Nyhetsbrev från Colly Components. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV FRÅN COLLY COMPONENTS                                                                                       NR 3, 2015

Har någon sett en digital skruvmejsel?

Digitalisering är för många liktydigt med ny teknik och betraktas ofta som ett led i utvecklingen av morgondagens produkter. Självklart är det så att digitaliseringen har förbättrat och underlättat inom väldigt många områden.

Men har du hört någon fråga efter en digital skruvmejsel? Jag vill hävda att det är gamla beprövade tekniker som fortfarande utgör grunden för vår framtida utveckling när det gäller sammanfogning.

Skruvförband, nitförband, limförband, svetsförband mm är fortsatt det som håller ihop våra produkter. Utan kunskap om dessa grundläggande teknologier kommer inte morgondagens produkter att se dagens ljus. Därför är det av yttersta vikt att vi inte glömmer bort hur man använder dessa på bästa sätt – för att digitaliseringen ska kunna fungera!

För att stärka svensk industris konkurrenskraft på den internationella marknaden drar vi i höst igång en utbildningsturné inom skruvförbandsteknik. Målsättningen att utveckla framtida kvalitetsprodukter genom att behålla kunskapen om en av sammanfogningens grundläggande teknologier. Framtidens utmaningar går många gånger att lösa med kunskap om befintlig teknik.

Läs mer om var vi kommer att hålla utbildningar i höst. Det är nog närmare till kunskapen än du tror. Och vi, vi tjatar vidare om det vi tror på – Kvalitet med kunskap.

-

Majhälsningar,
Darco Burger, vd


Skruvförbandsutbildning – kompetensöverföring för lönsammare produktion

Välkommen på utbildning hos oss på Colly Components! Vi har lång erfarenhet och god kompetens inom skruvförbandsteknik. Vi har under åren i olika sammanhang genomfört kvalificerade kundutbildningar för att öka kunskapen inom skruvförband.

Efterfrågan har varit väldigt stor på vår Skruvförbandsutbildning de senaste åren – därför åker vi nu i höst ut på turné till flera platser i Sverige och håller utbildningar. Under åren har vi byggt upp en gedigen kunskap och nu vill vi gärna dela med oss! Utbildningen vänder sig till konstruktörer, produktionstekniker, inköpare och kvalitetsansvariga som vill lära sig mer om hur kvalitetssäkrade produkter kan utnyttjas för att höja lönsamheten.

Se alla höstens datum och boka ditt kurstillfälle här!


Reparera trasiga gängor med Helicoil – nu till kampanjpris!

Det är enkelt att reparera trasiga gängor med Helicoil. Borra, gänga, montera Helicoil och ta bort medbringare – reparationen är klar. Genom att reparera trasiga gängor med Helicoil kan kassationskostnader reduceras och dyrbara komponenter behöver inte bytas ut.

Just nu har vi ett kampanjpris för Helicoil reparationssats! Läs mer och beställ din reperationssats här!


Höghållfast gänga utan medbringartapp

Helicoil tangfree är ett utförande av Helicoil som monteras utan medbringartapp. Den ger samma fördelar som Helicoil plus. Skillnaden är att ingen medbringartapp behöver tas bort samt att den kan monteras från båda sidorna.

Läs mer här...

En riktigt säker låsbricka

Ripp Lock låsbrickor ger den extra säkerhet som behövs när skruvförband utsätts för vibrationer och/eller där sättningar i materialet uppstår. Låsbrickan är utformad med rillor som har en större vinkel än skruvens gängstigning och blir därmed självlåsande.

Läs mer här...


Ny säljare i södra Sverige

Colly Components förstärker sin säljorganisation med Ola Mellström. Ola har många års erfarenhet av teknisk försäljning och han kommer närmast från Atlas Copco AB där han jobbade under 7 år.

Läs mer och se Olas kontaktuppgifter här.


Beställ vår "Handbok om skruvförband"

Hur fungerar ett skruvförband och vad är viktigt att tänka på? Hur säkerställer man att skruvförbandets funktion blir det vi eftersträvar? Vad är det som påverkar funktionen?

Svaren på dessa och andra frågor hittar du i Collys handbok om skruvförband som svensk industri använt i mer än 40 år för att beräkna och konstruera säkra skruvförband.

Beställ den här!


Colly Components | Raseborgsgatan 9, 164 74 | Kista | 08 - 703 01 00 | www.collycomponents.se   

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!