Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Gå inte miste om försäljning!

Nya smarta funktioner för konvertering av kundvagnar.

När beslutsprocessen är lång eller tiden inte räcker till, underlättar det att produkter i kundvagnen sparas automatiskt för köp vid ett senare tillfälle (SMART HANDEL+, PLUS och PREMIUM). Att följa upp med ett anpassat budskap och hjälpa kunden i köpprocessen oavsett om kundvagnen är sparad eller övergiven är inte bara kundservice utan också ett tillfälle för merförsäljning (PREMIUM).

Övergiven kundvagn

Hela 67% av alla potentiella köp överges i kundvagnen. Hjälp nya besökare som hunnit ange sin e-postadress i kassan till avslut med ett mejl med bilder på produkter och en tydlig länk tillbaka till deras kundvagn.

Fråga om förbättringar i köpprocessen eller erbjud hjälp med själva betalningsprocessen. Kombinera gärna med en rabattkod.

Spara kundvagn

I en vardag på språng är det inte helt ovanligt att ett köp påbörjas på en dator för att avslutas senare på en surfplatta. Det viktiga är att allt som placerats i kundvagnen sparas oavsett vilken enhet som används.

Att fylla på sin order efterhand utan att behöva börja om från början förenklar inte bara för kunden utan ökar också antalet beställningar.


Återaktivera kundvagn

Påminn kunden med riktade e-postutskick utifrån kundkorgens varuvärde. Ett mindre köp kan uppmärk- sammas omedelbart med ett erbjudande om fri frakt, medan en kundkorg med ett högre varuvärde avvaktar kundens beslutsprocess lite längre och tipsar om guider och erbjuder personlig hjälp för att vägleda kunden i köpprocessen.

Spara kundvagn ingår i PLUS, SMART HANDEL+ och PREMIUM. Återaktivera kundvagn och Övergiven kundgvagn ingår endast i PREMIUM och går ej att hyra som ett separat tilbehör.


Spara, återaktivera och övergivna 2:41

Tips! Anpassa både meddelande och tidsintervall efter om det är en besökare som övergivit sin kundvagn eller om det är en av kund sparad kundvagn. Kombinera olika budskap med olika rabattkoder beroende på kundvagnens varuvärde. Att erbjuda fri frakt är också ett effektivt sätt att öka konverteringen.


Hör gärna av dig om du har några frågor eller funderingar!
support@starweb.se   ·   040-60 20 900
KONTAKT  ·  FACEBOOK  ·  BLOGG

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!