Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Facebook eller Twitter.

2010-12-23

EU-skatter skulle sänka Europa

EU-kommssionen har föreslagit att EU skulle införa europeisk bolagsskatt, moms, flygskatt och skatt på finansiella transaktioner. Intäkterna skulle finansiera EU:s budget. Detta skulle vara mycket skadligt för Europa, av en rad skäl, vilket jag utvecklar i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Kan läsas här.

Frigör äldretjänster!

De allt fler år som de flesta av oss tillbringar som äldre kan bli fantastiskt mycket bättre än de är för många äldre idag, om vi bara vågar reformera och frigöra de tjänster som efterfrågas av äldre. Om detta talade jag för Kebnekasiegruppen. Kan ses här.

Se upp för politikens jultomtar!

Politiker som lovar allt åt alla men som talar tyst om att de skickar notan till skattebetalarna är alltför vanliga. För detta - och den människosyn det bygger på och vad det kan leda till - varnar jag här.

Brutalitet och feghet

Det är vad regimen i Vitryssland kombinerar. Att EU - och i hög grad Sverige - reagerar starkt är viktigt. Nu måste dörren till EU, som stod öppen, stängas.

God Jul!

Riksdagen har nu ett visst uppehåll. Detta var också sannolikt det sista från enmanstankesmedjan för året.

God Jul och Gott Nytt År!

Synpunkter

Input till detta nyhetsbrev - eller synpunkter i övrigt - är välkomna och skickas till johnny@munkhammar.org.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!