Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev september

Förord

Förord
Tagga för #paddelhajk2015
Ett forum för gemenskap
Kragenäs - möjligheternas mötesplats
Distriktsstämma 2015
Nya äventyr för äventyrarna
Hajk-DM - anta utmaningen
Vad är väl en bal på slottet?
Månadens minnesbild


Hej!

Sommaren går mot sitt slut och höstterminen har redan kört igång med rekryteringsaktiviteter på många håll! Det är så kul att Scouterna syns på flera håll i och runt Göteborg och även på sociala medier och i tidningar. Det görs ett underbart jobb i kårerna med att visa att Scouterna finns och i högsta grad är aktiva - fantastiskt jobbat!

Vi ser tillbaka på en sommar med många härliga lägerminnen från både Sverige och världen. Vill du berätta om dina eller kårens lägerupplevelser för andra? Skriv gärna till bloggen och berätta om allt kul ni varit med om! Skicka en text med bild till blogg@gbgsocut.se och dela med dig av dina minnen!

Med hösten laddar vi nu för massor av aktiviteter! Hajker, möten och arrangemang i kåren kan varvas med aktiviteter vi gör gemensamt. Mandalay har fortfarande några arrangemangsseglingar kvar för säsongen, RUT kör igång med nya äventyr för utmanare och rover, en paddejhajk hålls om två veckor för dig som är ledare eller rover och tillsammans beger vi oss till Scoutforum för att möta resten av Sveriges scouter 18-20/9!

Följ med på det som intresserar just dig mest, så ses vi i scoutminglet!

Hälsningar,
Distriktsstyrlsen


Tagga för #paddelhajk2015

Ringa in 12-13 september i kalendern, då är det dags för Paddelhajk 2015! Missa inte ett härligt tillfälle för alla engagerade vuxna att vara scouter bara för sin egen skull. Med utgång Vättlestugan tas några sköna paddeltag i vacker miljö för att mot kvällen njuta av god mat, trevligt sällskap och inspirerande tankar och idéer. Läs mer och anmäl dig på hemsidan, häng med på Facebook och glöm inte att börja tagga #paddelhajk2015 redan nu!


OBS: antalet platser är begränsade, anmäl dig redan idag.


Ett forum för gemenskap

Vill du dela en unik upplevelse med nya och gamla scoutkompisar? Åk till Scoutforum 2015 i Ransberg med gemensam buss från Göteborg!

Upplev en helg full av inspiration, nya tankar och härlig gemenskap vackra Värmland. Gör upplevelsen till någonting riktigt speciellt genom att åka tillsammans i den gemensamma bussen från Göteborg till Scoutforum 2015. Avgångstider, priser, biljetter och övrig information hittar du på hemsidan.   


Kragenäs - möjligheternas mötesplats

Kragenäs säger tack för den här sommaren som varit fylld av härliga äventyr, fantastiska läger och minnen för livet! Med ett språng in i hösten tar vi redan nu sikte på nästa års scoutsommar då Kragenäs kommer bjuda in till ännu fler äventyr på möjligheternas mötesplats. Kragenäs är öppet för läger hela sommaren 2016. Under vissa veckor erbjuds dessutom lägerstöd med full matservice, allt för att lämna plats åt så mycket äventyr som möjligt! Mer om sommaren 2016 hittar du här >>


Psst, vill du vara med och skapa Sveriges bästa scoutläger? Kragenäs letar alltid efter engagerade ledare och scouter som vill engagera sig, både på plats och i planeringsarbetet. Just nu behövs kragenäsvärdar till lägerveckorna 26, 30 och 31 samt nya medlemmar till Kragenäsgruppen. Anmälan är öppnar i samband med distriktstämman men redan nu går det bra att höra av sig via hemsidan vid intresse. Bli en Kragenäsare du också!


Distriktsstämma 2015

Den 26 september klockan 10-16 är det dags för distriktsstämma 2015 som detta år hålls på Kulturhuset Möllan, Mölndal. Allt om stämman finns att läsa om på hemsidan. Distriktsstyrelsen hälsar er hjärtligt välkomna!


Nya äventyr för äventyrarna

Scouterna gör unga redo för livet!

Under 2015-2018 drar Scouternas Folkhögskola igång ett projekt med fokus på äventyrarscouting där målet är att skapa ännu roligare och mer utvecklande program. Projektet söker nu dig med nya idéer och som brinner för att sätta dessa i verket! Läs mer och ansök om att bli en del av framtiden redan idag.


Psst, missa inte Scouternas Folkhögskolas fullständiga program. Botanisera bland höstens kurser och utbildningar och hitta något för just dig!


Hajk-DM - anta utmaningen

Sugna på äventyr? Är ni ett gäng ledare som vill testa era scoutkunskaper? Behöver ert utmanarlag utmanas? Vill era ledare i kåren göra något tillsammans? En helg i skogen och få göra istället för att fixa för andra? Då är Hajk-DM något för er. Läs mer och anmäl er till höstens stora äventyr!


Vad är väl en bal på slottet?

Garanterat alldeles, alldeles underbar!

Redan nu blickar vi framåt mot årets Scoutbal den 10 oktober med en härlig bild från förra årets lyckade fest. Denna gång är temat Grease och det bjuds in till dans, god mat, roliga tävlingar, stand up och en och annan överaskning! Läs mer och köp din biljett till Scoutbal 2015.


Månadens minnesbild

Har din kår gjort något ni är extra stolta över och vill visa upp för distriktet? Har du upplevt scouting som blir ett minne för livet? Vi vill gärna veta! Skicka bilder till info@gbgscout.se eller hashtagga med #gbgscout så har ni chans att synas i nyhetsbrevet.


Månadens minnesbild kommer från Kragenäs. En vackrare kväll med bättre paddling får man leta efter!


På G i distriktet

Paddelhajk 2015
12-13 september

Hajk-DM
25-27 september

Distriktsstämma 2015
26 septemer

Fler arrangemang >>

Har du en idé du vill förverkliga? Tveka inte att höra av dig till info@gbgscout.se.   


Kommande utbildningar

Håll utkik i kalendern där kommande kurser presenteras.


Segla med Mandalay

Arrangemangssegling 4: Kvällssegling 9 september 

Arrangemangssegling 5: Helgsegling 11-13 september 

Fler arrangemang hittar du i kalendern och du vet väl att din kår kan boka Mandalay för egna seglingar? Gör en förfrågan och upplev ett äventyr till havs!


Kragenäs

Kragenäshelg september

25-27 september

Kragenäshelg oktober
16-18 oktober

Vill du följa med?
Fler datum och anmälningsformulär hittar du i kalendern.


Om nyhetsbrevet

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i månaden till de som anmält sig som prenumeranter. Utöver de som frivilligt har anmält sig till nyhetsbrevet skickas det också ut till ordföranden och postmottagare i alla distriktets kårer.

Prenumerara på nyhetsbrevet och ta del av gamla utskick på hemsidan

Du får detta nyhetsbrev eftersom du  har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!