Nyhetsbrev från Colly Components. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV FRÅN COLLY COMPONENTS                                                                                       NR 5, 2015

Om du vet vad du gör, så har du inget behov av att veta var du är

Jag fick detta kryptiska ordspråk av en tysk kollega. ”Vad menar du?”, frågade jag honom. Hans förklaring var: ”Om du är ute och går i skogen och kan läsa en karta, ta ut väderstreck etc, då har du inget behov av att använda GPSen i mobilen.”

Kunskapen är nyckeln. Har du kunskap om vad du gör så klarar du dig i alla situationer. ”Omvänt”, berättade han, ”du kan ta hjälp av GPS-positionering men fortfarande gå vilse”.

Intressant resonemang. Om vi omformulerar det till, ”Om du vet vad du gör, så kan du göra vad du vill”, är det då inte applicerbart för allt vi gör? När vi äger kunskap inom ett område, ofta via utbildning och praktisk erfarenhet, så har vi t ex möjlighet att välja om vi vill tillverka en vara själva eller köpa in den från en underleverantör. Om vi inte har kunskap, blir det knepigt att göra rätt val. Vi behöver då först veta vem som kan hjälpa oss att välja. Sen kvarstår fortfarande risken att vi väljer fel. Rådgivaren blir den som påverkar kvaliteten på beslutet. Därför är det viktigt att välja rätt rådgivare.

Min familj påstår ibland att jag tjatar. Ni kanske uppfattar mina krönikor på samma sätt. Om så är fallet blir jag glad och stolt. För vi på Colly Components tror, utan tvekan, på att kunskap är den riktiga vägen framåt för att göra rätt val och därmed stärka konkurrenskraften. Detta budskap slutar vi aldrig att förmedla. Sen får ni gärna tycka att vi är tjatiga.

Vi har kontinuerligt byggt upp vår kunskap sedan starten 1957. Detta tänker vi fortsätta med i all överskådlig framtid. Det är det som ger kvalitet med kunskap.

-

Önskar alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År,
Darco Burger, vd


Tribo-tejpen skyddar och smörjer

Tribo-tape från Colly Components samarbetspartner igus är en smart lösning när utsatta ytor behöver skyddas mot nötning. Den 0,5 mm tunna tejpen (0,65 mm med självhäftande baksida) har ett brett användningsområde för att skydda ytor och bidra till låg friktion i produktionsutrustning för bland annat materialhantering.

Läs mer här...

Ny katalog för tätningsprodukter

Koenig Expander är ett unikt sätt att ersätta traditionella tätningsmetoder för att permanent täta av trycksatta kanaler i bland annat hydraulik- kyl- samt smörjsystem. Expandrarna kan användas för tryck upp till 500 bar men klarar många gånger de betydligt högre momentana tryck som kan uppstå.

Klicka här för att läsa mer och läsa den nya produktkatalogen...


Snabbkoppling av alla kretsar i ett moment

Stäublis CombiTac kopplingsplattor ger säker och snabb anslutning av alla flöden din maskin behöver. Plattan skräddarsys med snabbkopplingar för pneumatik, vakuum, kylvätskor och elektricitet. I en enda rörelse ansluts alla kopplingar – utan läckage och utan risk för felkopplingar.

Läs mer här...

Ny säljare i Skåne

Colly Components förstärker sin säljorganisation med Per Dahlén.  Per har många års erfarenhet av teknisk försäljning och han kommer närmast från SMC Pneumatics AB. Per kommer att utgå från Osby och jobba med kunder i Skåne, Blekinge, södra Småland och södra Halland.

Klicka här för att kontakta Per...


Skruvförbandsutbildning – kompetensöverföring för lönsammare produktion

Välkommen på utbildning hos oss på Colly Components! Vi har lång erfarenhet och god kompetens inom skruvförbandsteknik. Vi har under åren i olika sammanhang genomfört kvalificerade kundutbildningar för att öka kunskapen inom skruvförband.

Efterfrågan har varit väldigt stor på vår Skruvförbandsutbildning de senaste åren – därför åker vi nu ut på turné till flera platser i Sverige och håller utbildningar. Under åren har vi byggt upp en gedigen kunskap och nu vill vi gärna dela med oss! Utbildningen vänder sig till konstruktörer, produktionstekniker, inköpare och kvalitetsansvariga som vill lära sig mer om hur kvalitetssäkrade produkter kan utnyttjas för att höja lönsamheten.

Se alla datum och boka ditt kurstillfälle här!



Colly Components | Raseborgsgatan 9, 164 74 | Kista | 08 - 703 01 00 | www.collycomponents.se   

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!