Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 7 - Torsdag den 9 april 2015

  • Oroas av debatten kring personer med psykiska problem
  • "Vi ses där!"
  • Var finns kvaliteten i kvalitetsregistren?
  • Vi vill och kan förbättra
  • Din Rätt forskar vidare

 


Oroas av debatten kring personer med psykiska problem

NSPH:s samordnare Anki Sandberg intervjuades i Sveriges Radios program Studio Ett för knappt två vekor sedan gällande den pågående debatten efter flygkraschen i Frankrike.

Läs artikeln och lyssna på programmet >>



"Vi ses där!"

Glöm nu inte bort att anmäla dig till årets viktigaste konferens - Visa vägar. Antalet platser är begränsade, det är först till kvarn som gäller! Se gärna Mårtens Janssons informationsfilm, om konferensen här

Var finns kvaliteten i kvalitetsregistren?

Henrik Ragnevi bloggar. Under våren har jag funnits med i Fristående brukarråd för de psykiatriska kvalitetsregistren.

Läs mer >>


Vi vill och kan förbättra

Beställ vårt nya studiematerial där brukare, anhöriga och personal gemensamt arbetar för att förbättra en vård- eller stödverksamhet för personer med erfarenhet av psykisk ohälsa.

Genom att använda metoder, verktyg och föra samtal ringar man in utvecklingsområden. Man kan praktisera och utveckla brukarinflytande och påbörja ett förbättringsarbete. Innehåller anteckningstavla, filmer och tryckta häften.

Kontakta  info@nsph.se  för att beställa.


Din Rätt forskar vidare

”Antidiskrimineringsprojektet Din Rätt fortsätter samla in anonyma historier om upplevd diskriminering, som publiceras på projektets hemsida under  www.nsph.se. Materialet vi får in hanteras med största sekretess och alla personuppgifter stannar hos NSPH. Tanken med insamlingen av historierna är bland annat att andra som läser dem inte ska känna sig ensamma och att vi som får in dem ska kunna analysera dem och se vad de har gemensamt.

Läs mer >>


Välkommen till NSPH:s nya nyhetsbrev. Du får information från patient-, brukar- och anhörigperspektivet. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete och våra projekt på  www.nsph.se

Nyhetstips: mejla till andreas.fredin@nsph.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!