Nyhetsbrev med senaste nytt från Svenska Curlingförbundet. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SEPTEMBER 2015

VM-silver till lag Wranå

BERN, SCHWEIZ 12-20 september 2015. Totalt 36 lag fanns med i startfältet i curlinghistoriens första mixed-VM och det blev ett historiskt VM-silver för lag Wranå med Rasmus Wranå, Zandra Flyg, Joakim Flyg, Johanna Heldin och coachen Mats Wranå. VM-guldet gick till Norge med skip Steffen Walstad.

LÄS MER


Curly Camp i Danderyd

Curly Camp växer och växer. I år fylldes platserna under första veckan och vi provade nu att utöka till fler deltagare. Totalt var det 88 ungdomar på läger, tillsammans med 10 ledare i Danderyd. 

Som väntat, gav detta en hel del logistikutmaningar, men vilken energi!

"Jag har lärt mig massa från teori och ispass. Det var många nya saker. Bra träning och jag lärde känna många nya människor".
Citat från utvärderingen

Vi kommer att fortsätta arrangera Curly Camp i Danderyd varje september. I februari går ytterligare ett läger och det är öppet för klubbar runt om i landet att ansöka om att arrangera. Lägret kan fungera som en boost för klubbens ungdomsverksamhet och arrangör får stöttning med planering, övningar och ledare. 


Tekniktränarutbildning i Karlstad

Vilken slajd är egentligen den bästa? Vilken skillnad är det på en elitspelares teknik och det vi lär ut till nybörjare?

Detta var frågor vi från SCF hade till Scott Arnold och Alison Kreviazuk när de kom till Karlstad i slutet av augusti för att utbilda tekniktränare. De hade många svar. Vi kommer att arbeta vidare med utbildningen, genom att stärka coachpoolen, inkludera detta i alla våra ledarutbildningar och läger, samt publicera svenska versioner av utbildningen för våra medlemmar.  

Om du vill börja träna redan nu, enligt kanadensiska instruktioner, kan du kolla på den här länken.

Mer ingående tips och beskrivningar som alla kan använda i sin slajd och för sopteknik, kommer i nästa curlingtidning.


Förbundsmöte 2015

Omval för ordförande Michael Marklund från Skellefteå, tre nya styrelsemedlemmar och höjning av medlemsavgifter. Det är en mycket kort sammandrag av det odramatiska förbundsmötet som var det 99:e i ordningen och som genomfördes i Täby, lördag 26 september 2015.

LÄS MER


Homan, Kanada vinnare i SLCC 2015

SLCC 2015. Tre av de fyra svenska lagen tog sig vidare till slutspelet i årets upplaga av Stockholm Ladies Curling Cup som åter hade samlat hela världseliten. Men för Team ÅF/Hasselborg och Team Ahlmarks/Östlund tog det stopp i kvartsfinalen. Team Sigfridsson från Skellefteå CK blev bästa svenska lag och slutade trea efter förlust i semfinalen mot Team Homan, Kanada. Världsettorna Team Homan vann sedan också finalen mot Team Muirhead från Skottland. 

Stockholm Ladies Curling Cup arrangeras av Stocksunds Curlingklubb och Djursholms Curlingklubb med stöd av Svenska Curlingförbundet och har under de senaste åren utvecklats till en av de största curlingtävlingarna i Europa, en medveten satsning för att öka intresset för sporten och för att ge svenska damlag bästa möjliga motstånd på hemmaplan.

Ny mediapartner vid årets tävling var SVT Sport som sände live via SVT Play från samtliga matcher lördag-söndag. Matcherna ligger kvar 25 dagar till på SVT Play och kan ses i efterhand

SLCC 2015 PÅ SVT PLAY

ALLA NYHETER OCH RESULTAT FRÅN SLCC 2015 (ENG)


Senaste nytt från Curlinggymnasiet

Upptaktslägret för hösten är redan i maj för de nya ungdomarna på curlinggymnasiet. Den träffen innebär klättring vid skuleberget och dess grottor. Detta är den första teambuildningövningen som  sex nya deltagare fick vara med om. I år är det fem Härnösandskillar och en Östersundstjej som börjat på gymnasiet. 

Säsongen startar med att eleverna flödar och lär sig göra is. Sen sätter det igång med teori, isträning och gym. 

Torsdagsmornar är den tid då hela gymnasiet ses. Då är det gemensam träning och tävling i olika former. Tre elever går upp tidigare för att göra isen åt alla andra och sen samlar varje elev poäng under hela säsongen för att kora en vinnare innan sommarlovet. 

Lycka till med höstterminen önskar vi er alla!

LÄS MER OM CURLINGGYMNASIET


Kanadensisk vikarie på Curlinggymnasiet

Nytt för säsongen på curlinggymnasiet är att Alison Kreviazuk har kommit in som tränare i september, då Andreas Prytz är föräldraledig. Alison är kanadensisk elitspelare och har precis flyttat till Sverige. 

"Jag har haft jättekul på Curlinggymnasiet. Ungdomarna är snälla, de respekterar varandra och vill gärna lära sig."

Alison ska tillbaka till Härnösand i november och då kommer det bli lite hårdare tag: 

"Vi är längre in i säsongen nästa gång och eleverna borde ha tydligare klart för sig med sina scheman. Vi kommer jobba lite hårdare med sopning och teknik"

Eftersom Alison också jobbar med tekniktränarutbildningen, har hon lärt ut detta till curlinggymnasiets elever. De har nytta av det när de hjälper både kompisar och nybörjare. Vi hoppas även få nytta av många av dem i coach-poolen framöver. 


Aktuella tävlingsinbjudningar


Riksfiguren 2015-2016

Svenska Curlingförbundetsriksomfattande figurtävling på hemmais.
Ställ upp och tävla mot övriga Curling-Sverige i det roliga 
och utmanande figurspelet!

MER INFORMATION OCH ANMÄLAN


Figurspel för rullstolscurling på Figur-SM

Nytt för denna säsong är att Svenska Curlingförbundet startar med en rullstolsklass på Figur-SM. Skillnaden är att det är något färre uppgifter, men fler försök på varje uppgift.

ANMÄLAN TILL FIGUR-SM FÖR RULLSTOLSCURLARE.
NORRKÖPING 6-7 FEB. 2016

BESKRIVNING OCH PROTOKOLL – FIGURSPEL FÖR RULLSTOLSCURLING


Rullstolscurlare?

Anmäl er till Sweden Tour

Sweden Tour består av tre tävlingar i rullstolscurling under säsongen 2015/2016. Den första är i Jönköping 30 oktober - 1 november 2015.

Totalvinnaren får 12 000 SEK att använda i sin satsning på curling. 

INBJUDAN

Svenska Curlingförbundet  |  Rinkebyvägen 6  |  182 36 Danderyd
Tel. 08 683 30 15 E-post info@curling.se  |  www.curling.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kontaktperson för din curlingklubb.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!