Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Brevhuvud Nytt om Ladok3. Klicka på bilden för att komma till ladok.se

Tidig produktionssättning av Ladok3

Under 2015 har Ladok3-projektet antagit strategiska förändringar i angreppssättet att utveckla nya Ladok. Syftet med detta är att säkra utvecklingen av grundsystemet och att minimera den riskbild som blivit tydlig under projektets gång. I stort handlar omställningen om att projektet delas in i två faser där fas 1 har som målsättning att utveckla och produktionssätta ett grundsystem på ett medelstort lärosäte. På vägen dit ska också ett mindre lärosäte produktionssättas och integrationerna mot antagningssystem och andra starka beroenden ska säkerställas.

En grundförutsättning för att den nya strategin ska fungera har varit att utse de tidiga lärosätena och på sitt möte den 28 januari 2016 fattade styrgruppen för Ladok3-projektet beslut om att det önskade medelstora lärosätet är Malmö högskola. Att produktionssätta på MaH bedöms som utmanande och realistiskt för vad som kan uppnås i den första fasen. Vidare väljer projektet att gå vidare med Kungliga Musikhögskolan som ett mindre lärosäte. Planeringsmässigt ligger KMH i fjärde kvartalet 2016 och MAH i det första kvartalet 2017. Fas 1 avslutas i samband med den senare produktionssättningen.

Vad gäller utvecklingen och produktionssättningar i fas 2 så tas de besluten på Ladok vårstämma den 19 maj.

Vi kommer att påbörja planering tillsammans med Malmö högskola och Kungliga Musikhögskolan snarast möjligt. Under våren 2016 kommer planering för produktionssättning av totalleveransen på samtliga lärosäten att påbörjas.

På denna sida kan du läsa mer om utvecklings- och leveransstrategin för nya Ladok.


Produktionssättning: status

Resultathanteringsleveransen

Utrullning till de sista lärosätena som ska in i Resultatleveransen sker i början av februari. Då kommer sammanlagt 30 lärosäten att vara igång i systemet. Rättningsleveransen av resultathanteringsleveransen (version 1.4)  beräknas kunna driftsättas i slutet av februari/början av mars. 

Vid öppen frågestund den 27 januari presenterades innehållet i leverans 1.4 översiktligt. Klicka på denna länk för att ta del av inspelningen och presentationsmaterialet.

Uppföljningsleveransen

Pilotlärosätena för Uppföljningsleveransen fick tillgång till systemet i december 2015. Utrullning till övriga lärosäten pågår från februari till maj 2016.


Version B till MIT-miljöerna

Den 28-29 januari uppgraderas båda MIT-miljöerna till version B av nya Ladok.

Läs mer om drift och de olika miljöerna på denna sida. Där kan du också anmäla din e-postadress för att ta emot nyheter och driftsmeddelanden direkt när de publiceras.


Workshop om studieplan

Studieplan kommer att vara en ny och central del av nya Ladok. Studieplanen ska stödja både den enskilde studenten och lärosätet i hanteringen av kommande, pågående och avslutade studier, oavsett utbildningsform.

Den 2 mars genomför Ladok3-projektet en workshop där representanter för projektet och lärosätena möts. Workshopen riktar sig i första hand till de lärosäten som i dag använder sig av terminsregistrering. Workshopdeltagarna diskuterar behov, hur de kan mötas av den tänkta lösningen samt formulerar och prioriterar krav inför det fortsatta utvecklingsarbetet

Formell inbjudan och instruktioner för hur lärosätet nominerar deltagare till workshopen, skickas under nästa vecka ut till samtliga lokala projektledare vid lärosätena.


Vårens utbildningar

På denna sida hittar du samlad information om vilka utbildningar som ges under våren 2016.

Om du är intresserad av att delta i en utbildning så ska du kontakta din lokala projektledare på lärosätet. Projektledaren vet vilka utbildningar som är aktuella för ditt lärosäte samt om det är möjligt för dig att delta.


Kommunikationsutvärdering

Just nu pågår den årliga utvärderingen av Ladokkonsortiets kommunikation under 2015. Vi är tacksamma för din återkoppling och hjälp att förbättra vårt arbete under 2016.

Enkäten tar ca 5 minuter att besvara och du är anonym.

Klicka på denna länk för att svara på enkäten.

Nyhetsbrev #1 2016

Om Ladokbrevet

Ladokbrevet är nyhetsbrevet för alla som är intresserade av Ladok, nuvarande såväl som nya. Ladokbrevet kommer ut 10 ggr/år.


Systemdokumentation

Här hittar du startsidan för all system- och teknisk dokumentation för nya Ladok. Via startsidan kan du enkelt navigera till dokumentationen för den version av systemet som du arbetar med. 


Gamla nyhetsbrev

Här hittar du gamla nyhetsbrev.


Dela nyhetsbrev


Tipsa oss!

Har du tips på nyheter eller aktiviteter? Kontakta projektets kommunikatör Sophia Hansson Ridman.


Ladokkonsortiet | Wallingatan 2 vån 7  111 60 Stockholm www.ladok.se

Du får detta brev för att du prenumererar på nyheter om Ladok och Ladok3.

Avsluta din prenumeration genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna

.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!