Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Månadsbrev 2015-05-08 | Till NÅDD-registrerarna


Namn åt de döda


Bäste forskarvän!

Nu har vi kommit en bra bit in på våren, brudspirean börjar slå ut här och i hagen skuttar årets lamm (de flesta i alla fall, vi väntar några till). Tyvärr har även mördarsniglarna vaknat till liv, men de är lätta att stå ut med när man ser all grönska.

Undan för undan kommer det in filer med uppgifter från registrerarna i projektet. Det är ett fantastiskt arbete ni utför som vi alla kommer att ha nytta av på sikt. Som ny projektledare har jag fått en fin start med många trevliga mail från er registrerare och förnämlig stöttning från mina företrädare.

Det mesta flyter på bra, men en sak som jag ofta ändrar i filerna är ordningen på ortangivelserna då någon har haft utländska rötter. För att födelseortfältet ska bli sökbart behöver landet stå före orten (t ex ”Norge, Oslo”) och kolumnen för länsbokstav ska stå tom. Nu är det här lätt gjort att ändra för min del, men det finns ju en risk att jag missar en post så det vore bra om uppgifterna står i rätt ordning från början. Ta gärna en extra titt i instruktionerna där det finns utförligare instruktioner om du känner dig osäker på hur det ska vara eller maila mig.

Flera föreningar har varit väldigt generösa och har lovat ställa det material de har för den aktuella perioden till förfogande. En av dem är Falbygdens Släktforskarförening som kom ut med en ny version av sin skiva i februari (se http://fsffalbygden.se/puffar/falbygdsrotter-version-3 ). Snart får vi tillgång till det materialet och då kommer församlingarna i Falköpings kommun att bli ledigförklarade för registrering.

Gammal vänskap ska man vårda väl. Vi är fem stycken från gymnasieklassen som umgås och det är extra roligt med vänner som känner/kände ens ursprungsfamilj. Nu tar vi semester några dagar då vi ska vandra i de italienska bergen, så jag finns inte tillgänglig via mail förrän efter Kristi Himmelsfärdsdag.

Vänliga hälsningar,
Viktoria Jonasson
Projektledare


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!