.

2. Använd bra arbetsteknik
Variation, variation, variation. Bra hållning är grunden, men ingen arbetsställning är så bra att du kan jobba på samma sätt hela arbetsdagen. Det gäller vare sig du lyfter tungt eller sitter på kontor.

3. Använd kroppen
Ta varje tillfälle att röra på dig. Viktigaste muskeln att träna är hjärtat. Promenader eller jogging är en bra grund, men glöm inte bort all vardagsmotion. Sätt giftmärke på hissen. Parkera längre bort - eller låtsas att du gjort det och ta en runda. Gå ut på kafferasterna och lunchen...Du fattar!

4. Var här och nu
Minska stressen och öka livskänslan genom att öva dig i att vara medvetet närvarande. "Gör det du gör när du gör det". En sak i taget är vad hjärnan egentligen klarar av.

5. Se till att få tillräcklig återhämtning
Vi klarar mycket belastning, både fysisk och mental, om vi bara får ladda batterierna emellanåt. En bra och tillräckligt lång nattsömn är viktigast. Men regelbundna pauser och mikropauser under dagen är också en värdefull investering i din hälsa.

6. Vistas i naturen varje dag
Att vistas i naturen har bevisat hälsobringande effekter. Se till att få lite natur varje dag, om det så bara är i minsta lilla gröna plätt vid jobbet. Till och med bilder på natur och krukväxter på jobbet påverkar välbefinnandet. 

7. Bestäm dig!
Du kommer aldrig att få tid att genomföra något av de här förslagen - du måste skapa dig den tiden. Bästa sättet att skapa en ny vana är att börja med en sak i taget. Sätt den överst på dagordningen tills det har blivit en vana. Sen kan du ta nästa steg. Lycka till!

Var rädd om dig!

/Bosse


 7
  Bosse Roséns nyhetsbrev om smart arbetsteknik, funktionell träning och återhämtning i naturen kommer högst en gång i månaden.
Besök gärna min hemsida för fler tips och information om mina tjänster.
Har du fått det här nyhetsbrevet vidarebefordrat och vill ha ett eget exemplar? Klicka här!

 
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!