Nyhetsbrev från Colly Components. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV FRÅN COLLY COMPONENTS                                                                                       NR 4, 2015

Personlig service på burk?

Det påstås att allt mer av det personliga bemötandet kommer att ersättas av nya kostnadseffektiva digitala lösningar. Men frågan är om ny teknik alltid är kostnadseffektiv – och inte minst – är det ett bemötande vi vill ha? Det finns det olika åsikter om.

Jag är helt klar över att det finns områden som blir bättre av att digitaliseras, men det kan aldrig vara den bästa lösningen för alla situationer. I min värld är det människor, inte maskiner, som förmedlar kunskap och är ryggraden i att ge kundservice.

Vem ska sköta kunskapsförmedlingen i framtiden? Finns alla svar på internet och i sociala medier? Ska all kunskap vara gratis? Kan skolan nöja sig med att eleverna kopplar upp sig och inhämtar alla svar? Visst, det är kostnadseffektivt ur varje enskild skolas perspektiv – men vad innebär det för samhället?

Jag fajtas, som Don Quijote mot sina väderkvarnar, för att det krävs ett helhetstänkande inom alla områden. Att suboptimera, vilket mycket idag handlar om, leder bara till kostnadsökningar, totalt sett, och en sämre personlig service. Ju fler ”profit centers” desto sämre blir totalkvaliteten för kunden.

På Colly Components tror vi att det finns en annan väg. Visst utvecklar vi nya digitala system, men vi tror på människor som levererar kunskap och personlig service. Vad vi kallar Kvalitet med kunskap.

-

Sensommarhälsningar,
Darco Burger, vd


Säkra skruvförband – när kvaliteten inte får svika

En nyckel för att Steelwrist ska kunna växa vidare är att fortsätta att vara ledande inom prestanda och säkerhet inom sitt segment. För att möta de ständigt ökande kraven började Steelwrist samarbeta med Colly Components.

Läs hela caset med Steelwrist här (PDF)


Munstycke (NGV 2) för snabbtankning av tunga fordon

Colly Components samarbetspartner Stäubli lanserar ett lättanvänt påfyllnadsmunstycke för fordonsgas till tunga fordon.

Munstycket kallas GMV 12 och är trots sin stora kapacitet mycket kompakt och ergonomiskt att använda.

Läs mer här...

Kvalitetssäkrad montering från Böllhoff

EP X009 är ett processtyrt monteringsverktyg för blindnitmuttrar där verktygets faktiska dragvärde jämförs med det fördefinierade. Verktyget säkerställer bland annat att plåttjockleken är rätt och att muttern är på plats.

Läs mer här...


Skruvförbandsutbildning – kompetensöverföring för lönsammare produktion

Välkommen på utbildning hos oss på Colly Components! Vi har lång erfarenhet och god kompetens inom skruvförbandsteknik. Vi har under åren i olika sammanhang genomfört kvalificerade kundutbildningar för att öka kunskapen inom skruvförband.

Efterfrågan har varit väldigt stor på vår Skruvförbandsutbildning de senaste åren – därför åker vi nu i höst ut på turné till flera platser i Sverige och håller utbildningar. Under åren har vi byggt upp en gedigen kunskap och nu vill vi gärna dela med oss! Utbildningen vänder sig till konstruktörer, produktionstekniker, inköpare och kvalitetsansvariga som vill lära sig mer om hur kvalitetssäkrade produkter kan utnyttjas för att höja lönsamheten.

Se alla höstens datum och boka ditt kurstillfälle här!



Colly Components | Raseborgsgatan 9, 164 74 | Kista | 08 - 703 01 00 | www.collycomponents.se   

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!