Hälsning från Hembygdsföreningen. Problem att se den? Kolla i webbläsaren!


Hembygdsdag på lördag kl 13-16

Nu på lördag den 25:e juli kl 13-16 har vi vår hembygdsdag på Styrsö Bratten. Utöver sedvanliga arrangemang erbjuder Café Öbergska sitt utökade sortiment.

Välkomna!

• Loppmarknad
• Kaklotterier
• Miniföredrag
• Utställningar
• Bokförsäljning


Bohuseka på museet

Av Maj-Lis Sjöberg Laurholt har vi fått den fina eka. John Sjöberg på Vrångö beställde den 1972 av bröderna Olsson i Henån, vilka sedermera byggde upp det bekanta Malö-varvet som levererat fina långfärdsseglare i många år.

Ekan är av äkta "bohus-typ" vilket inte minst syns av sammanfogningen i fören. Plats finns för två roddare och vår eka är nytjärad inuti och luktar så gott!


Skärgårdsradion Väst sänder hela dygnet

Skärgårdsradio med lokala reportage, evenemangstips, härlig musik, nyheter och tävlingar.
Ladda ner vår app Skärgårdsradion (klicka på Göteborg) via Appstore/Google play så får du mer information, kan delta i tävlingar och låtarna som vi spelar kommer upp på bild i din telefon.

Nu byter vi antenn på Öckerösändaren – 94,1 Mhz

Dubbelt så stark antenn gör att du lättare ska kunna ta emot sändningarna från Öckerömasten i din radio och höra våra lokala reportage.

Lokala reportage från Göteborgs skärgård sänds vanligtvis mellan kl 8-10. Peter Jonsvik pratar mellan kl 6-12, efter kl 12 är det Rolf Arsenius och Ted Johansson från Skärgårdsradion. Varje timma är det nyheter från Aftonbladet.

Mellan kl 8:15-8:45 sänder Öckeröarnas kristna råd.

Tipsa radion

Vill du tipsa oss eller göra reportage själv så kontakta Peter Jonsvik 070-9710574.

Peter Jonsvik bor på Brännö

Trevlig artikel om fårhållningen i Skärgården

Vi har fått en ny intressant artikel av Ulf Carlberg från Nacka. Ett av hans stora intressen är får och fårskötsel och han söker alltid upp Strysös får när han är på besök här.

Han har gått igenom våra gamla byordningar och studerat diverse historiskt material. Han tar även upp stengärdesgårdarna och deras påminnelse om gamla tider.

Risk finns att fåren inte längre kan hållas härute, så passa på och njut närvaron av dessa duktiga husdjur.

Läs artikeln här!


Besök vår hemsida!

Vår hemsida växer hela tiden med artiklar, notiser och bilder. Tag gärna del av innehållet och tipsa andra om att besöka den. Vårt kulturarv är viktigt!

Välkommen till Hembygdsföreningen!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Styrsö Sockens Hembygdsförening, eller intresserad av hembygden. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!