Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV APRIL 2015

Påsken är i antågande och därtill Chicagos traditionsenliga Påskläger som pågår i dagarna fyra. Där bjuds det på klasser, danskvällar och danstävlingar. Syltklubben får heller inte missas och redan nu är det dags att planera in ytterligare två dansläger, Jump Session och Shout, Sister Shout! Allt detta och mer därtill nedan, håll till godo! Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


SOMMARTID PÅ SÖNDAG

Här kommer en liten påminnelse om att klockan, natten mellan lördag och söndag, slår om till sommartid och att vi ställer fram klockan 1 timma.


UNGDOMSKURS PÅ CHICAGO

Efter påsk, från och med 15/4, kommer Fatima fortsätta drilla ungdomar i autentisk jazz på onsdagseftermiddagarna från 16.00. Nytillskott välkomnas gärna till gruppen. Inga förkunskaper krävs. Kostnaden för fem kurstillfällen är 500 kr.


WORKSHOPS PÅ CHICAGO I VÅR

Vi har hela tre dansläger kvar att se fram emot här på Chicago i vår. Nu närmast står Påsklägret på tur och det finns fortfarande platser kvar för såväl följare som förare. I maj kommer Nalla Kim och Jessica Yoon från Korea hit för Jump Session. Och sist ut har vi Solojazzlägret Shout, Sister, Shout! där temat är "Jazz Women of the Swing Era". Det är bara att anmäla sig om det passar!

Påsklägret 3 - 6 april
Jump Session 15 - 16 maj
Shout, Sister, Shout! 29 - 30 maj


DANSKVÄLLAR UNDER PÅSKLÄGRET

Långfredagen (3/4) Danskväll
Påskafton (4/4) Live: Jesses Swingers och DJs
Påskdagen (5/5) Live: Hasse Ling & His Syncopators of Swing samt Stockholm Open Swing Dance Contest.
Annandag påsk (6/4) Tedans med DJ

Välkommen oavsett om du är anmäld eller inte till Påsklägret. Läs mer om Påsklägret och tider här.


SYLTKLUBBEN 12 APRIL

Syltklubbens Jam Sessions har blivit ett stadigt inslag i Chicagos repertoar. Och nu är det snart dags igen. Senaste gången efterfrågades lite mer blås så om du lirar trumpet eller trumbon, tveka inte att dyka upp. Hasse Ling är jamledare och för kvällen har han dragit ihop ett gediget huskomp med fantastiska musiker. 

Syltklubben är främst en tillställning för musiker och dansare men självklart är även de som nöjer sig med att lyssna och njuta välkomna. Jazzmusiken står i centrum. I nuläget är det fri entré men se till att ta med dricks till husbandet, ca 30 kronor per set är kutym, eller vad plånboken tillåter.

Sprid gärna den här information för allt vad ni är värda till både dansare och musiker så ses vi den 12 april, 20.15 på Chicago, Hornsgatan 75.


SWINGA UT VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna rullar som vanligt på med prova-på-kurs i Lindy hop varje onsdag 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa kvällar. Och med jämna mellanrum kommer Tommy Löbel Swingband och andra överraskningar på besök och förgyller kvällen för oss.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag samt vilka onsdagar det är liveband.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Missa inte Club Hot-Cha redan nu på lördag! Nedan kan du se alla lördagsteman den kommande månaden.
28/3 Club Hot-Cha
5/4 Live på Chicago
11/4 Klubb Swingout
18/4 Live på Chicago
25/4 Filmvisning + Elevdans


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagar består oftast av temaklasser där vi lite mer ingående belyser ett särkilt område. Den här månaden är det solodans och parakrobatik på agendan. Nedan hittar du aprils teman listade.

29/3 Trunkey Doo (Solojazz)
5/4 Ingen temaklass - Danskväll/Påsklägret
12/4 Ingentemaklass - Syltklubben
19/4 Parakrobatik
26/4 Parakrobatik


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagar mellan 11.00 och 13.00 är dansgolvet öppet för dig som vill träna för egen maskin utöver kurser och socialdansar. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.

OBS! Under påskhelgen är det ingen öppen träning på grund av Påsklägret.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben förtsätter som vanligt och höstens fullständiga orkesterprogram finns på hemsidan.


CHICAGO SÖKER TILLFÄLLIG MEDARBETARE

Chicagos lokaler används idag som bekant företrädesvis kvällstid till i första hand dansklasser och socialdans. Men till och från förekommer även daguthyrning till olika aktiviteter. Det senare är dock något som vi för framtiden gärna skulle vilja utveckla vidare.

Vi söker därför kontakt med någon person som har lämplig bakgrund och erfarenhet att för Chicagos räkning sondera denna potentiella marknad. Positionen är i första hand tänkt som en korttidsanställning under våren/försommaren, och kan eventuellt bli föremål för en förlängning om förutsättningar finns.

Vänligen kontakta kontoret via epost (info@chicago75.se) eller telefon (08-669 60 90).










SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!