Exotic Gardenin uusimmat uutiset. Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa

Saavatko viljelyksesi lisälannoitusta?

Kaikki kasvit tarvitsevat ravinteita voidakseen hyvin, kasvaakseen reheviksi ja kukkiakseen runsaasti tai tuottaakseen suuren sadon. Erilaiset kasvit tarvitsevat eri määriä ravinteita. Peruslannoituksen lisäksi voi olla syytä antaa lisälannoitusta.

Puutetta on useimmiten typestä (N), fosforista (P) ja kaliumista (K). Lannoitteissa näitä ravinteita on kasvien erilaisia tarpeita ajatellen eri suhteissa.

Typpi (N) edistää kasvua ja tekee kasvista tummanvihreän ja rehevän. Erityisen paljon typpeä tarvitsevat muun muassa ne kasvit, joista syödään vihreät osat. Esimerkiksi kurkuille annamme paljon typpeä pari kertaa viikossa. Myös tomaatit saavat typpeä, jotta ne pysyisivät rehevinä ja vankkoina. Erityisesti sitä tarvitaan pitämään latvat kunnossa.

Fosforia (P) tarvitaan nuppujen muodostumiseen, kukintaan ja auringon energian sitomiseen. 

Kalium (K) vaikuttaa juurten muodostumiseen, ja sillä on suuri merkitys hedelmien kehittymiselle. Kaliumin puute näkyy siinä, että lehtien reunat ruskettuvat ja kuivuvat. 


9900048 NPK 14-3-12 Kestolannoite
9900048 NPK 14-3-12 Kestolannoite

NPK 14-3-12 Kestolannoite

Pitkävaikutteinen lannoite, joka luovuttaa ravinteet hitaasti. Ravinteet on kapseloitu, ja ne vapautuvat vähitellen kosteuden ja lämmön vaikutuksesta ja kun kasvien juuret imevät niitä. Sekoita tuotetta istutuksen yhteydessä suoraan kukkapenkin, ruukun, amppelin tai parvekelaatikon multaan. Muuta lannoitusta ei tarvita koko kesänä! Sopii erityisen hyvin koristekasveille, kuten ruusuille, kesäkukille, perennoille ja kukkasipuleille.

Tuote on rakeistettu, joten sen levittäminen on helppoa ja se on taloudellista käyttää. Pakkaus 800 g riittää n. 200 litralle multaa tai 10-15 m2:lle. 


Erikoislannoite kasvihuoneeseen ja puutarhaan
9900046 NPK 7-5-29 + N 15,5 Ca 19 Erikoislannoite kasvihuoneeseen ja puutarhaan

NPK 7-5-29 + N 15,5 Ca 19 
Erikoislannoite kasvihuoneeseen ja puutarhaan

Täysin vesiliukoinen kasviravinne, joka on valmistettu puhtaista, laadukkaista, kloorittomista raaka-aineista. Lannoite toimitetaan 2 erisisältöisessä purkissa, niin että ravinteiden määrää ja suhteita voidaan säädellä viljelykauden aikana kunkin kasvin tarpeen mukaan, aivan kuten ammattiviljelmillä tehdään.

Toisessa purkissa on kaikkia pää- ja hivenravinteita sekä runsaasti kaliumia, joka varmistaa runsaan sadon. Toinen purkki sisältää typpeä ja kalsiumia, joka mm. ehkäisee tomaatin latvamätää. Tämän sekä kasvihuoneeseen että avomaalle soveltuvan lannoitteen mukana tulevat käyttöohjeet mm. tomaatille, kurkulle, paprikalle ja avomaanvihanneksille sekä mansikalle, vadelmalle, viinimarjalle ja hedelmäpuille. Varmistaa upean kasvun ja runsaan, hyvänmakuisen sadon. Ammattiviljelijöitten suosima tuote, joka on nyt saatavilla 2 pienessä pakkauksessa. Pakkaukset 900 g + 800 g. 


9900115 Luujauho NP 7-7
9900115 Luujauho NP 7-7

Luujauho NP 7-7
Eloperäinen lannoite. Sisältää runsaasti fosforia (P), joka edistää kukkien, hedelmien ja juurten kehittymistä, sekä typpeä (N), joka edistää kasvua. Valmistettu luusta, joka on kuumennettu, kuivattu suuressa paineessa ja jauhettu. Hellävarainen ja pitkävaikutteinen lannoite, joka lisää maan multavuutta ja pieneliöstön aktiivisuutta. 

Sopii useimmille kasveille, erityisesti monivuotisille. Saat terveet, taudeille ja tuholaisille vastustuskykyiset kasvit, jotka talvehtivat paremmin. 1 kg. Riittää n. 20 m2:lle.  


0901085 PHASEOLUS coccineus Ruusupapu 'Prizegewinner'
0901085 PHASEOLUS coccineus Ruusupapu 'Prizegewinner'

Uutuus 2015. LUOMU. Punakukkainen. Hyvin pitkät ja täyteläiset palot. Purppuranpunaisissa pavuissa on mustia läiskiä. Harrastajaviljelijöiden suosikkeja. Äärimmäisen satoisa. Korjaa palot litteinä (keskenkasvuisina) ja syö kokonaan. Täysin kypsät palot silvitään. Hieno kasvi säleikköön parvekkeelle, verannalle tai lämpimälle paikalle ulos. Helppo kasvattaa. 

0800023 CLARKIA purpurea ssp. Quadrivulnera Silkkikukka 'Burgundy Wine'
0800023 CLARKIA purpurea ssp. Quadrivulnera Silkkikukka 'Burgundy Wine'

Uutuus 2015. Pienet, maljamaiset, tumman purppuranpunaiset kukat kasvavat pitkin varsia. Ne erottuvat hienosti hopeanvihreää lehdistöä vasten. Vaikuttava kasvi kesäkukkapenkissä ja kimpuissa. Helppo kasvattaa. Nopeakasvuinen.

Kiinanretiisi 'Red Meat'
0910006 RAPHANUS sativus longipinnatus Kiinanretiisi 'Red Meat'

"Kiinalainen retiisi".Pyöreät, hienot juuret, joiden halkaisija on n. 5-6 cm. Juuret ovat päältä valko-vihreät ja sisältä kauniin punavalkoiset. Makea, mieto maku. Sopii esim. salaattiin ja säilykkeisiin. 


Uutuudet 2015

0999162 BETA vulgaris Lehtimangoldi 'Feurio'
0999162 BETA vulgaris Lehtimangoldi 'Feurio'

Uutuudet 2015

Napsauta tästä, niin saat esille uutuudet, 161 kappaletta.

Siemenluettelo 2015

Siemenluettelo 2015

Siemenluettelo 2015

Tilaa luettelo tästä.

Tarvikkeet

9900089 Polvi- ja istuinalusta
9900089 Polvi- ja istuinalusta

Tarvikkeet

Napsauta tästä, niin saat esille tarvikevalikoimamme.

Ystävällisin terveisin,

Eva-Lena Gullans
Exotic Garden


Seuraa meitä Facebookissa!
Tykkää sivustamme, niin saat viljelyä koskevia tarjouksia,vinkkejä ja ideoita. Kiitos siitä, että käyt tykkäämässä meistä Facebookissa. 


Anna palautetta.

Osoite: Nämpnäsintie 169, 64510 Nämpnäs,
Puh. 06-225 1363
www.exoticgarden.fi
© Exotic Garden

Saat tämän uutiskirjeen, koska olet tilannut sen. Jos haluat lopettaa tilauksen, napsauta tästä

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!