Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 

              

 

 

     10 november 2010

 
 


Hej,
Äntligen är hösten här! För NCU i Vimmerby har hösten inneburit en rad nya spännande och roliga projekt, och vi har förstås också arbetat vidare med våra redan pågående projekt. I nyhetsbrevet här kan du läsa om några av dem.

Glädjande nog så fortsätter intresset för utomhuspedagogiken att hålla i och sprida sig, både nationellt och internationellt. Anders Szczepanski, enhetschef vid Nationellt Centrum för Utomhuspedagogik - NCU - vid Linköpings universitet, har representerat Outdoor education i Svenska paviljongen under världsutställningen Expo Shanghai. Mer om det kan du läsa i nästa nyhetsbrev som kommer ut i december.


Arla Foods i Vimmerby tar hjälp av naturen för att maximera personaltrivseln
Arla är för många människor starkt förknippat med naturen och i höstas tog Arla Foods i Vimmerby naturkonceptet ett steg längre. I samarbete med NCU i Vimmerby genomförde Arla Foods fem workshops i utomhusmiljö för de anställda.

Arla Foods flyttade ut sina seminarier för personalen från den traditionella innelokalen till naturreservatet kring Försjön i Vimmerby. Där i det natursköna området fick personalen med hjälp av utomhusövningar jobba med att öka den sociala trivseln i gruppen och lära känna varandra bättre, vilket blev mycket uppskattat. Samarbetet med Arla Foods, där vi på NCU är med och genomför övningar, bidrar också till att NCU i Vimmerby utvecklar sitt lärande och sin kunskap kring den här sortens workshops.

Läs en intervju med Mats Carlsson, personalchef vid Arla Foods i Vimmerby, här.

Kontakt Katarina Johansson, 013-28 19 97


Nytt Vimmerbyförlag når framgång med hjälp av utomhuspedagogik
Ett nytt bokförlag med inriktning på utomhuspedagogiska läromedel har etablerats i Vimmerby. OutdoorTeaching Förlag startade sin verksamhet i augusti och har redan sålt 3700 böcker. 

- Det finns ett enormt utvecklingspotential i det här konceptet, det ligger rätt i tiden. Det märks inte minst på mässor där vi upplevt ett stort intresse från lärarkåren för den här sortens litteratur, säger Frida Carlsson, på OutdoorTeaching Förlag.

Läs mer om OutdoorTeaching Förlag här.

 
LEK 2011 - Barns lek sätter Vimmerby på kartan
Planeringen för LEK 2011, Sveriges nationella konferens om barns lek, pågår nu för fullt. Konferensen riktar sig till företag som har produkter eller tjänster med bäring på barns lek, lärande, utveckling och hälsa. Konferensen kommer att handla om den utvecklande leken och lekens olika roller. Under två dagar i maj kommer den senaste forskningen och kunskapen om, samt de mest intressanta initiativen för barns lek presenteras för näringsliv och forskarsamhälle.

LEK 2011 är en tvådagars kunskapskonferens med föreläsningar, seminarier och workshops som arrangeras av NCU i Vimmerby med partners. Konferensprogrammet kommer genomföras på flera platser i Vimmerby, med omnejd.

Lek 2011, 25-26 maj 2011 i Vimmerby
Boka in datumen nu, mer information kommer sedan.

Kontakt Christian Gustavsson, 0730-28 51 55 


Efterlysning
Nationellt centrum för utomhuspedagogik i Vimmerby letar efter företag inom området barns lek, lärande, utveckling och hälsa. Vi söker företag som är intresserade av att att uveckla sina produkter eller tjänster i samarbete med NCU, exempel på företag kan vara lekplatsbyggare, leksakstillverkare, pedagogiska förlag och friskolor.

NCU har kompetensen i utomhuspedagogik och vet hur barn leker och lär och företagen har kompetensen i hur man tillverkar produkter som kan anpassas till behoven. Hör gärna av dig för mer information!

Kontakt Christian Gustavsson, 0730-28 51 55

 


På gång där ute.
30 november 2010
Nordic Movement Solutions, Slakthuset Malmö
NCU är en av utställarna om framtidens rörelselösningar på Nordiska Ministerrådets konferens. Läs mer

9-10 mars 2011
Förskoledagarna, Stockholm Waterfront Congress Center
NCU föreläser och ställer ut på de första Förskoledagarna. Läs mer.

25-26 maj 2011
LEK2011, Vimmerby
En nationell konferens och mötesplats för forskarsamhälle och näringsliv om den utvecklande leken och lekens olika roller.

17-26 augusti 2011
L.I.K.E, Vimmerby
Landscape - Inspiration - Knowledge - Education
based on the literature of Astrid Lindgren. Läs mer

 

 

 

 
 

 

                

 
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!