Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Facebook eller Twitter.

2010-11-27

Räkna inte ut socialdemokraterna!

Socialdemokraterna kommer aldrig tillbaka till sin tidigare dominans, men de ska inte heller räknas ut. Tony Blair har just utkommit med en manual för hur de skulle kunna göra. Även Nya Moderaterna visar vägen. Om detta har jag skrivit här.

Invandring höjer löner

Det påstås inte sällan att invandring leder till sänkta löner. En ny studie av Europas länder det senaste decenniet visar motsatsen. Invandirng höjer lönerna hos infödda, i synnerhet om arbetsmarknaden präglas av stor frihet. Detta på grund av ökad specialisering. Läs mer här.

Ekonomisk frihet!

I Riksdagens Allmänpolitiska debatt för ett tag sedan passade jag på att sätta Sverige och vår reformpolitik i ett både långsiktigt och internationellt perspektiv. Se anförandet här.

Äldretjänster - morgondagens företagande!

Välfärden är ett stort och viktigt reformområde. Tjänsterna kan bli så mycket bättre, om vi tillåter de välståndsbildande krafterna att verka. Mer om detta, på äldreomsorgens område, av mig i senaste numret av Tidningen Entreprenör här.

Välja vårdfinansiär?

I Riksdagens frågestund ställde jag en fråga till socialminister Göran Hägglund om vårdköer, vilket kan ses här (kräver en del klickande). Eftersom formatet var väl kortfattat utvecklade jag tanken här.

Nordkorea och Irland

På helt olika områden pågår viss internationell dramatik nu. I frågan om Irland och europeisk ekonomi rekommenderar jag studerande av dessa scenarier av Financial Times. I frågan om Nordkorea tycker jag man kan fråga sig hur populärt det nu hade varit om en rödgrön regering hade krävt att USA ska lämna Sydkorea...

Garpar, gipskatter och svartskallar

Jag bjöd in skriftställaren Anders Johnson att tala för Alliansens ledamöter i Riksdagen om sin nya bok med titeln ovan. Där beskriver han faktarikt och målande hur betydelsefull invandring har varit för svenskt samhälle och välstånd under stora delar av de senaste tusen åren. Mer här.

Synpunkter

Input till detta nyhetsbrev - eller synpunkter i övrigt - är välkomna och skickas till johnny@munkhammar.org.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!