Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Månadsbrev 2015-09-29 | Till NÅDD-registrerarna


Namn åt de döda


Bäste forskarvän!

Vart tog sommaren vägen? Fast jag kanske inte ska klaga – hösten har kommit ovanligt sent i år.

Under min semester fanns Carl som ert bollplank (tack Carl!) och det kom in massor av filer. Jag vill passa på att tacka er alla dels för ert fina arbete, dels för er förståelse för att det tagit tid innan ni fått respons på ert material – det tog sin tid att komma i kapp igen efter semestern. Det är bara att konstatera att släktforskarlivet inte tar semester. Släktforskare är ett flitigt släkte!

Eskilstuna-Strängnäs Släktforskarförening har generöst delat med sig av materialet som ingår i deras skiva ”Födda-Vigda-Döda i Eskilstuna kommun”. Skivan täcker material ända fram till 1942. För den som vill komplettera det materialet för perioden 1860 – 1900 med födelseorter etc. går det bra att registrera sig för de församlingarna.

Det finns fler generösa föreningar, Södertälje Släktforskarförening hör till dem. De har ett registreringsprojekt på gång och delar med sig av det materialet. Under året planerar de ha sin skiva färdig med födda-vigda-döda i Södertälje kommun. Så en församling i Södertäljetrakten kanske kan vara något att komplettera?
Som ni kanske såg på Rötter i fredags att vi gärna vill ha fler som hjälper till i projektet. Den texten gav ett fantastiskt gensvar – under den senaste veckan har vi ökat från 204 till 225 ”NÅDD-are”! Det gläds jag åt och hoppas på att det kommer några ”eftersläntrare” till.

394 församlingar/delar var klara 2015-09-25 med ca 305 000 poster och vi var 225 aktiva registrerare (enskilda och föreningar)

Emellanåt händer det att jag får felmeddelande om att inte mail kommit fram. Oftast beror det på att någons mail-box är full och behöver tömmas. Vet du med dig att du haft stopp i mail-flödet under sommaren eller början av hösten och saknar ett mail från mig vore jag glad om du vill höra av dig igen.

Ha en riktigt fin höst!
Vänliga hälsningar,
Viktoria Jonasson
Projektledare


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!