Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 14 - Torsdag den 27 augusti 2015

  • Inspirationsdag om anhörigstöd 
  • NSPH-medarbetare mot nya uppdrag!
  • Viktig rapport har översatts till engelska
  • World mental Health Day 10 oktober
  • Kärlek, sex och piller: en relation med förhinder?
  • PRIO på spåret på Värmdö
  • Nu är vi över 1700 som gillar oss!
  • Välkomna till seminarium om  brukarrevision i Malmö


Inspirationsdag om anhörigstöd

Fredagen den 13 november bjuder NSPH in er till en heldagskonferens med intressanta och kunniga föreläsare. Inspirationsdagen om anhörigstöd anordnas för fjärde året i rad, och denna gång i samverkan med Nka, SKL och Studieförbundet Vuxenskolan.

Läs mer >>>

NSPH-medarbetare mot nya uppdrag!

I morgon fredag den 28 augusti slutar tre av våra medarbetare Andreas Fredin, Susanne Rolfner Suvanto och Pernilla Sjöberg. De beger sig vidare på nya äventyr med nya jobb och utmaningar. Vi önskar dem ett stort lycka till.

Har du frågor gällande information ska du/ni tills vidare kontakta Ida Ganrud.

Kontaktinformation >>


Viktig rapport har översatts till engelska

NSPH:s Anhörigprojekt genomförde en enkät under våren som riktat sig till anhöriga till vuxna som har en psykisk sjukdom eller en psykisk funktionsnedsättning.

En rapport är framtagen och har nu också har översatts till engelska. Den engelska versionen lanseras i samband med Anhörigprojektets deltagande på den internationella anhörigkonferensen den 4-6/9 i Göteborg

Läs mer >>


World mental Health Day 10 oktober

Den 10 oktober är det World Mental Health Day på temat ”Dignity in mental health”. Det kommer Hjärnkoll att manifestera på många platser i landet på temat ”Din värdighet”. Håll utkik efter vad som händer där du bor.  Vi kommer även att lägga ut program på www.hjarnkoll.se. Till dess: fundera över vad värdighet betyder för dig och dela med dig i sociala medier med hashtagen #minvärdighet

Läs mer >>

Kärlek, sex och piller: en relation med förhinder?

Frukostseminarium om sexualitet och psykisk hälsa, ett samarbete mellan MIND och Hjärnkoll. Sex och psykisk hälsa är två ämnen som är fyllda av tabun. Vi talar sällan om kopplingarna mellan dem, trots att de är intimt förknippade. Låter det intressant? Anmäl dig här! 

Tid och plats: 31 augusti, 8.00, MIND, Fjällgatan 23 B, Hälsans hus, Stockholm (kräver anmälan)


PRIO på spåret på Värmdö

Denna gång rapporterar Mårten Jansson från Värmdö och från ett av Socialdepartementets tre framtidsdialoger om utmaningarna på psykisk hälsaområdet

Se klippet här!


Nu är vi över 1700 som gillar oss!

Ni vet väl om att vi finns på FB, här lägger vi också upp  nyheter och puffar för olika evenemang som äger rum. Håll er uppdaterade genom att gå in på vår FB-sida idag, dessutom ni får gärna gilla oss!

Länk till vår FB-sida!


Välkomna till seminarium om brukarrevision i Malmö

NSPH:s brukarrevisionsprojekt informerar om sitt arbete, onsdagen 9 september klockan 14:00 på Dockplatsen 26 (Regionhuset).

Läs mer >>


Välkommen till NSPH:s nya nyhetsbrev. Du får information från patient-, brukar- och anhörigperspektivet. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete och våra projekt påwww.nsph.se

Nyhetstips: mejla tillandreas.fredin@nsph.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!