Detta är ett nyhetsbrev från Studieförbundet Bilda Nord. Problem att visa det? Öppna det i webbläsaren.

Nyhetsbrev 1 juni 2015

Nyhetsbrev: Studieförbundet Bilda Nord


Dags att lämna in listorna!

Den 10:e juni är sista dagen att lämna in vårens listor - det gäller både cirkellistor och kulturrapporter.

Kom ihåg att skicka med studieplanen för studiecirkel och annons/affisch för kulturprogram.

Öppet hus för listinlämning

I Luleå och Skellefteå har vi öppet hus för listinlämning. Ta chansen att träffa oss samtidigt som du lämnar in listan.

I Luleå är det öppet i replokalen på Köpmangatan 31 den 1:a juni kl. 18-22, vi bjuder på fika.

I Skellefteå är det öppet på kontoret den 5:e juni kl. 11-14, Gunnar Enqvist sjunger sommarsånger, presentation av nya material, kurser och fika.


Försommardans på Kafé Station

Den 5:e juni är det dags för folkdans på Kafé Station i Umeå. Spelstuga, visstuga, dansutlärning och dans till spellista.

Saltoloukta folkmusikfestival

Välkommen till Saltoloukta mellan 24 och 27 juni. Festivalen bjuder på konserter och workshops i bland annat jojk, folkdans och vissång.

Burträsksvängens 40-årsjubileum

Burträsksvängen 40-årsjubilerar med spelmanstämma, konserter och workshops 10-12 juli i Burträsk. Läs mer här.


Ledare som sjunger hjärna

Vi sjunger hjärna

Tycker du om musik, vill förgylla tillvaron för personer med demens och skapa möjligheter att aktivera minnen? Vi sjunger hjärna är ett material riktat till dig som vill leda en kör bestående av dementa. Utbildningen i Skellefteå den 15 september är gratis för dig som leder eller vill börja leda en kör i Bildas regi.

Läs mer och anmäl dig här.

Kreativ zon på Lapplandsveckan

Ta chansen att vara kreativ under årets Lapplandsvecka i Husbondliden. 1-4 juli har du möjlighet att delta i workshops inom bland annat bibliodrama, ledarinspiration, musik, skapa med lera och färg eller dekorera cupcakes.

Anmälan sker på Bildas hemsida fram till den 26 juni, därefter på Lappis expedition senast kl 18.30 kvällen före. OBS! Begränsat antal platser.

Läs mer och anmäl dig här.

Välkommen till ambassadörsretreat

Välkommen till en Bildaambassadörshelg i Skellefteå 28-29 augusti med inspiration, reflektion, samtal och kreativitet!

Kom och ladda dina batterier inför hösten och få med dig nya upptäckter och perspektiv. Lena Bergström leder övningar för att finna bönens viloläge. Hon introducerar även materialet Livet och hälsan om existentiell hälsa.

Läs mer om helgen här.

Samtalet om HBTQ-frågor i kyrkan

Bilda vill stimulera det goda samtalet i den lilla gruppen. Ett samtal med respekt för alla åsikter och tankar. Ett samtal där vi får prata till punkt och där våra åsikter och tankar inte behöver vara färdiga utan kan omprövas.

Med hjälp av Bildas samtalsmodell för studiecirklar, Ingen växer utan möten, hoppas vi på många goda och respektfulla möten.

Ladda ner samtalsmodellen och länktipsen här och kontakta oss ifall du är intresserad av att starta en studiecirkel.


Sommar i Korpikylä

Spelkurser och festivaldag! Välkommen till Harjugården i Korpikylä 13-15 juli.

Kurserna i tvåradigt dragspel och fiol ges 13-14 juli och avslutas med hantverksmarknad, mat och musik den 15:e juli. Mer info.

Familjedag i Ratan: Havstema

Hantverk i Ratan arrangerar fredag 31 juli en familjedag. Berättare, visor, whorshops med hantverkstema.

Mer info finns här.

Klädbytardag i Ratan

Den 25:e juli kan du bidra till en bättre miljö genom återbruk. Kom och lämna in dina kläder och byt till dig nya! Både kläder för barn och vuxna är välkomna.

Mer information finns här.


Res i Jesu fotspår

Den 27 september till 4 oktober, inbjuder Bilda Nord till en studieresa till Israel och Palestina där vi följer i Jesu fotspår och får möjlighet att fördjupa oss kring bibeltexterna och de bibliska miljöerna. Vi förbereder oss innan resan genom en studiecirkel på nätet och träffar i regionen.

Här finns mer information och anmälan.

Sök Mellanösternstipendiet för 2016

Bildas Mellanösternstipendium syftar till att bereda möjlighet till närkontakt med människor och miljöer i Israel och Palestina. Låter det intressant? Sök senast 1 september!

Den som får stipendiet får möjlighet att vistas i området i fyra veckor och ta del av det nätverk av organisationer och kontakter som Bilda har byggt upp under många år.

Mer information finns här.

Fjällvandra i sommar

Fjällvandring i enormt vacker natur kombineras med bibelundervisning, samtal och andakter 29 juli- 2 augusti. KRIK och Studieförbundet Bilda anordnar en vandring där det inte spelar någon roll om du fjällvandrat förut, det krävs inga tidigare erfarenheter av vandring, men det är viktigt att du är i hyfsad fysisk form.

Läs mer och anmäl dig här.

Musikkväll

Fira midsommardagen med en musikkväll på Pengsjögården i Vännäs. Lyssna på artister som Ingmar Johansson och Peter Hallström från Stockholm, GODsend från Bjurholm och Early bird - Emelie Melin från Umeå.

Midsommardagen kl 18.00. Entré 100 kr (barn under 13 år gratis). Arrangeras av kyrkorna i Vännäs i samverkan med Studieförbundet Bilda.


Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Kontakta oss gärna!
Studieförbundet Bilda Nord
Östra Rådhusgatan 2, 903 26 Umeå
Stationsgatan 15, 931 31 Skellefteå
Köpmangatan 2, 927 38 Luleå
Tel: 090-14 20 10
E-post: nord@bilda.nu
www.bilda.nu/nord
Facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är cirkelledare hos oss eller samarbetar med Studieförbundet Bilda på något annat sätt. Här hittar du nyheter från hela vår region.
Vill du inte ha nyhetsbrevet är du välkommen att höra av dig eller klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!