Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

December 2015

Översiktsplan för landsbygden

I översiktsplanen beskriver kommunen hur den långsiktiga planeringen för användningen av mark, vatten och den byggda miljön ska se ut i framtiden.

I början av 2016 kommer översiktsplanen för landsbygd ut på samråd och då finns möjlighet att tycka till om förslaget.

Läs mer


Byggdagen 2015

Det var rekordstort intresse för årets Byggdag, arrangerad av Norrköpings kommun tillsammans med Sveriges Byggindustrier och Norrköpings Byggmästarförening. Närmare 400 personer lyssnade, diskuterade och knöt kontakter i Flygeln den 4 november. Ämnen som behandlades var bland annat mångfald i byggbranschen och vad som är på gång regionalt.


Översiktsplan för Norrköping stad under arbete

Norrköping stad växer och utvecklas. Vi planerar nu för hur staden ska växa och utvecklas till en mer attraktiv och hållbar stad. Planen redovisar inte detaljlösningar. Den innehåller prioriteringar och avvägningar och är visionär och strategisk.

Med en bra och aktuell översiktsplan uppnår kommunens verksamheter hög kvalitet och god kostnadseffektivitet. För privata aktörer ska planen utgöra ett tydligt underlag som redovisar kommunens långsiktiga syn för hur mark- och vattenområden kan användas. Detta skapar förutsägbarhet och trygghet i beslut om investeringar.  

Under våren 2016 kommer Översiktsplanen för staden att gå ut på samråd. Kommunen kommer då att bjuda in till dialog runt den plan som föreslås. Norrköpings kommun kommer bland annat att hålla samrådsmöten riktade till specifika målgrupper. Om du är intresserad av att delta vid ett sånt möte får du gärna göra en intresseanmäla direkt till Översiktsplanens projektledare.

För mer information kontakta Per Sandler, Projektledare, per.sandler@norrkoping.se


Riktlinjer för parkering på samråd

Norrköpings kommun ska skapa ett modernare och mer flexibelt sätt att hantera parkeringsfrågorna vid nybyggnation för fastighetsägare i kommunen. De nya riktlinjerna tar ett helhetsgrepp gällande parkering av cykel och bil, och kommer att ersätta kommunens nuvarande parkeringsnorm.

Läs mer


Inre hamnen

Arbetet för att planera Inre hamnen pågår just nu. De åtta byggherrarna har tagit fram en gemensam målbild och gruppen diskuterar kanaler, kajpromenad och motionsslingor för fullt. Är du nyfiken på vad som planeras? Alla nyheter i projektet hittar du på next.norrkoping.se/blogg


Vision 2035

Under året som gått har norrköpingsbor haft möjlighet att lämna in idéer och synpunkter kring Norrköpings framtid. Kunskapsfyllda och utforskande Norrköping är de områden som är viktigast för flest personer. Utemiljö och grönområden var också viktigt för många liksom hållbarhet, levande city och företagande.

Nu arbetar politikerna vidare med ett förslag som ska diskuteras och antas i kommunfullmäktige.

Läs mer


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!