Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Analysbrev #2

Hej!

Andra analysbrevet är här och vi tittar på hur e-handeln går just nu och hur det gick 2015. Ni kan också läsa mer om hur trafiken fördelats på de olika enheterna under året.

Januari 2016 - Bra start på det nya året

Intäkter upp 16%

Januaris siffror har kommit in och det nya året har börjat gott. Jämfört med motsvarande period förra året har intäkterna ökat med 16% för de svenska e-handlarna.

Besök upp 13%

Antalet besök har också ökat under januari månad. I snitt hade butikerna 13% fler besök jämfört med förra året och några dagar var ökningen över 20%.

Februari 2016 - Prognos för orderfördelning

Orderingången under januari har ökat med 15% jämfört med förra året.
De senaste två åren har vi kunnat se en liten topp i antalet ordrar veckan innan Alla hjärtans dag. I år väntar vi oss denna topp under 7-9 februari.


Hur gick 2015?

Svensk e-handels omsättning upp 16%

Sveriges e-handel fortsätter att växa. Under 2015 ökade omsättningen med 16% jämfört med året innan. Starkast var februari och mars med en ökning på 21%.

Antalet besök upp 12% i december

Antalet besök ökade med 3% och under december var ökningen hela 12%. I januari och februari hade vi dock en minskning på 4-5% jämfört med samma period 2014.

Störst ökning för orderingången i juli och november

Orderingången ökade också med 16% och starkast ökning såg vi under juli och november.


Större andel trafik via smartphones

Större och större andel av besöken kommer via en smartphone eller surfplatta. Under 2015 kom hela 54% av besöken via en mobil enhet, vilket kan jämföras med 46% 2014.

Om vi separerar smartphones från surfplattorna så ser vi att den stora förändringen sker just när det gäller telefonerna. Trafiken från smartphones ökade från 30% 2014 till 38,5% 2015.

Mobila enheter används mest under lediga dagar

Vid en närmare granskning av trafiken ser vi också att det är betydligt större andel som kommer via mobila enheter under lediga dagar. Mobilerna står då, även utan surfplattornas hjälp, på förstaplatsen när det gäller trafik.


Statistiken i analysbrevet kommer från vår statistiktjänst Analytics med över 250 medlemmar, där man som e-handlare kan bli medlem för att jämföra sin egna butik med sin bransch eller hela Sveriges e-handel. Vi använder även analyser från Ehandelsindex som du kan läsa mer om här.

Vi hörs igen om en månad!

Hoppas ni haft en bra start på året så hörs vi i mars igen. Och stort tack för att ni läser vårt analysbrev!

Joakim Andersen - Indexansvarig

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!