Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

2015-09-16 | Föreningsinformation


Samrådskonferens
med kryssning, rabatt hos ArkivDigital för föreningar mm.


Samrådskonferens med kryssning

För att diskutera förbundets verksamhet i stort och bereda styrelsens förslag till 2016 års riksstämma kommer en samrådskonferens att anordnas i Stockholm söndagen den 6mars. Varje förening eller sammanslutning får delta med det antal företrädare som föreningen/sammanslutningen är berättigad till vid stämman. Även i fråga om resebidrag kommer samma principer att tillämpas som vid stämman.

Samrådskonferensen kommer att kombineras med en släktforskarkryssning. Detta är resultat av en samarbetsinvit från LRF Media, som har ambitionen att fylla ett kryssningsfartyg med intresserade släktforskare. Företaget har bett om förbundets hjälp med utformningen av programmet och med marknadsföring av kryssningen genom förbundets kanaler och genom att ställa medlemsföreningarnas adresser till förfogande. LRF Media har samtidigt erbjudit förbundet gratis lokal för samrådskonferensen, ett mycket förmånligt kryssningspris för deltagarna i konferensen och ett betydligt rabatterat pris för medföljande maka/maka (motsvarande).  

Program

Samrådskonferensen kommer att äga rum kl. 13.00 på Viking Lines Mariella i Stadsgårdshamnen. Den som vill bjuds på lunch där kl. 12.00. Kl. 16.15 går konferensdeltagarna ombord på Cinderella, där det efter avgången mot Mariehamn kl. 18.30 bjuds på en trerättersmiddag i À la carte-restaurangen. Kvällen i övrigt är fri.

Måndagen den 7 mars består programmet av frukost och därefter kl. 9.00 – 15.00 föreläsningar och presentationer. Lunch intas individuellt på egen bekostnad. Kl. 15.30 är Cinderella åter i Stadsgårdshamnen. Möjlighet finns då att utnyttjas Viking Lines busstransporter till större orter.

LRF Media kommer att marknadsföra kryssningen under hösten, bl. a genom brev till föreningarna. Information kan då spridas till medlemmarna, som kan göra individuella bokningar hos Viking Line. För deltagare i samrådskonferensen och ev. medföljande gäller dock att anmälningar ska göras hos förbundet i början av 2016. Närmare information kommer i Angeläget 2/2015.


Rabatt på Arkiv Digital

Förbundet har tecknat avtal med Arkiv Digital (AD) om rabatt på abonnemang på AD:s tjänster för medlemsföreningar som har lokaler med flera datorer för sina medlemmars släktforskning. Föreningens pris blir 2000 kr för upp till fem datorer och ytterligare 2000 kr för varje tillkommande grupp om upp till fem datorer.

Vill ni ta del av förmånen, kontakta kundtjanst@arkivdigital.se och ange föreningens e-post- och IP-adress.


Personregister till Släktforskarnas årsbok

För att de många släktforskningsresultat som redovisas i Släktforskarnas Årsbok ska bli tillgängliga för så många som möjligt behövs ett personregister. Ett sådant finns för årgångarna t o m 2005 i en databas på Rötter (Årsbok-Sök). Förbundsstyrelsen anser det angeläget att registret utvidgas med årgångarna 2006 – 2015 och är beredd att arvodera arbetet.

Detta är en utmärkt uppgift för en släktforskare med intresse för personer och sinne för ordning och reda, och den kan helt och hållet utföras hemma. Kontakta Erland Ringborg (erland.ringborg@genealogi.se) för vidare diskussioner.


Tipsa Rötters redaktör om lokala skivor och skrifter

Har er förening nyligen gett ut en skiva eller bok om människorna som levt i trakten tidigare? Då får ni gärna tipsa Rötters redaktör om detta, så att en eventuell anmälan av den nya skivan/boken kan bli till en nyhet på Rötter.

Med nyhetstipset får gärna ingå en bild på skivan/boken och en kortfattad text om vad den innehåller. Det måste även framgå var och hur man kan beställa produkten.

Materialet skickas till redaktor@genealogi.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!