Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev BMWSC Header

 
 

Våra Sponsorer

100% BMW

 Forenade Bil

michelin

Schmiedmann

bmwof

 Millway

Bildelar Online

 Ancrona

Länkar och Kontakt
Hemsida - www.bmwsc.com
Medlemsskap
Gatbilssektionen
Time Attack sektionen
BMW Cup sektionen
BMWSC styrelse
BMWSC Forum
BMWSC på Facebook
Länk Anmälan Nyhetsbrev

 

Hej

Kära banåkarvänner, det är dags igen.

Sommaren är i full gång, vi har passerat den långsamma starten, den långa våren som aldrig ville övergå till sommar. Vi har även passerat midsommarafton, midsommardagen och vi har till och med passerat sommarsolståndet. Så nu när dessa dagar är ur världen låt oss fokusera på bilkörning. 

Vi går helt enkelt rakt på sak.

Anmälan till bankörningen på Gelleråsen den 11:e Juli är ÖPPEN!

Som vanligt har vi kommit överens med vädergudarna att just denna lördag så gäller inte svenskt väder utan vi har beställt strålande sol och 22 grader. Som vanligt är även Audi Club Sport inbjudna är köra med BMW Sport Club.

Schemat för lördagen ser ut som följer.

Kl. 0815-0915 Incheckning och besiktning för licensierade gatbilsförare
Kl. 0900-0920 BMW Cup tidsträning Standard/Mod grp 1
Kl. 0920-0940 BMW Cup tidsträning Mod/Special grp 2
Kl. 0940-1010 Förarmöte Gatbilar
Kl. 0940-1000 BMW Cup tidsträning Standard/Mod grp 1
Kl. 1000-1020 BMW Cup tidsträning Mod/Special grp 2
Kl. 1020-1200 Bankörning licensierade gatbilsförare (gruppindelning)
Kl. 1200-1230 BMW Cup deltävling 1
Kl. 1230-1300 Time Attack
Kl. 1230-1300 Lunch Funktionärer
Kl. 1300-1430 Bankörning licensierade gatbilsförare (gruppindelning)
Kl. 1430-1500 BMW Cup deltävling 2
Kl. 1500-1700 Bankörning licensierade gatbilsförare (open pit)

Anmälan är öppen och du finner den HÄR.

Bankörningskalender 2015

Datum: Lördag 25 April 
Plats: Kinnekulle Ring
Eventinfo: Bankörning + BMW Cup + Time Attack

Datum: Fredag 22 Maj
Plats: Mantorp Park
Eventinfo: BMW Sport Club Licenskurs Racing

Datum: Lördag 23 Maj
Plats: Mantorp Park
Eventinfo: Bimmers of Sweden och BMW Sport Club + BMW Cup. Anmälan till bankörning görs på www.bimmersofsweden.se. För BMW Cup görs anmälan som vanligt på www.bmwsc.com

Datum: Söndag 24 Maj
Plats: Mantorp Park
Eventinfo: Bankörning + BMW Cup + Time Attack

Datum: Lördag 11 Juli (Anmälan Öppen)
Plats: Gelleråsen (Karlskoga Motorstadium)
Eventinfo: Bankörning + BMW Cup + Time Attack

Datum: Lördag 29 + Söndag 30 Augusti
Plats: Ring Knutstorp
Eventinfo: 2 dagars 30-års jubileums sommarträff med BMW Club Schweden och BMW Sport Club. Massor med event för hela familjen inklusive heldags ringtaxi samt en jubileumsfest som kommer gå till historen.

Datum: Lördag 12 + Söndag 13 September
Plats: Padborg Park (Danmark, nära flensburg DE)
Eventinfo: 2 dagars Scandinaviskt superevent med BMW Sport Club i Sverige, Danmark och Norge. Scandinavisk Säsongsavslutningsfest av rang hålls under detta event.Lägg in dessa datum i din kalender och glöm inte att anmäla er till varje tillfälle när anmälan öppnar ca 4-5 veckor innan varje bankörningstillfälle. Du kommer få exakt datum och tid i ett av dessa nyhetsbrev.

Vill du bli medlem i BMW Sport Club ?

Om ni inte redan är medlem i BMW Sport Club, en sektion i BMW Club Schweden så är det hög tid nu. Ni kanske är en f.d. medlem som tagit en paus, ni kanske har en kompis, fru, man, dotter eller son som vill börja köra gatbil. Då kan ni göra saken enkel genom att skicka detta mail vidare till personerna i fråga.

Medlemsavgiften för 2015 är 700 SEK / kalenderår. För detta får ni medlemsskap i motorklubben och moderklubben BMW Club Schweden samt i sektionen BMW Sport Club som erbjuder bankörning i gatbilssektionen och tävlingskörning i BMW Cup och Time Attack. Är du redan medlem i BMW Club Schweden och vill utöka ditt medlemsskap med BMW Sport Club så är ditt pris för kalenderåret 2015 endast 300 SEK.

Mer information om hur du blir medlem finner du HÄR. 

Miljömatta och Bullerkrav

Alla måste ha bilen på en miljömatta eller tjock presenning om någonting skall göras på bilen när ni är på banträff, detta innefattar även hjulbyte !!! Så se till att köpa in en presenning, om ni inte redan har det, eller en miljömatta från BMWSC och ha under bilen. Se det som en markering var just eran plats är även om ni verkligen inte skall meka med bilen.

Miljömatta kan ni köpa av BMWSC på varje klubbträff och personen i fråga som har detta med sig heter Harald Fägerblad. Vet ni inte vem det är så bara fråga på banträffen så pekar vi er rätt. Haralds kontaktuppgifter finns även på våran hemsida www.bmwsc.com (under BMW Cup) om ni vill förbeställa eran miljömatta.

Bullernivå som från och med nu kommer mätas på alla våra bankörningsträffar är 95db. Ni kommer få svartflagg om ni överstiger detta värde med era bilar. Ni kommer då få en möjlighet att åtgärda och sänka erat buller. Om ni blir svartflaggade en andra gång för buller kommer ni inte få köra mer på banträffen. Så hett tips är att redan nu åtgärda era bilar så ni hamnar under 95db.

BMW Originalförsäkring och BMW Sport Club

En av våra högt uppskattade sponsorer, BMW Originalförsäkring, väljer att fortsätta stödja vår verksamhet genom att förlänga avtalet med BMW Club Schweden och BMW Sport Club för 2015. Detta innebär att vi som kör gatbil med BMW Club Schweden och BMW Sport Club och har sin bil försäkrad hos BMW Originalförsäkring har gällande vagnskada på våra träffar. Nu anordnar vi våra träffar med väldigt hög säkerhet och genomtänkt organisation, men det är ändå underbart att veta att man har både hängslen och livrem och att man inte går under ifall man har rejält otur och olyckan skulle vara framme. Så om ni inte har eran ögonsten försäkrad hos BMWOF så är det dags att byta försäkringsbolag omgående. 

Förutsättning

Medlem i BMW Club Schweden (även i BMW Sport Club om ni avser köra på bana)Bilen helförsäkrad hos BMW OriginalförsäkringBilen är en BMW, MINI eller ALPINABMW CS / SC anvisningar och regler vid bönkörning efterlevsGäller ej om tidtagning skerGäller ej om det handlar om tävlingskörning ("Man mot Man" anses som tävlingskörning)Gäller ej vid träning inför tävlingBilen skall genomgå en besiktning av BMW CS / SC arrangör i samband med bankörningenBilen är föranmäld till bankörningen genom anmälan på BMW SC eller BMW CS hemsida.BMW SC / CS anmäler bilens registreringsnummer till BMWOF före träff (Detta gör BMW SC / CS arrangörer, medlemmen behöver inte anmäla deltagandet till BMWOF)

Förmån

Gällande trafikförsäkring och vagnskadeförsäkring/vagnskadegaranti vid bankörning med gatlegal bil på träff anordnad av BMW Sport Club och BMW Club Schweden

Omfattning

BMWOF trafikförsäkring och vagnskadeförsäkring/vagnskadegaranti gäller på av BMW Club Schweden och BMW Sport Club anordnade bankörningsträffar med gatlegal bil.Maskinskadeförsäkring gäller ejVagnskadeförsäkringens självrisk som gäller vid bankörning (oberoende av vad du har i självrisk i vanliga fall)
- Bilar äldre (>10) år : 10.000 SEK
- Bilar yngre (<10) år : 15.000 SEK
räknat från första registreringsdagenTrafikförsäkringens självrisk är samma som du har i vanliga fall

Inte helt dumt, eller hur. Alltid skönt med den extra säkerheten. Så rusa in på www.bmworiginalforsakring.se och försäkra din bil omgående.

Vi önskar er en lång och extremt rolig bankörningssäsong !

Med Vänliga Hälsningar
BMW Sport Club Styrelse samt Gatbilsgeneralen med Gatbilsrepresentanterna

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!