Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Fem heta tips för ökad konvertering

Det spelar ingen roll hur många besökare du har om dina besökare inte vill handla. Att driva en webbutik handlar om att locka besökare att stanna kvar på sidan, få dem att lägga produkter i kassan och genomföra köpet utan hinder. Här kommer några konkreta tips på hur du kan öka på din konvertering av besökare till kunder.

1. Startsidan

En genomsnittlig besökare stannar inte många minuter på din sida, se därför till att redan på startsidan ha en intressant och lockande miljö. Skylta med lockvaror, lyft fram bästsäljande produkter och visa de bästa bilderna. Tänk webbutiken som ett skyltfönster till en fysisk butik. Förändra ofta!

2. Skapa förtroende

Är du en mindre aktör eller ny på marknaden är det också viktigt att skapa ett förtroende för dina besökare. Lägg fokus på en "om oss" sida och berätta er historia. Visa upp dina samarbetspartners, bilder på betaltjänster, frakttjänster eller certifieringar som certifierad e-handel och trygg e-handel.

3. Ta hand om kunderna

De flesta av oss tar till oss rekommendationer från vänner betydligt högre än vad en annons gör. Bästa sättet att få en kund att rekommendera er sida vidare är via snabba svarstider och bra service. Om det är returer eller någon krångel, svara snabbt och möt kunden på ett snyggt sätt. Se alltid till att leverera i tid!

4. Mervärde

Visa er expertis med informationssidor som visar att ni bjuder på er kunskap om produkterna. Visa gärna via filmer som ni lagt upp i butiken, var tillgänglig att svara på frågor, antingen via telefon, mail eller kanske en chatt i webbutiken. Om ni bygger en webbutik som också kan ses som en informationskälla där besökare kan finna kunskap kommer ni fortsätt driva trafik till sidan och er konvertering kommer att öka.

5. SEO - Google älskar text

Den viktigaste sidan i webbutiken är startsidan, det är den Google hittar först. Skriv titeln på startsidan till något lockande, en ”call-to-action” text  som gör att besökaren klickar på länken när man gör en sökning på Google. Det rekommenderas att ha ca 500 ord på startsidan där ni skriver om företaget och de sökord/sökfraser ni önskar synas på. Fyll i titel, meta description (kort beskrivning) och rubriker på alla sidor och kategorier. Detta kommer ge er en boost på Google.


Tänk på att skriva unika texter för att skilja sidorna åt. Ju mer info, desto bättre kommer ni att synas på Google.


Hör gärna av dig om du har några frågor eller funderingar!
support@starweb.se   ·   040-60 20 900
KONTAKT  ·  FACEBOOK  ·  BLOGG

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!