Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Rislarmet, vågar man äta riskakor?

Jaha, ännu ett matlarm! Denna gången gäller det arsenik i ris.

Hur ska vi då förhålla oss till detta? Sluta äta ris och riskakor eller köra på som vanligt?

Det är definitivt ett larm att ta på allvar.

I amerikanska forskningsrapporter går det att utläsa att de människor som äter stora mängder ris, som t ex i Asien, får i sig betydande mängder arsenik i jämförelse med en genomsnittslig amerikan. Alltså kan man kortfattat säga att de bör lägga om sin kost och minska intaget ris. Människor som äter upp till 2 dl ris/dag i förhållande till de som inte äter ris alls, får i sig ca 20-30% mer oorganisk arsenik. Det skiljer inte sig särskilt mycket mellan råris och vitt ris, men tyvärr finns det något mer i råris. Som råvara betraktat är ju råriset bland den bästa kolhydrat- och fiberkälla.

Hur det än är, kokar det ofta ner i några viktiga saker för att hålla sin hälsa i gott skick.

  • Ät varierat- då sprider du riskerna och får i dig en rad olika antioxidanter som motverkar gifterna vi får i oss via maten.
  • Ät fiberrik mat- du hjälper till att hålla en bra balans i tarmfloran, vilket i sin tur förhindrar framtida sjukdomar.


Höstaktivitet med kost & träning

Den 25 oktober kl 9.00- ca 15.00 har du möjlighet att boka en dag fylld med tränings- och kosttips och matlagning, inne i Stockholm city.

I samarbete med Salming Concept Store på Kungsgatan 19, arrangerar vi en kost- och träningsdag, där du får tips om löpteknik, coreträning, kost och matlagning både teoretiskt och i praktiken.

Läs mer om agendan och boka här.

Ny Grundkurs i november

För dig som saknar grunder i matlagning kör vi igång en ny gruppkurs 3/11 kl. 17.30-20.30 4 tisdagar.

Vi lagar fisk, kyckling, kött och vegetariskt.

Varmt välkommen till en kurs med personligt engagemang av kursledare Cecilia Walton, som är utbildad kock och kostrådgivare.

Gruppkurser på Miele Gallery i Solna. Boka nu!


SAK-mässan 21/10

Välkommen till vårt bord på SAK-mässan som i år hålls på Sollentunamässan.

Varför inte prata med oss och boka in en mataktivitet istället för julbord? Eller fråga oss om våra paketerbjudanden för företag som vill ha välmående och frisk personal!

Har du barn som tränar?

Fler idrottsklubbar börjar få upp ögonen för att barnen & ungdomarna i många fall behöver förbättra sin kost. Boka föreläsare Cecilia Walton. Ta kontakt med SISU


Kreativa Kök Sverige, tel 08-124 56 010, e-post kontakt@kreativakok.se

Facebooksidan

Twitter: @matcicci

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!