Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 13 - Torsdag den 13 augusti 2015

  • PRIO-arbetet i Kronoberg
  • Spring för psykisk hälsa!
  • World Mental Health Day 10/10
  • Sök ett spännande jobb på Hjärnkoll!
  • Frisk & Fri söker verksamhetsansvarig
  • Förbättringsarbete med brukarmedverkan 28-29/9

PRIO-arbetet i Kronoberg

Patient-, brukar- och anhörigföreningarna i Kronoberg tyckte att deras inflytande i förra årets PRIO-handlingsplaner fungerade ganska dåligt. Man kände sig snarast jagade av kommunerna i slutet av oktober då de ville ha namnteckningar på sina dokument som redan var klara, svåra att förstå och som snart skulle skickas in till Socialstyrelsen för bedömning.

Läs mer


Spring för psykisk hälsa!

I Stockholm är Hjärnkoll medarrangörer till 5-kolometersloppet Mental Health Run kring Djurgårdsbrunnsviken, lördag 10 oktober på World Mental Health Day. Målet är att öka öppenheten kring psykisk ohälsa och minska stigmatisering. Alla anmälningsavgifter går till Psykiatrifonden. Du väljer själv om du vill springa eller promenera.

Anmäl dig på www.mentalhealthrun.se


World Mental Health Day 10/10

Lördag 10 oktober är det World Mental Health Day, och årets tema är ”dignity”. Det kommer vi från Hjärnkolls sida att uppmärksamma på olika sätt i landet och i sociala medier under hashtagen #minvärdighet. Ta gärna kontakt med Hjärnkoll i ditt län om du eller din organisation är intresserade av att vara med.

Håll också utkik efter program på www.hjarnkoll.se och på vår Facebooksida. 


Sök ett spännande jobb på Hjärnkoll!

Nu finns det ett spännande jobb ledigt hos riksförbundet Hjärnkoll. Som mobiliseringsansvarig får du en mycket viktig roll i att stödja Hjärnkolls ambassadörer och involvera medlemmarna i NSPHs organisationer i Hjärnkolls arbete.

Läs mer här


Frisk & Fri söker verksamhetsansvarig

Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar söker en ny verksamhetsansvarig på 50 % med möjlighet till utökning. Frisk & Fri är en dynamisk ideell förening på frammarsch med lokalavdelningar i 18 orter runt om i Sverige.

Läs mer


Förbättringsarbete med brukarmedverkan 28-29/9

Välkommen till två utbildningsdagar där vi sätter fokus på praktiskt förbättringsarbete och kvalitet i verksamheter för personer med erfarenhet av psykisk ohälsa.

Läs mer och boka din plats idag!


Välkommen till NSPH:s nya nyhetsbrev. Du får information från patient-, brukar- och anhörigperspektivet. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete och våra projekt påwww.nsph.se

Nyhetstips: mejla tillandreas.fredin@nsph.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!