TimeFinders Nyhetsbrev nr 9 2015. Problem att visa det? Se det i webbläsaren

TimeFinder

Våga vägra "måsten" i jul!


Snart är det jul igen, även om det är svårt att förstå att vi redan är en bit in i december. Undrar du också varför det blir så stressigt just runt jul? Det ska ju vara en fröjdefull och fridfull tid, eller hur?

Vad sägs om att ha temat "våga vägra" oavsett om det är att resa till exotiska länder, lacka paket eller bjuda hem hela tjocka släkten. Det handlar inte om att vi ska våga vägra det som är mysigt och skönt med julen, eller att vi ofta mår väldigt bra av att t ex åka iväg på semester. Utan mer att undvika det där som stressar oss och som vi kanske mer känner att andra förväntar sig av oss. Nedan följer 7 våga-vägra-tips inför julledigheten. Utöver det delar vi med oss av ett glädjande välgörenhetsprojekt!


7 tips för en fröjdefull och fridfull jul

Byt ut spel på mobilen mot brädspel, undvik Facebook och välj färdig pepparkaksdeg framför hemmagjord. Vi har tagit fram 7 tips för hur du ökar sannolikheten för en fridfull jul.

1. Våga vägra Facebook
I några dagar eller åtminstone timmar… Dras inte med av alla förskönade bilder från semesterparadis eller julbord. Det skapar så lätt additionsstress (läs om det i förra årets nyhetsbrev). Njut av din egen ledighet oavsett var du är och vad du gör. 

2. Våga vägra telefon- och/eller datorspel
Testa klassiska brädspel istället. Det finns många som är roliga oavsett ålder. Det blir en trivsam stund för hela familjen!


3. Våga vägra dyra julklappar till hela släkten.
Ett förslag är att ha en julklappslek med några små och billiga paket. Det lockar fram mycket skratt och gemenskap. Annars är det en jättebra idé att skänka pengar till välgörenhet som julklapp till någon annan.

Se alla 7 tips här >>

Att arbeta för en god sak

I vårt senaste nyhetsbrev berättade vi att TimeFinder vill vara med och göra skillnad även för dem som av olika anledningar inte har möjlighet att gå våra utbildningar, och glädjande nog fick vi ett tips direkt! Första organisationen som får en gratis utbildning är Scouterna, där en av de anställda anmälde sig själv till en utbildning. Scouterna är en organisation som varje dag bidrar till ett öppet samhälle präglat av mångfald och respekt, något som är mer aktuellt än någonsin! 

"Jag har hört från bekanta som gått era utbildningar att de är jättebra. När jag såg att ni erbjuder gratis utbildningsdagar för organisationer som arbetar för en god sak kändes det som att min dröm kanske skulle kunna gå i uppfyllelse trots allt!" 

Vill du precis som Scouterna anmäla Er organisation? Eller en annan organisation som arbetar för en god sak?

Läs mer här >>

God Jul och Gott Nytt År!

I och med att det här är TimeFinders sista nyhetsbrev inför julledigheten vill vi passa att önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka med ännu mer tips och verktyg redan i januari 2016. Njut av den ledighet som julen för med sig och fokusera på det som gör dig lugn, ostressad och glad. 


Månadens boktips

Månadens citat

Hållbar effektivitet

Svetlana Aleksijevitj 
- Kriget har inget kvinnligt ansikte

Jojo Moyes
Sophies historia

Carlos Ruiz Zafón 
Vindens skugga

"Når der sker noget hele tiden, så sker der i virkeligheden intet, eftersom man aldrig har tid til at fordøje. Livet bliver en hysterisk serie overbefolkede øjeblikke, uden mellemrum."

Thomas Hylland Eriksen

Vill du ha smarta tips på hur du kan bli effektivare på jobbet? Anmäl dig till TimeFinders nyhetsbrev som skickas ut varje månad:
www.timefinder.se

Följ TimeFinder på sociala medier för tips och verktyg som kan förenkla din vardag!

TimeFinder FacebookTimeFinder LinkedIn

TimeFinder • 08 520 245 70
info@timefinder.se • www.timefinder.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

TimeFinder hjälper chefer, medarbetare och egenföretagare att frigöra 10-25 % av sin arbetstid för att kunna bli mer produktiva, mindre stressade, få bättre kontroll över sin arbetssituation eller helt enkelt få mer tid över till familj, vänner och fritidsintresse. Läs mer på www.timefinder.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!