Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

New Hope, Reseindustrins Barnfond

OM NEW HOPE   |   NYHETER   |   VÅRA PROJEKT   |   STÖD OSS   |   WEBSHOP   |   KONTAKT

Värme och framridstro till gatans barn!

Fish och Kuku – ger värme och framtidstro till ”gatans barn”

Visst är det otroligt med personer som viker sitt liv helt åt att hjälpa barn till ett bättre liv, oavsett bakgrund och religion. Engagemanget för Fish i Addis Abeba och Kuku i Dehli har mycket gemensamt och startade med att de ville ta hand om en person de fann på gatan och det har sedan utvecklats till fantastiska verksamheter.

Läs mer


Du har väl besökt vår webbshop?

Du har väl besökt vår webbshop?! Förutom att du kan stödja de olika projekten finns även möjlighet att köpa våra fina armband och Kazuri halsband. Arbetet med att få in de sista priserna och starta tryckpressarna för årets julkalender pågår nu för fullt. Kalendern kommer självklart också att finnas till försäljning i webbshopen!

Stöd oss genom ett köp redan idag!


Andrea fick stöd från New Hope

Andrea fick en språngbräda till en bättre framtid!

Hösten 2013 kom en vädjan från vår kontaktperson för tandvårdsprojektet i Ghimes, Rumänien. En mycket studiebegåvad flicka som gick sista året i gymnasiet hade förlorat sin pappa, och mamman hade fått en stroke. Detta gjorde att Andrea inte skulle kunna fortsätta sina studier. New Hope gick in och betalade Andreas avslutande skolgång och hon tog examen i juni 2014. Efter examen åkte hon till London för att lära sig engelska och med drömmen om att få studera till läkare i framtiden.

Läs mer om Andreas öde!


Vardagen börjar återvända till Nepal

Vardagen börjar återvända i Nepal

Eva Holmberg Tedert från föreningen Gatubarn i Nepal, dit våra insamlade pengar (20.000 kr) förmedlades, har återvänt från ett besök i Nepal. Hon bekräftar att de riktade medlen för jordbävningens offer har nått fram och främst används till inköp av presenningar och matleveranser till byar i Dading, Sindupalchowk, Gorkha och Tsum Valley, vilket är de områden som var mest åtgångna efter jordbävningarna. Leveranser skedde med hjälp av 23 munkar som ordnade transporter och fördelning och arbetade i stort sett oavbrutet under hela maj månad.

Nu har nästa fas börjat men fortfarande distribueras en del tält och liggunderlag. När Eva besökte Nepal senast åkte de ut till byar där regnet raserat skolorna med stora skoltält där lärarna kan ha undervisning trots regnen i monsunen. De hade också med sig 1795 paket till alla skolbarn i Rathankot VDC, som är ett ganska stort distrikt i Sindupalchowk, paketen innehöll skrivböcker, pennor, tvål, tandkräm, tandborste och en chokladbit.


New Hope - Stiftelsen Reseindustrins Barnfond

OM NEW HOPE   |   NYHETER   |   VÅRA PROJEKT   |   STÖD OSS   |   WEBSHOP   |   KONTAKT

Följ oss på Facebook!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!