Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Facebook eller Twitter.

2010-10-29

Politikens innehåll

På ett seminarium med Mittuniversitetets valforskare i veckan meddelades att under valrörelsen upptog ämnet "valrörelsen" 15 gånger mer plats i media än den största sakfrågan, "jobben". Tänk så bra för debatten, demokratin och väljarna om journalisterna ville fokusera på innehåll snarare än taktik och spel!

Motioner

Så till innehållet. Jag har författat åtta egna motioner under den allmänna motionstiden och två tillsammans med andra. Idén är att skissa på smarta och viktiga reformer som släpper loss skaparkraft - och inte minst kan leda till bättre välfärd. Här är de:

Äldreomsorgspeng

Regleringsgiljotin

Avreglerad andrahandsuthyrning

Ekonomisk egenmakt

Handel med sjukvårdstjänster

Välfärdens framtida finansiering

Lika villkor för bemanningsföretag

Valfri leverantör av sjukförsäkring

Ersättningsmodeller i sjukvården (med andra)

Ny etisk plattform (med andra)

Ta till vara refommandatet, Alliansen!

Alliansen fick ett starkare stöd i valet 2010 än 2006 - efter en mandatpeirod med betydande reformer. Det bör tolkas som att vi ska ha en ambitiös reformagenda också denna mandatperiod. Läs debattartikel av mig i ämnet här.

Debatter

Jag medverkade i ett intressant seminarium arrangerat av Timbro, Arena Idé och Södertälje Kommun om sjukvård, vilket kan ses här. Kul debatt med Ilija Batljan. Dagens Samhälle skriver här.

Jag deltog även i min första interpellationsdebatt i riksdagens kammare, om sjukförsäkringen. Även det en bra debatt. Läs mer här. Man kan se den här (punkt 9).

Synpunkter

Input till detta nyhetsbrev - eller synpunkter i övrigt - är välkomna och skickas till johnny@munkhammar.org.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!