Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Brevhuvud Nytt om Ladok3. Klicka på bilden för att komma till ladok.se

Glad sommar!

Semestern är snart här för de flesta av oss och det innebär att några veckor med skön avkoppling väntar. Semestertider är för mig reflektion och samtidigt planering för framtiden. Så därför tänkte jag göra en kort återrapportering från Ladokstämman i maj och blicka framåt mot hösten.

Stämman den 20 maj godkände de utskickade förslagen angående verksamhetsberättelse och det ekonomiska utfallet och gav även styrelsen ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2014. Likaså godkändes de föreslagna målen och ramarna för 2016.

Utifrån Ladok3-projektets rapportering diskuterades följande bild:

Bilden visar att Ladok3-projektet kommer att leverera en första version av Ladok som ska täcka in funktionalitet från nuvarande Ladok och de måste- och börkrav som finns i projektet. Den första versionen kommer dock inte att kunna innehålla alla krav som finns från alla lärosäten, utan efter Ladok3-projektets slut så måste utvecklingen fortsätta. Stämman diskuterade hur konsortiet ska hantera de kravönskemål som nya Ladok inte kommer att innehålla och gav styrelsen i uppdrag att till höststämman bereda hur konsortiet ska hantera ambitionsnivån för Ladokutvecklingen efter projekttiden. Är du intresserad av att läsa hela protokollet och se handlingarna så finns de på denna länk.

Under hösten ser jag fram emot leveransen av resultatrapporteringen. Jag var med på en presentation av hur den fungerar förra veckan och jag tycker att den blir riktigt bra. Jag hoppas att alla lärosäten har möjlighet att testa den på olika användargrupper under hösten.

Naturligtvis så är också NUAK en viktig händelse under hösten. Konferensen är ett bra tillfälle att få nya kunskaper samtidigt som möjligheten finns att nätverka med likasinnade. Har du inte hunnit anmäla dig än så är anmälan öppen till den 30 juni. 

Ha nu en riktig trevlig och skön sommar!

Mauritz Danielsson


Nationell Ladoksupport

Den nationella supporten för Ladok kommer att öppna under september. Supporten drivs av ITS i Umeå på Ladokförvaltningens uppdrag.

Kontakten med supporten kommer att ske via telefon och via det webbaserade helpdesksystemet ServiceDesk+. Webbadressen till ServiceDesk+ är www.support.ladok.se.

Lärosätena kommer att få inloggningar till ServiceDesk+ under slutet av augusti. De som kommer få inloggningar är lokala projektledare, lokala kontaktpersoner och lokala objektägare. Ett lärosäte kan sedan beställa ytterligare inloggningar.

Det kommer även under hösten erbjudas utbildning via Adobe Connect i hur man använder ServiceDesk+.


Inspelade informationsmöten

Den 16 juni genomfördes en demonstration av MIT7.1 och den 17 juni genomfördes vårens sista Öppna frågestund. Båda arrangemangen spelades in och finns att ta del av. Här hittar du MIT-demon: Demonstrationer och filmer.

Här finns all information om öppna frågestunder.


Material från infodag 4 juni

Torsdag den 4 juni arrangerades en informationsdag om nya Ladok. Nu kan du ta del av presentationerna från dagen via denna länk.

På denna sida hittar du alla presentationer.



Sammanfattning från Ladok3-projektet

Så var det då dags för sommar och semesterperioden drar igång. Under våren har projektet förberett en omställning där vi växlar fokus från ett tryggt produktionsläge till att förbereda för projektavslut och leverans av den första versionen av Ladok3. Att skapa fokus och förutsättningar att nå slutmålet är bland det svåraste som finns i projektvärlden och nu är det gjort. Innan vi stänger dörren helt för sommaren kommer vi också att ha en funktionellt nedbruten bild av Ladok3, den kommer att ge oss möjligheten att prioritera färdigställandet av vårt system.

Vi har också tagit en hel massa milstolpar. Först den kopplad till vår projektmodell (BP5.2) där vi satte vår nuvarande ambitionsnivå ekonomiskt. År-leveransen kanske vi inte är jättestolta över men det var ett utmärkt tillfälle att träna leverans på. MIT6 och 7 där 7.1 Demo snurrar sedan någon vecka. Vi har lärt oss massor om Batchar, ett begrepp som jag har en lite sval inställning till, men jag inser också vikten av dem. Vi har gjort två stora estimeringsövningar som gett oss bra indikationer om hur vi ligger till samt en hel radda med andra bra grejer och utrymmet i nyhetsbrevet tillåter inte att jag listar allt :-) Men en sista viktig milstolpe tog vi härom dagen, Ladok3 Resultathantering (resultatleveransen) 1.0 är nu överlämnad till förvaltningen och vi är helt överens om restlistan samt planen framåt.

Glad sommar!

Johan Sjödin

Nyhetsbrev #6 2015

Om Ladokbrevet

Ladokbrevet är nyhetsbrevet för alla som är intresserade av Ladok, nuvarande såväl som nya. Ladokbrevet kommer ut 10 ggr/år.


Ladok3 wiki

I wikin hittar du alltid den senaste informationen om exempelvis införande, miljöer och utveckling.


Gamla nyhetsbrev

Här hittar du gamla nyhetsbrev.


Dela nyhetsbrev


Tipsa oss!

Har du tips på nyheter eller aktiviteter? Kontakta projektets kommunikatör Sophia Hansson Ridman.


Ladokkonsortiet | Wallingatan 2 vån 7  111 60 Stockholm www.ladok.se

Du får detta brev för att du prenumererar på nyheter om Ladok och Ladok3.

Avsluta din prenumeration genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna

.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!