Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Månadsbrev 2015-06-02 | Till NÅDD-registrerarna


Namn åt de döda


Bäste forskarvän!

Sommaren står för dörren och i år verkar perioden mellan hägg och syren bli ganska lång – vi har inte haft någon vidare majvärme. Men nu börjar ändå snart sommarlov och semestertider. För egen del tar jag väldigt tidig semester, jag tycker att det är som finast i början av sommaren då bokbladen är ljusgröna och humleblomstern blommar. Dessutom är det ganska praktiskt då höet ska in och det inte är så fullt av andra semesterfirare överallt.

Men jag inser att det inte är fullt så praktiskt för dig som är engagerad i projektet när ingen svarar på mail. Jag kommer att ha semester 10/6 till 8/7. Ser du att du kanske blir klar med material under den tiden och skulle vilja adoptera ännu en församling är det en god idé att anmäla det nu, så hinner jag skicka ut en ny registeringsmall till dig innan jag går på semester. Fast jag antar att det är många som tar lite sommarlov från registreringen nu och sparar arbetet till regniga dagar. Flera av dem som jobbar tillsammans i grupper har hört av sig och meddelat att de tar ledigt ett tag nu eller jobbar lite på sparlåga. Är någon i akut behov av hjälp går det bra att kontakta Carl Szabad på szabad@algonet.se.

Arbetet för version 7 varit igång ett halvår i dagarna och vi har redan 182 registrerare. Av dem är det en del föreningar och några par, så i praktiken är det fler än så. Och så hör man det klagas emellanåt att ingen vill arbeta ideellt nu för tiden; jag tror inte man kan göra några sådana uttalande då det gäller släktforskare! Antalet klara församlingar/delar är 260 med sammanlagt 178 111 poster.

För de flesta av de föreningar som är med och registrerar finns det bara en mail-adress noterad. Hör gärna av er om det fler hos er som skulle vilja ha månadsbreven, så lägger jag till mail-adresserna i utskicksfilen.

Nu hoppas jag att ni alla passar på att njuta av försommaren, så hörs vi i juli!

Vänliga hälsningar,
Viktoria Jonasson
Projektledare


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!