Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhetsbrev 

November 2015

Innehåll:

Tidskriftsveckan på Stadsbiblioteket Gbg

Tidskriftskväll på Rönnells, 7 dec

Testa podcast?

Annons i Kupé

Retrospektiv stora evenemang 2015
 - Almedalen och Bok&biblioteksmässan

Här kommer nyhetsbrev från Kulturchock, verksamheten som arbetar för bättre distribution och synlighet av landets kulturtidskrifter.

Tidskriftsveckan på Stadsbiblioteket Gbg

Tidskriftsveckan på Stadsbiblioteket i Göteborg är här! Fotoutställning, seminarier, poddar, releaser, läsningar, collage-workshops och samtal är det som präglar det fyra dagar långa arrangemanget på Stadsbiblioteket i Göteborg. Här kan du ladda ner tidskriftsprogrammet som PDF.

Tidskriftskväll på Rönnells, 7 dec

Framtiden för den tryckta tidskriften
Det talas om papperstidningens död. Prenumerationstapp, upplagekris och minskad annonsförsäljning. Stämmer det även för magasin och tidskrifter? Hur kan poddar och web komplettera? Nätverkstan och Kulturchock bjuder in till en kväll med samtal och diskussion kring dessa teman. Vi träffar 3 personer som delar med sig av sina erfarenheter i samtalet som leds av Olav Fumarola Unsgaard. Och såklart bjuder vi på vin, pepparkakor och mingel!

Medverkande:
Kerstin Neld, VD Sveriges tidskrifter
Rasmus Fleischer, historiker och författare. Medlem i Kulturrådets referensgrupp för kulturtidskrifter
Mikael Feldbaum, Chefredaktör Magasinet Arena

Plats: Rönnells antikvariat, Birger Jarlsgatan 32, Stockholm
Datum: Måndagen den 7/12
Tid: 18.30-21.00
Samtalet börjar runt kl 19.00

OSA senast 3 dec till info@kulturchock.nu

Varmt välkomna!

Testa podcast?

På Nätverkstan har vi de senaste åren utvecklat vårt Medialab så att medlemmar bland annat kan redigera film och spela in ljud i större utsträckning. Några tidskrifter har hittills gjort podcasts på eget bevåg och detta är något vi gärna fortsätter att arbeta med. Därför skulle vi tycka att det vore roligt om någon tidskrift ville ta chansen att ingå i en testomgång i samarbete med oss. Detta skulle innebära att ni står för innehållet och strukturerar upp det till ett färdigt material så att vi sedan tillsammans med er kan spela in det på plats här i Göteborg. Vi står alltså för den tekniska inspelningen och assistans i samband med den, samt att ljudfilerna sedan kommer ut i etern. Marknadsföringen står ni för själva men givetvis kommer vi även att informera om detta i våra kanaler om ni vill. Om ni tycker att detta skulle vara intressant får ni gärna höra av er till info@kulturchock.nu. Vi har i dagsläget endast möjlighet att erbjuda en tidskrift denna tjänst på prov, så hör av er så snart ni kan om det finns intresse! Vi tar gärna emot förslag och kan då lägga upp en plan tillsammans med er tidskrift. 

Annons i Kupé

Under hela december månad kommer vi att göra en kampanj för kulturtidskrifterna i Kupé där vi uppmanar till att starta prenumerationer. Just nu bygger vi en sida på Nätverkstans hemsida med omslag, länkade till tidskrifternas hemsidor, i hopp om att öka prenumerantstocken för er. Här finns alltså möjlighet för er att göra extra tydligt för en besökare att starta prenumeration eller skapa särskilda erbjudanden under denna månad om ni skulle vilja! Kampanjen går under rubriken "Årets näst bästa julklapp" där medmänsklighet är den bästa och julklappen med innehåll och mening den näst bästa. QR-koden i detta nyhetsbrev fungerar redan nu men leder inte till någon informativ sida förrän den 1 december då vi lägger ut omslagen med länkar.

Vårt urval baseras i dagsläget på de tidskrifter som fått bidrag från Kulturrådet samt de som är med i vårt kommissionssystem eller knutna till Nätverkstan på annat sätt. Upptäcker ni att det fattas en tidskrift som ni tycker ska vara med är vi tacksamma om ni kan hjälpa oss att skicka omslag samt länk till era prenumerationer/hemsidor så att vi succesivt kan lägga in det på vår sida. The more the merrier är vår inställning! Maila detta till info@kulturchock.nu. Tack för hjälpen!

Retrospektiv stora evenemang 2015 - Almedalen och Bok&biblioteksmässan

I slutet av juni åkte vi till Almedalen. I år för att arrangera seminariet Tidningarna, tidskrifterna och framtidens offentliga samtal, samt för att ge ut två nyskrivna böcker, “Tidskriftsstriden. Sju dagar som skakade Kultursverige” och “Kulturtidskrifterna och framtiden”.

I seminariet medverkade Hans-Gunnar Axberger, jurist, tidigare Pressombudsman och aktuell med boken ”En misslyckad utredning”; Gabriel Byström, kanalchef P4 Skaraborg, tidigare kulturchef på Göteborgs-Posten; Ann Ighe, chefredaktör och ansvarig utgivare för Tidskriften Ord&Bild; Gunilla Kindstrand, kulturchef för Mittmedia. Moderator var David Karlsson, Nätverkstan Kultur. Böckerna släpptes i samband med seminariet.

Du kan se seminariet i sin helhet på Nätverkstans Bambuser-kanal här.

Bok&biblioteksmässan var i vanlig ordning ett av de evenemang som samlar mest folk och flest tidskrifter på ett och samma ställe. 107 kulturtidskrifter fanns i hyllorna, 21 programpunkter sågs från scenen och 5 av dessa live-streamades, något vi är väldigt nöjda och glada över. Stort tack till alla som var med och deltog på olika sätt i vår monter och som möjliggjorde denna mässa som var fullsmockad av intressant innehåll på så många plan!

Vi hoppas på en minst lika bra uppslutning nästa år. Varmt välkomna tillbaka 2016!

Ni följer väl oss på Facebook?

Eller på vår hemsida www.kulturchock.nu

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!