Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

2015-08-04 | Till föreningarna


Inför stämman


Har er förening missat att anmäla ombud till förbundets årsstämma i augusti?

Sista anmälningsdag var den 1 augusti. Men nu förlänger vi anmälningstiden med några dagar för att fler ska få chansen.

Om ni inte redan anmält ert ombud bör detta omgående göras till ombud2015@genealogi.se, så ser vi till att ni kommer med på listan. (Absolut sista dag för sen anmälan är fredag 7/8).

Glöm inte att i samma e-post meddela om ni önskar delta på fredagsbuffén eller inte.

Alla som har anmält sig på korrekt sätt har under gårdagen (måndag 3/8) erhållit en bekräftelse via e-post från oss och kan bortse från detta.

Fredagsbuffén

Det var många som missade att samtidigt med ombudsanmälan meddela om önskan att delta i fredagsbuffén eller inte. Sveriges Släktforskarförbund bjuder alla ombud, som anmäler sitt intresse för det, på mat efter stämman.

Fredagsbuffén är öppen även för sällskap som inte är ombud- men då beställer du istället din mat direkt på www.sfd2015.se

All information om detta står också i Angeläget som gavs ut i maj. (Nr 1 2015)

Om du har anmält dig som ombud, men ändå av misstag har beställt din mat på hemsidan och fått en faktura på det, alternativt att ni har ångrat er och inte längre kan gå på buffén som ni har bokat på hemsidan- bör kontakta Nyköping Oxelösunds Släktforskarförening om ni önskar boka av och få pengarna tillbaka. Förbundet kan endast göra ändringar i de anmälningar som inkommit till oss via e-post. Observera att inga ändringar kan göras efter mån 10/8.


Gamla gravstensinventeringen till föreningarna

De flesta gravstenarna från den gamla gravstensinventeringen är nu inmatade i Gravstensinventeringen på Rötter och fritt och öppet sökbara där. Kvar finns dock inventeringsblanketterna och fotona som genom åren skickats in till Sveriges släktforskarförbund. Det kan tyckas vara onödigt att spara detta grundmaterial i pappersformat, men det finns fortfarande många som hellre bläddrar i en pärm än att söka på internet. I takt med att gravstenar i allt större utsträckning rensas bort från kyrkogårdarna, blir dessutom fotografierna och avritningarna mer och mer värdefulla.

De gamla inventeringarna erbjuds därför nu till våra medlemsföreningar. Materialet finns att gratis hämta i Ulricehamn efter kontakt med Anna-Lena Hultman Tel 0321-40228 eller E-post till konkordia@konkordia.se Om transport önskas kan det ordnas till självkostnadspris.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!