Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Brevhuvud Nytt om Ladok3. Klicka på bilden för att komma till ladok.se

Sköna maj är här och i Stockholm blommar häggen för fullt!

Alla piloter inne i nya Ladok

Fredag den 1 maj startades IK-körningen för det sista pilotlärosätet; Linköpings universitet. LIU har under måndagen den 4 maj fått användarkonton och därmed möjlighet att börja använda den första leveransen av nya Ladok: Årsredovisning.

Detta innebär att samtliga fyra piloter Kungliga Musikhögskolan, Högskolan Väst, Linnéuniversitetet och Linköpings universitet nu använder det nya systemet.


Informationsdag den 4 juni

Torsdag den 4 juni arrangerar Ladok3-projektet och Förvaltningen en gemensam informationsdag för lärosätena. Syftet med informationsdagen är att kunna presentera aktuella frågor, informera om det pågående arbetet samt ge lärosätesrepresentanterna möjlighet att utbyta erfarenheter ur sina lokala perspektiv. Målgrupp för dagen är du som på något sätt arbetar med det lokala införandet av nya Ladok och har kännedom om projektet, Ladok3 och dess bakgrund.

På denna sida hittar du all information samt karta och anmälningsformulär.


Produktionssättningsplaner fastställda

Den produktionssättningsplan för Årsredovisning & Uppföljning som skickades ut till lärosätena den 26 mars är nu fastställtd med mindre justeringar enligt önskemål för Lunds universitet, Karolinska Institutet och Högskolan i Gävle. 

Ta del av alla produktionssättningsplaner på ladok.se


Öppen frågestund den 13 maj

Den 13 maj mellan 11 och 12 är det dags för vårens näst sista Öppna frågestund. Vid detta tillfälle får du tal del av information från både Förvaltningen och Ladok3-projektet. Vi kommer även att titta närmare på samt besvara ett antal inkomna kravönskemål kring gränssnittet för Ladok3 resultathantering (aka resultatleveransen). Läs mer om öppna frågestunder samt ta del av inspelningar och material.

Du deltar som vanligt via Adobe Connect.


MIT7 den 22 maj

Som vi tidigare meddelat så genomförs den sjunde leveransen till MIT-miljön (MIT7) den 21-22 maj.

På denna sida kommer du så småningom kunna ta del av information kring den leveransen och de förändringar som skett sedan senaste leveransen, som genomfördes den 9 februari.


Redesign av ladok.se

Inom kort startar arbetet med nya ladok.se. 

Målsättningen är att sidan framöver ska vara mer användarvänlig genom förbättrad struktur, ökad sökbarhet, färre dokument samt en modern design som är lätt att använda.

Vill du vara med och testa nya ladok.se under utvecklingen? Hör av dig till Sophia Hansson Ridman.


Material från Ladok-Inkubator

Nu finns alla presentationer från vårens upplaga av Ladok-Inkubator publicerat på ladok.se. Materialet ligger på de interna sidorna och du behöver logga in för att ta del av det.

Ladok-Inkubator genomfördes den 22-23 april på Gynmastik- och Idrottshögskolan.

På denna länk hittar du angendan och materialet.


Status Ladok3-projektet

Ladok3-projektet kommer att leverera en testversion av det fristående systemet Ladok3 Resultathantering till förvaltningsorganisationen i nästa vecka. Utvecklingen av Ladok3 Resultathantering har gått bra och vi känner oss trygga med att systemet, efter produktionssättning, kommer att tillföra verksamhetsnytta på många ställen i sektorn. Parallellt med detta har vi precis avslutat utvecklingen av det system, Uppföljning, som ersätter Årsredovisningsleveransen som idag är produktionssatt på de fyra pilotlärosätena.

Samtidigt som vi utvecklar gör vi också en översyn av metoder och arbetssätt för att säkra vårt åtagande att leverera ett nytt Ladok inom givna ramar. Från och med höstterminen kommer vi att jobba mer i funktionella flöden än vi gjort tidigare och detta tror vi kommer att ge god utväxling på sektorns investeringar.


Mauritz har ordet

Jag har nu haft min nya tjänst i snart 5 månader och börjar så smått komma in i rollen. Jag har ägnat de första månaderna åt att sätta mig in i både Ladok3 projektet, förvaltningsarbetet och hur konsortiet fungerar.

Konsortiet styrs ytterst av Ladokstämman. Vårstämman som går av stapeln på Clarion Sign Hotell den 20 maj kommer att få årsberättelsen för 2014 att fördragen och budgeten för 2016 kommer att beslutas. Har du inte sett handlingarna så ligger dessa här.

Stämman utser en styrelse som har det övergripande ansvaret för konsortiets samlade verksamhet och är därvid i sitt arbete inriktad mot strategiska, principiella och ekonomiska frågor. Hittills har styrelsen under våren haft två sammanträden, den 13 februari och 16 april. Styrelsen har bl.a. beslutat om en arbetsordning för styrelsen, attestordning för konsortiet och förslag på årsberättelse och budget för konsortiet. Styrelsen har även gett mig i uppdrag att göra en utredning om förvaltningsorganisationen. Utredningen ska se över rollerna konsortiechef och objektägare verksamhet, rollerna inom den tekniska förvaltningen och hur förvaltningen ska anpassas för det agila arbetssättet som Ladok3-projektet infört. För mer information om styrelsemötena, finns protokoll och handlingar här.

Jag har under mina första månader försökt träffa SA-chefer och IT-chefer på lärosätena för att höra hur de ser på Ladok3-projektet och konsortiet. Jag har också hunnit med några lärosätes besök och tänker mig att sådana är en viktig del av mitt arbete framöver. Det är i kontakt med lärosätena som vi inom konsortiet kan hålla oss uppdaterade om vad som händer och vad lärosätena behöver.


Hoppas ni alla kommer ha en riktigt skön Kristi Himmelsfärdshelg

Mauritz Danielsson, Konsortiechef 

Nyhetsbrev #5 2015

Om Ladokbrevet

Ladokbrevet är nyhetsbrevet för alla som är intresserade av Ladok, nuvarande såväl som nya. Ladokbrevet kommer ut 10 ggr/år.


Ladok3 wiki

I wikin hittar du alltid den senaste informationen om exempelvis införande, miljöer och utveckling.


Gamla nyhetsbrev

Här hittar du gamla nyhetsbrev.


Dela nyhetsbrev


Tipsa oss!

Har du tips på nyheter eller aktiviteter? Kontakta projektets kommunikatör Sophia Hansson Ridman.


Ladokkonsortiet | Wallingatan 2 vån 7  111 60 Stockholm www.ladok.se

Du får detta brev för att du prenumererar på nyheter om Ladok och Ladok3.

Avsluta din prenumeration genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna

.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!