Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

FÖRSÄLJARE PÅ DIN GÅRD/RESTAURANG    

Vi har nu drygt 70 försäljare anmälda till Skördefesten. Totalt brukar vi ha runt 120. 

Alla försäljare som säljer produkter på din Gård/Restaurang/Plåpp Åpp under Skördefesten ska göra en egen anmälan på www.skordefest.ax under rubriken Deltagarinfo. Du ansvarar för att informera dina försäljare om att de lämnar in sin anmälan. Vi uppdaterar hemsidan med försäljare vart efter det kommer in i vårt register och angett på vilken gård de vill sälja. 


Vid anmälan före 31.5 betalar försäljarna endast organisationsmedlemskap, 50 euro. Under tiden 1.6 – 17.9 är kravet för att delta organisationsmedlemskap + 35 euro i extra administrationskostnader. Försäljaren blir sökbar på namn och produktkategori samt information om vilken gård de säljer på. Vi rekommenderar också att du på gården/restaurangen uppbär en avgift från försäljarna.


INSPIRATIONSRESA TILL SKÅNES MATFESTIVAL

19 deltagare har precis kommit hem från en givande resa till Skånes Matfestival. Många intryck och intressanta diskussioner om Skördefestens utvecklingsmöjligheter fördes. I Skåne är man duktig på fina förpackningar och att pynta med äpple. Nedan ser ni tips på hur man med enkla medel kan arrangera med äpplen och äppellådor. 


HAR DU FÖRETAG SOM DELTAR UTE PÅ DIN GÅRD/RESTAURANG/PLÅPP ÅPP?

Kom ihåg att alla företag som deltar på Skördefesten skall bidra till arrangemanget. Företag som deltar på din Gård/ Plåpp Åpp/ Restaurang skall vara organisationsmedlem i föreningen, 50 euro. Vänligen informera företagen om det. Anmälan för medlemskap gör de här här. 


FÖR DJURGÅRDAR

HUSHÅLLNINGSSÄLLSKAPET BESÖKER DJURGÅRDAR

Hushållningssällskapet tillsammans med Ålands Producentförnund brukar varje år besöka nya djurgårdar för att komma med lite tips och goda råd inför Skördefesten. Besöket brukar vara omtyckt från deltagarnas sida. Kerstin Lundberg kommer att ta kontakt berörda deltagare för att boka besök. Detta är en service som Skördefestens Vänner står för.  

DJURGÅRDAR OCH FÖRFLYTTNING AV DJUR

För att undvika smittospridning på djurgårdar och vid förflyttning av djur mellan gårdar finns särskilda rekommendationer. En förteckning över de djur som flyttas ska lämnas in till ÅMHM senast den 12 september. Läs mer i bilagorna.

Bilaga, information förflyttning av djur

Blankett förflyttning av djur 

Samma information finns på hemsidan: http://www.skordefest.ax/information/


HA EN TREVLIG VECKA!


Frågor? 
Kontakta: 
Liz Mattsson, Verksamhetsledare 
0457 344 56 76
info@skordefest.ax


Gilla oss på facebook
Följ oss på Instagram #Skordefestaland
Följ oss på Twitter #Skordefestaland


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!