Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev oktober

Förord
Putsa festskorna, dags för Scoutbal 2015
Kragenäs - boka sommarens lägerupplevelse
GÖK Open - en heldag för spårare, äventyrare och upptäckare
Ny årstid, nya tag, nya scoutledare
Distriktsstämman 2015
Månadens minnesbild


Förord

Hej!

September går mot sitt slut och hösten är nu här! Det har varit en hektisk månad med rekryteringar på många håll, prova på-möten i kårer och hajker i det vackra höstvädret. Det finns mycket att läsa om Scouterna i både tryckta medier och sociala medier, både i stort och lokalt här runt Göteborg. Kul! Det märks att engagemanget i alla kårer är stort och det smittar av sig!

I helgen som var höll vi tillsammans en stämma för distriktet. En verksamhetsplan och budget för kommande år är nu satt och vi planerar redan för många roliga aktiviteter tillsammans. Under vintern kommer alla datum för nästa år att sättas och så snart det är klart uppdateras allt i kalendern på hemsidan. Så håll utkik där när året börjar närma sig sitt slut!


Vi önskar en fin höst med många roliga kvällar och helger med alla era scouter!


Hälsningar,
Distriktsstyrelsen


Putsa festskorna, dags för Scoutbal 2015

Årets Scoutbal närmar sig med stormsteg! Den 10:e oktober bjuder RUT in till en härlig kväll med god mat, underhållning, dans och lekar. Balen hålls i kulturpunktens lokaler vid Tuve torg. Har du inte redan köpt din biljett är det hög tid, anmälan stänger 2:a oktober. Inträdet fixar du här >>


Kragenäs - boka sommarens lägerupplevelse

Kragenäs har varit ute på turné! Representanter från sommarens gäng har varit närvarande på både Scoutforum 2015 och under distriktstämman för att visa upp vad som komma skall.
Under sommaren 2016 kommer man som lägergäst kunna ta del av späckade programmöjligheter, roliga aktiviteter så som kanotpaddling, bergsklättring och hinderbana och dessutom erbjuds lägerstöd med full matservice under veckorna 26-32. Vill du och din kår uppleva ett läger att minnas för livet? Hör av er idag med en bokningsförfrågan! Mer information finns snart på nya hemsidan, så länge hittar ni kontaktuppgifter här >>

Psst, vill du vara med och skapa Sveriges bästa scoutläger? Kragenäs letar alltid efter engagerade ledare och scouter som vill delta, både på plats och i planeringsarbetet. Just nu behövs kragenäsvärdar till lägerveckorna 26, 30 och 31 samt nya medlemmar till Kragenäsgruppen. Hjärligt välkommen att höra av dig via hemsidan vid intresse. Bli en Kragenäsare du också!


GÖK Open - en heldag för spårare, äventyrare och upptäckare

Årets upplaga av GÖK Open står för dörren! Lördagen den 3:e oktober bjuder Göteborgs östra kårer in till ett riktigt äventyr för spårare, äventyrare och upptäckare. Det kommer bli en härlig dag med både nya och gamla scoutkompisar och vi önskar alla patruller lycka till!


Ny årstid, nya tag, nya scoutledare

Hösten betyder nytt för de flesta av oss. Med en termin som just dragit igång hälsar vi nya scouter och ledare i distriktet välkomna!  

I november 2014 lanserade Scouterna de nya ledarutbildningarna och nu körs för första gången Leda scouting. Ta chansen att delta på den nya kursen vars syftet är att stödja planerad verksamhet från möte till möte. Lärandemålen är kopplade till scouternas värderingar med fokus på avdelningens ledarskap och verksamhetsplanering. Utbildningen ges 24-25 oktober och vid frågor kontaktas den ideella regionala utbildningsgruppen via utbildningsgrupp.vast@scouterna.se.  


Distriktsstämman 2015

Stort tack till alla som deltog under årets distriktsstämma! Det blev bra diskussioner, många möten och välgrundade beslut tack vare det stora engagemang som finns bland oss. Tack! En sammanfattning av de beslut som fattades kommer att publiceras inom kort. Protokollet är redan färdigskrivet och utskickat till justerarna och ordförandena för påseende. Gott jobbat!


Månadens minnesbild

Månadens bild kommer från lyckade Paddelhajk 2015! Ett gott gäng gav sig ut på en härlig tur, lagde god mat och umgicks. Helgen bjöd på många skratt, inspiration och fint väder! Glöm inte att hålla utkik i kalendern för de senaste arrangemangen och hashtagga #gbgscout för chansen att synas i nästa månads nyhetsbrev.


På G i distriktet

GÖK Open
3 oktober

Scoutbal 2015
10 oktober

Fler arrangemang >>

Har du en idé du vill förverkliga? Tveka inte att höra av dig till info@gbgscout.se.   


Kommande utbildningar

Håll utkik i kalendern där kommande kurser presenteras.


Segla med Mandalay

Du vet väl att din kår kan boka Mandalay för egna seglingar? Kvällsseglingar är dessutom kostnadsfria. Säsongen stäcker sig till 9:e oktober så passa på att göra en förfrågan och upplev ett äventyr till havs!


Kragenäs

Kragenäshelg oktober

16-18 oktober

Vill du följa med?
Anmälningsformulär hittar du i kalendern.


Om nyhetsbrevet

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i månaden till de som anmält sig som prenumeranter. Utöver de som frivilligt har anmält sig till nyhetsbrevet skickas det också ut till ordföranden och postmottagare i alla distriktets kårer.

Prenumerara på nyhetsbrevet och ta del av gamla utskick på hemsidan

Du får detta nyhetsbrev eftersom du  har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!