Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 11 - Torsdag den 4 juni 2015

  • NSPH visar vägar på konferens
  • RSMH har ny förbundsstyrelse
  • Kvalitetsdagar 28-29 september
  • Information från Riksförbundet Hjärnkoll

NSPH visar vägar på konferens

Torsdag den 28 maj arrangerade NSPH och Riksförbundet Hjärnkoll en stor konferens på ABF-huset i Stockholm där folk från hela Sverige hade samlats för att ta del av utvecklingsarbetet inom psykisk ohälsa. Dagen inleddes av regeringens samordnare Kerstin Evelius som informerade att psykiatrisatsningen fortsätter.

Den goda stämningen fortsatte sedan under hela dagen då programmet var blandat med både seminarier och panelsamtal för att visa att det finns stor uppslutning kring NSPH:s sätt att arbeta.

Vi har dokumenetrat dagen i form av en film som håller på att färdigställas, håll därför koll på NSPHs webb där filmen kommer att publiceras.


RSMH har ny förbundsstyrelse

På RSMH:s kongress i maj i år valdes en ny styrelse, varav hälften är helt nya som styrelseledamöter.

Jimmie Trevett har blivit vald för ytterligare fyra år som ordförande. RSMH:s kongress samlar representanter från hela landet, i år 115 personer på Hagabergs folkhögskola i Södertälje. 


Kvalitetsdagar 28-29 september

Välkommen till två utbildningsdagar där vi sätter fokus på praktiskt förbättringsarbete och kvalitet i verksamheter för personer med erfarenhet av psykisk ohälsa.

Boka redan idag!


Information från Riksförbundet Hjärnkoll

Riksförbundet (H)järnkoll har fått en ny verksamhetschef, Madelene Wennberg, som efterträder Rickard Bracken 1 augusti. Madelene Wennberg kommer närmast från organisationen Makalösa Föräldrar och har tidigare haft chefsbefattningar på Försäkringskassan.

Ny uppdragsutbildning för chefer. Södertörns högskola har i samverkan med Hjärnkoll tagit fram en utbildning för chefer och ledare kring bemötande av psykisk ohälsa i arbetslivet. Mer information om kostnad och hur man ansöker kommer från Södertörns högskola inom kort.


Välkommen till NSPH:s nya nyhetsbrev. Du får information från patient-, brukar- och anhörigperspektivet. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete och våra projekt på  www.nsph.se

Nyhetstips: mejla till andreas.fredin@nsph.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!