Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.Tremedias e-nytt

 
 

Datum 2016-01-11

 
 

Nya affischer om vägledning

 3 affischer

Vägledningsteorier att inreda med
Nu har vi tagit fram tre nya affischer för alla som jobbar med vägledning. Två av affischerna är baserade på vägledningsteorierna Happenstance Learning Theory och Careership Theory. Den tredje illustrerar Etappmodellen av Leif Andergren. Tanken är att affischerna ska fungera som stöd för den vägledning som ges inom olika skolformer men även för vägledningsverksamheter utanför skolan.

Samarbete med illustratör
Under hösten har vi samarbetat med illustratören Annie Boberg och det har resulterat i tre affischer som formgivits parallellt för att de ska fungera tillsammans både grafiskt och storleksmässigt. Idéerna till affischernas innehåll kommer från böckerna Vägleda och Samtala, där vägledningsteorierna och Etappmodellen beskrivs mer i detalj.

Köp 3 och betala för 2
Om ni köper 3 av dessa nya affischer så får ni dem till priset av 2 (exkl. moms och frakt).

Priset per affisch är 285 kr (exkl. moms och frakt).

Leverans sker från vecka 3, 2016
Affischerna levereras i ett rör.

 

Affisch Careership Theory

Affisch Careership Theory (Hodkinson m. fl.)

Denna affisch är inspirerad av en illustration i Leif Andergrens bok Vägleda. Den handlar om vad man påverkas av på vägen fram till sitt drömyrke. I grund och botten är detta en illustration av en vägledningsteori om karriärval och karriärutveckling baserad på Hodkinson m.fl. teori i Leif Andergrens tappning.

Man kan använda affischen för att förklara karriärutveckling och hur det går till. Den sökande kan utgå från sin egen situation och föreställa sig resvägar till sitt drömyrke.

Format: 50 x 70 cm
Pris 285 kr/ex (exkl. moms och frakt)
Levereras vecka 3, 2016

Maila din order till order@tremedia.se
Affischen levereras i ett rör

 

Affisch Etappmodellen

Affisch Etappmodellen

Denna affisch är en bild över Etappmodellen, en metod som är framtagen av Leif Andergren och används av de som arbetar med samtal och vägledning för att presentera och förklara för en sökande hur vägledning går till. Modellen visar att vägledning är en process som pågår över tid och innehåller olika aktiviteter.

Affischen är utformad med utgångspunkt från illustrationerna i Leif Andergrens bok Samtala. I boken Samtala beskrivs Etappmodellen i sin helhet tillsammans med idéer och förslag på hur den kan komma till användning i professionella vägledningssammanhang.

Format: 50 x 70 cm
Pris: 285 kr/ex (exkl. moms och frakt)
Levereras vecka 3, 2016

Maila din order till order@tremedia.se
Affischen levereras i ett rör

 

Affisch Happenstance Learning Theory

Affisch Happenstance Learning Theory (Mitchell & Krumboltz)

Affischen är  en tecknad serie som grundar sig i en vägledningsteori om en persons karriärutveckling och vilka variabler, händelser och förhållningssätt som då kan vara verksamma. 

Serien handlar om hur Alex karriär utvecklar sig efter det att arbetssituationen plötsligt förändras. Man kan till exempel använda den för att förklara en persons karriärutveckling eller för att resonera kring vändpunkter i livet och om nya möjligheter som kan uppstå som kräver karriärbeslut. Här kan också den sökande sätta sig själv i huvudrollen och resonera utifrån sin egen aktuella situation.

Affischen är utformad utifrån illustrationen i Leif Andergrens bok Vägleda. Happenstance Learning Theory finns mer utförligt beskriven i boken Samtala av samma författare.

Format: 50 x 70 cm
Pris: 285 kr/ex (exkl. moms och frakt)
Levereras vecka 3, 2016

Maila din order till order@tremedia.se
Affischen levereras i ett rör

 

Flest nyanlända elever i högstadie- och gymnasieåldern

Skolverket har analyserat Migrationsverkets statistik över nyanlända som kommit till Sverige under 2015. Totalt 40 000 nyanlända i åldern 13-18 år kom till Sverige förra året. Barnen i åldern 1-12 år är färre, knappt 31 000.

Läs mer på Skolverkets webbplats

 

Riksväljaren med 50% rabatt

Rabatt RiksväljarenVi passar nu på att sälja våra allra sista Riksväljare för läsåret 2016/2017 till reducerat pris.

Vi ger nu 50 % rabatt på Riksväljaren i samtliga prisintervaller.

Riksväljaren innehåller:
- Utbildningar med riksrekrytering
- Spetsutbildningar
- Estetiska spetsutbildningar
- International Baccalaureate
- Idrottsgymnasier
- Fristående gymnasieskolor KEDJOR (på fler än 4 orter)
- Fristående gymnasieskolor ENSTAKA (på mindre än 4 orter)

Läs mer om Riksväljaren.

Tidigare: 595 kr/ex
Nu: 298 kr/ex
exkl. moms och frakt

Maila din order till order@tremedia.se
Först till kvarn. Leverans inom en vecka

 

Inspelade seminarier från SNS

Studieförbundet Näringsliv och samhälle har under senare delen av året anordnat seminarier om hur yrkesutbildning kan förbättras och om unga utanför skola och arbete. Seminarierna spelades in och kan ses via länkarna här nedan.

Yrkesutbildning för arbetslivet - hur kan matchningen förbättras?

Vad kan göras för NEETs - unga som varken arbetar eller studerar?


Långvarig skolfrånvaro kartläggs

Skolinspektionen genomför nu den mest omfattande kartläggningen av långvarig skolfrånvaro, som gjorts i Sverige. Idag saknas statistik om hur många elever som inte går till skolan. Långvarig skolfrånvaro kan få stora konsekvenser, både för den enskilda individen men också för samhället i stort.

Läs mer på Skolinspektionens webbplats


Sverige i topp i OECD - Högre utbildning leder till jobb

En rapport från Universitetskanslerämbetet (UKÄ) visar att eftergymnasiala studier i hög utsträckning leder till jobb. Sysselsättningsgraden för denna grupp är en av de högsta inom OECD. Vinsten i form av högre lön av att satsa på en högskoleutbildning är låg i Sverige jämfört med andra OECD-länder.

– Det är mycket positivt att högre utbildning i Sverige leder till jobb i så hög utsträckning. När det gäller den ekonomiska utdelningen för individen behöver Sverige bli bättre, säger Harriet Wallberg, universitetskansler på Universitetskanslersämbetet (UKÄ).

Läs mer på UKÄ:s webbplats

 

 
     
 

Tremedias e-nytt skickas ut oregelbundet. © Tremedia i Borås AB 2015
Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!