Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Brevhuvud Nytt om Ladok3. Klicka på bilden för att komma till ladok.se

Från höststämman

Ladokkonsortiets höststämma gick av stapeln den 18 november. Där välkomnades Kungliga konsthögskolan som ny medlem av Konsortiet, vilket innebär att från den 1 januari 2016 så består Konsortiet av 38 lärosäten och CSN. Stämman fastställde också budgeten för 2016 och ett nytt mål för Konsortiet. Det nya målet innebär att ta fram en plan för utveckling, drift och förvaltning efter Ladok3-projektet. 

Ladok3-projektet informerade om läget i projektet och att det är viktigt för projektet att få produktionssätta tidigt för att få återkoppling. Johan Sjödin skriver mer om det nedan.

Jag informerade om organisationen av Ladokkonsortiet. För att kunna möta behoven ute på lärosätena så kommer Ladokkonsortiet under 2016 och 2017 agera som en leveransorganisation. Den innehåller Ladok3-projektet, som ska färdigställa produkten Ladok3, ett produktionssättningsteam, som ska stötta vid produktionssättning hos medlemmarna och förvaltning, som underhåller Ladok2 och Ladok3-leveranserna. Se bilden ovan.

//Mauritz Danielsson, Konsortiechef


Status Ladok3-projektet

Tidig produktionssättning är ett av de viktigaste verktygen man kan ha i ett systemutvecklingsprojekt. Detta är något vi inte haft möjlighet att göra i någon större utsträckning med undantag för Resultathantering som är ett hybridsystem mellan dagens Ladok och Ladok3. Nu finns den möjligheten och vi kommer att produktionssätta ett helt, dock ej komplett, Ladok3 på Kungliga Konsthögskolan som vid årsskiftet blir medlemmar i konsortiet. I och med detta kommer vi att få återkoppling på vår förmåga att leverera skarpt men också återkoppling på att systemet hänger ihop på riktigt. Den återkoppling vi får, kommer sedan att ligga till grund för vår fortsatta utveckling. Det som kommer att produktionssättas är preliminärt det vi kallar Version B av Ladok3 och tidpunkten beräknas till första kvartalet 2016.

//Johan Sjödin, huvudprojektledare Ladok3-projektet


Produktionssättningsplan för uppföljningsleveransen

Nu finns den reviderade produktionssättningsplanen för uppföljningsleveransen publicerad på ladok.se. På denna sida hittar du alla produktionssättningsplaner.

Planen är också utskickad till lokala objektägare och lokala projektledare.


Version A finns i MIT-demo

Sedan förra veckan finns version A av Ladok3 levererad till MIT-demomiljön. Där har lärosätena möjlighet att testa den senaste kvalitetssäkrade versionen av nya Ladok med förladdad testdata. Läs mer om versioner på denna sida.

Version A kommer också att levereras till MIT-IK-miljön (dit lärosätena kan konvertera sin egen data), men det sker tidigast när det finns en testmiljö tillgänglig för Uppföljningsleveransen. 

Det finns även dokumentation för Version A som publiceras inom kort och den bygger på samma princip som versionen i sig. Det finns mer information publicerad än vad som ingått i versionen, men det är bara det som version A innehåller som är säkerställt med avseende på genomgående stöd i alla delar i systemet. Du hittar då länken till dokumentationen här.


Resultat rullar på

I skrivandets stund har 20 lärosäten tagit resultatleveransen i produktion och denna vecka går ytterligare tre lärosäten igång. 

Av de lärosäten som taigt leveransen i produktion har flera testat att rapportera in resultat och verifierat dem i nuvarande Ladoks databas. Vi har fått många rapporter om att lärare och examinatorer som testat tycker att det är både lätt och roligt. 


Vårens utbildningar

Nu finns vårens utbildningar presenterade i en översiktlig plan som du hittar på denna sida.

På samma sida finns även information om två kommande REST-utbildningar som ges den 15 december (fullbokad) respektive den 25 januari. 


Snart kommer nya ladok.se

Inom kort kommer vi lansera nya ladok.se. Målet är att det ska ske före julledigheten. Om du vill tjuvkika så kan du göra det på denna länk - men tänk på att sidan ännu inte är klar och att saker fortfarnde förändras.


Öppen frågestund

Vi hälsar alla välkomna till årets sista öppna frågestund som hålls den 16 december klockan 11. Vi ses som vanligt på Adobe Connect.

Kunde du inte vara med på träffen den 18 november, hittar du länk till inspelning samt det visade materialet på denna sida.

Nyhetsbrev #9 2015

Om Ladokbrevet

Ladokbrevet är nyhetsbrevet för alla som är intresserade av Ladok, nuvarande såväl som nya. Ladokbrevet kommer ut 10 ggr/år.


Ladok3 wiki

I wikin hittar du alltid den senaste informationen om exempelvis införande, miljöer och utveckling.


Gamla nyhetsbrev

Här hittar du gamla nyhetsbrev.


Dela nyhetsbrev


Tipsa oss!

Har du tips på nyheter eller aktiviteter? Kontakta projektets kommunikatör Sophia Hansson Ridman.


Ladokkonsortiet | Wallingatan 2 vån 7  111 60 Stockholm www.ladok.se

Du får detta brev för att du prenumererar på nyheter om Ladok och Ladok3.

Avsluta din prenumeration genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna

.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!