Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.Tremedias e-nytt

 
 

Datum 2015-

 
 

Trevlig sommar önskar Tremedia!

Glad sommar!

Vi på Tremedia vill passa på att önska er alla en skön och vilsam sommar.

Den 26 juni stänger vi för semester. Vi håller sedan semesterstängt vecka 27-30 och är åter på kontoret den 29 juli.

Har du ärende under vår stängning så maila info@tremedia.se eller ring oss och lämna ett meddelande så ringer vi upp. Vi lyssnar av telefonsvararen och går igenom mailen med jämna mellanrum även under stängningsveckorna.

Passa på att beställ höstens material. För alla som beställer innan 25 juni garanteras leverans vid utgivning vecka 34. Då hjälper ni även oss när vi beräknar hur många kataloger som ska tryckas.

Läs mer på vår webbplats eller i vår produktfolder som du kan ladda ner här i pdf-format.

Beställ genom att maila till order@tremedia.se.

Ha en riktigt trevlig sommar så hörs vi i höst!

 

 

Allmänna råd för LIA (Lärande i arbete)

Från och med den 1 juli börjar yrkeshögskolans allmänna råd för LIA att gälla. Dessa allmänna råd ersätter den tidigare publikationen Myndighetens syn på LIA.

Läs mer på MYH:s webbplats.

Allmänna råd om LIA som pdf

 

 

Beställ Programväljaren senast 25 juni

för garanterad leverans vid utgivning vecka 34

ProgramväljarenDet är många som vill ha de Programväljare de beställt så snabbt som möjligt. Programväljarens utgivning är vecka 34 och vill du ha dina kataloger direkt vid utgivningstillfället så behöver vi ha din beställning senast torsdagen den 25 juni.

Vi tar beställningarna i den ordning de kommer in. Genom att lämna din beställning redan nu gör vi ett förarbete som underlättar distributionen när katalogerna kommer ut från tryckeriet - redo för leverans. Dessutom hjälper du oss när det gäller hur många kataloger vi ska trycka upp.

Läs mer om Programväljaren på vår webbplats.

Beställ genom att maila order@tremedia.se

Samtidigt som Programväljaren (v.34) kommer även följande produkter att levereras:
Filmen om gymnasieskolan, Affischen om gymnasieskolan, Programstrukturer, Presentation Programväljaren (Power-Point), Planera ditt gymnasieval (Power-Point) samt katalogen om gymnasiesärskolan.

 

 

Branschskolor diskuteras i Yrkesprogramsutredningen

"Idén om särskilda branschskolor finns med i den pågående Yrkesprogramsutredningen. Det vore en välkommen lösning som kan bidra till att klara energibranschens stora rekryteringsbehov." Det säger Anna Wärmé, ansvarig för branschrekryteringsfrågor på Svensk Energi.

Läs hela artikeln på svensktnaringsliv.se.

 

 

Ny reviderad upplaga av "Programstrukturer"

Programstrukturer

När det gäller häftet "Programstrukturer" så har vi på Tremedia gjort en total genomgång av alla förändringar som Skolverket gjort. Det finns inför året förändringar på nästan samtliga program.

Programstrukturer trycks i A4-format och består av 24 sidor.

Pris: 165 kr/ex. exkl. moms och frakt

Läs mer om häftet "Programstrukturer" på Tremedias webbplats.
Beställ på order@tremedia.se

 

 

Webinarium om studieavbrott på yrkesprogram

I början av juni sände Skolinspektionen ett webinarium utifrån en tidigare genomförd granskning av gymnasieskolor med yrkesprogram som har en hög andel studieavbrott. Nu kan du se detta webinarium i efterhand.

Se webinariet på Skolinsektionens webbplats.

 

 

Riksväljaren = aktuell information

RiksväljarenDet händer mycket när det gäller friskolorna i landet just nu. Inför hösten kommer vi på Tremedia att göra en fullständig genomgång av alla tagna beslut och gå ut till samtliga riksrekryterande utbildningar och friskolor för att samla in information.

Detta sammanställer vi sedan i årets Riksväljare som är en katalog i A4-format på cirka 100 sidor. Riksväljaren innehåller den senaste informationen om alla riksrekryterande skolor och utbildingar och utkommer vecka 42.

Riksväljaren innehåller fullständig information om:
– Riksrekryterande utbildningar
– Fristående gymnasieskolor
– International Baccalaureate
– Spetsutbildningarna
– Riksidrottsgymnasier + en förteckning över de nationellt godkända idrottsutbildningarna.

Omfattande arbete
Det är många vägledare som hör av sig till oss på Tremedia och säger att de uppskattar vårt arbete med Riksväljaren. Många säger att det är en katalog de verkligen behöver när de får frågor om utbildningar runt om i landet.

Vi vet dock att det även är många som reagerar på att Riksväljaren har ett högt pris. Det beror på att arbetet med Riksväljaren är mycket omfattande. Vi på Tremedia går ut till samtliga skolor och utbildningar och begär in information direkt från varje skola. Eftersom upplagan är liten i trycksammanhang så blir tryckkostnaden per exemplar väldigt hög. Vi gör dock vårt bästa för att hålla ner priset på katalogen.

Priser
1 ex 595 kr/ex
2-4 ex 498 kr/ex
5- ex 450 kr/ex

Beställ på order@tremedia.se

Läs mer om Riksväljaren på vår webbplats


 

2016 ändras prövning av studieresultat på komvux

Under hösten 2016 ändras prövningen av studieresultat för komvuxstudier. Motivet är att göra det enklare och mer rättssäkert för de studerande.

Läs mer på CSN:s webbplats

 

SPSM satsar på elevhälsan

På Specialpedagogiska skolmyndigheten pågår en satsning för att förbättra skolors  elevhälsoarbete. Till hösten startar en ny distanskurs som vänder sig till elevhälsoteam och rektorer som vill utveckla hela skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Läs mer på Specialpedagogiska myndighetens webbplats

 

Mer kan göras för elever med lång frånvaro

Under våren har Skolinspektionen tittat närmare på drygt 70 ärenden om elever med lång skolfrånvaro. Många skolor och huvudmän gör inte tillräckligt för att lösa situationen för dessa elever.

– Skolorna och deras huvudmän måste göra allt för att försöka få tillbaka elever som varit borta från skolan utan giltig orsak en längre tid. Många ger upp för lätt, säger Skolinspektionens generaldirektör Ann-Marie Begler.

Läs mer på Skolinspektionens webbplats

 

Otillräckligt arbete för att förhindra studieavbrott på yrkesgymnasier

Många elever på yrkesgymnasier som riskerar att inte nå yrkesexamen får inte det stöd av skolan som de har rätt till, visar en ny granskning från Skolinspektionen. Samtliga 30 granskade gymnasieskolor måste utveckla arbetet med att ge eleverna det pedagogiska stöd de behöver för att fullfölja utbildningen.

Läs hela artikeln på Skolinspektionens webbplats.

Här kan ni se webinariet som sänds den 2 juni.

Här kan ni fördjupa er i Skolinspektionens granskning.

 

Affischen "Gymnasieskolan" kompletterar Programväljaren

Affisch GymnasieskolanÅrets affisch "Gymnasieskolan" har fått en ny utformning som gör att den på ett grafiskt sätt knyts ihop med katalogen Programväljaren. Liksom föregående år bygger affischen på uppslaget "Programöversikt" som finns i Programväljaren. Programöversikt är ett mycket uppskattat uppslag i katalogen och det var på några studie- och yrkesvägledares önskan som vi tog fram en affisch baserad på detta uppslag.

Du som beställt affischen föregående år kan fortfarande använda då den innehåller samma uppgifter. Dock finns en tanke med att knyta ihop affischen med katalogen Programväljaren för dig som använder den. Då känner eleverna igen den och intresse skapas för både affisch och katalog.

Pris: 295 kr/ex. exkl. moms och frakt

Läs mer på Tremedias webbplats
Beställ på order@tremedia.se

 

 

 

Ha en härlig sommar!

 

 

 

 

 
     
 

Tremedias e-nytt skickas ut oregelbundet. © Tremedia i Borås AB 2015
Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!