Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.Tremedias e-nytt

 
 

Datum 2015-11-26

 
 

Rabatt på alla produkter innan jul

Beställer du innan den 21 december 2015 får du 10% rabatt på samtliga produktbeställningar. Denna rabatt gäller för alla produkter i vårt sortiment. 

Här kan du se vilka produkter du kan välja bland.

Maila er beställning till order@tremedia.se tillsammans med leverans- och fakturaadress. 

 

Skolinspektionens svar om nyanlända och asylsökande elever

Skolinspektionen har publicerat en sida med frågor och svar med anledning av att det just nu ställs stora krav på kommuner att med kort varsel ta emot nyanlända barn och unga på ett bra sätt. Sidan kommer uppdateras när nya frågor besvarats.

Läs mer på Skolinspektionens webbplats

 

Försöksverksamhet för validering av utländsk utbildning

Regeringen ger Universitets- och högskolerådet i uppdrag att utreda hur en försöksverksamhet av en valideringsinsats inom högskolan och yrkeshögskolan ska utformas. Insatsen ska riktas till personer som saknar fullständig dokumentation av sin utländska gymnasiala eller eftergymnasiala utbildning.

Försöksverksamheten ska inledas under 2016 och pågå till slutet av år 2020.

Läs mer på regeringens webbplats

 

Bild på Leif AndergrenKompetensutveckling med Leif Andergren

Leif Andergren, författaren till böckerna Samtala och Vägleda, arbetar med kompetensutveckling för studie- och yrkesvägledare, arbetsförmedlare, coacher och andra som arbetar professionellt med samtal. Han erbjuder inspirationsföreläsningar, seminarier och handledning inom vägledningsområdet. Han kan också ge dig träning i samtalsmetodik på både grundläggande och mer avancerad nivå. Allt kan utformas efter dina behov och önskemål.

Framsida SamtalaFramsida VägledaKontakta Leif för en förutsättningslös diskussion - ring eller mejla tel. 070-750 24 91, leif@andergren.se.
Mer information finns på www.andergren.se

 

Migration, nyanlända och vägledning

Skolverket erbjuder en kostnadsfri utbildning under temat - Migration, nyanlända och vägledning. Utbildningen riktar sig till studie- och yrkesvägledare i grundskolan och gymnasieskolan. Utbildningen kommer ges vid Högskolan i Malmö och omfattar två fysiska träffar under våren 2016.

Tid och plats: 10-11 mars och 10 maj vid Malmö högskola.

Sista anmälningsdatum är den 18 januari.

Läs mer om innehåll och anmälan på Skolverkets webbplats

 

Skolministeriet: Studievägledning - för vems skull?

Skolministeriet har gjort ett radioreportage om dagens studie- och yrkesvägledning utifrån frågeställningen - Hur väger man mellan individens drömmar och samhällets behov?

Lyssna på programmet på urplay.se

 

Nationell delegation för bättre validering

Regeringen har tillsatt en nationell delegation som under 4 år ska driva ett samordnat utvecklingsarbete av den validering som erbjuds inom utbildning och arbetsliv. Arbetet ska mynna ut i en bättre fungerande validering, både för den enskilde som vill få sin reella kompetens bedömd och godkänd och för de aktörer som ska ansvara för validering och utfärdande av intyg.

Uppdraget ska slutredovisas den 30 december 2019

Läs mer på regeringens webbplats

 

Inför 2016 - Skola-arbetsliv i undervisningen

Skolverket erbjuder tillsammans med Arbetsförmedlingen en processutbildning på temat skola-arbetsliv och hur studie- och yrkesvägledning kan ingå i undervisningen som hela skolans ansvar. De två senaste åren har utbildningen genomförts på 20 orter och inför 2016 kan man nu anmäla sitt intresse om att få utbildningen till sin region.

För att utbildningen ska bli av behövs minst 50 anmälda deltagare från skolorna i regionen. Anmälan görs till syv@skolverket.se.

Läs mer om anmälan och utbildningen på Skolverkets webbplats

 

 

 

 

 
     
 

Tremedias e-nytt skickas ut oregelbundet. © Tremedia i Borås AB 2015
Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!