Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Brevhuvud Nytt om Ladok3. Klicka på bilden för att komma till ladok.se

Nya Ladok på plats

Onsdag den 11 mars nådde vi en stor milstolpe för Ladoksverige: Det första lärosätet började använda nya Ladok!

Natten mot den 11 mars konverterades Kungliga Musikhögskolans (KMH) nuvarande databas in i nya Ladok. Elisabeth Larsson, Ladokansvarig och lokal projektledare på KMH, började använda nya Ladoks första delar, som innehåller funktionalitet för årsredovisning, på en gång. . ”Det här är ju så kul” utbrast Elisabeth samma dag! Elisabeth ska leverera uppföljning till några av KMH:s institutioner och passar nu på att ta fram information från både gamla och nya Ladok, för att kunna jämföra resultaten.

Förra veckans milstolpe är resultatet av hårt arbete från alla inblandade! Från Ladok3-projektets och Förvaltningens sida vill vi tacka alla som bidragit på vägen. Under våren börjar ytterligare tre lärosäten att använda nya Ladok och under hösten kommer sedan merparten av Ladokkonsortiets 37 medlemshögskolor att börja använda delar av det nya systemet. 


Status Ladok3-projektet

Ladok3-projektet förbereder nu Resultathanteringsleveransen. Det är den första leveransen som får bred spridning i sektorn och den medger att flera kategorier av anställda kan använda nyutvecklad Ladok3-funktionalitet. Jämfört med den ursprungliga planeringen från 2012, så är detta en tidigareläggning av tillgänglig funktionalitet med upp till 24 månader. Vi hoppas att det kommer att bli ett bra stöd för de som jobbar med att rapportera och handlägga resultat på lärosätena.

Projektet har också antagit en ny ekonomisk och tidsmässig plan. Projektets ramar är fasta och inom dessa har vi möjlighet att vara flexibla. Vi har flyttat det ekonomiska målet till 300 mkr (tak 314) och den planerade slutleveranstidpunkten till Q3 2016 (bortre gräns Q1 2017). Den nya planeringen medger att vi kommer att få med en större del av verksamhetskraven än vad vi sett tidigare. Dock är listan på övriga önskemål fortfarande mer omfattande än vad takkostnaden för projektet kommer att tillåta. Det vi prioriterar är, som tidigare, stöd för aktuella utbildningsformer från antagning till examen, ett sammanhängande och lättanvänt system samt möjligheterna för framtida utbyggnad och ett bra stöd för integrationer.


Informationsdag den 4 juni

Den 4 juni håller Ladok3-projektet och Förvaltningen en informationsdag kring aktuella frågor. Dagen kommer vara upplagd på liknande sätt som tidigare informationsdagar.

Vi kommer att vara på Karolinska Institutet i Solna, precis som vid föregående informationsdag, dock i annan lokal.

Detta är alldeles färskt bekräftat och vi ber därför att få återkomma med detaljer och program längre fram. 

Har du frågor om informationsdagen är du välkommen att kontakta Sophia Hansson Ridman, kommunikationsansvarig i Konsortiet och projektet.


Ny roll i förvaltningen utlyst

Nu finns det möjlighet att anmäla ditt intresse för rollen Produktansvarig för grunddata och behörighetsadministration i den nya förvaltningsorganisationen.

Här kan du ta del mer information om rollen samt om hur ansöker.


Inspelning av Öppen fråga

Nu finns inspelningen och materialet från Öppen frågestund den 10 mars publicerat här på ladok.seKlicka på denna länk för att komma till infosidan om öppna frågestunder. Där finns såväl inspelningslänkar som material som presenterats.

Vid öppna frågestuden den 10 mars pratade vi bland annat om registervård med batchar samt fick lite status från både Ladok3-projektet och förvaltningsorganisationen.


Ladok-Inkubator i april

Vårens upplaga av Ladok-Inkubator går av stapeln den 22-23 april på Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm. 

Ladok-Inkubator genomförs som en del av Sunet-dagarna och det sker ett flertal andra träffar parallellt inom ramarna för det arrangemanget.

Från Ladok-håll puffar vi gärna lite extra för att ATI-gruppen (arbetsgruppen för teknisk integration) träffas under en heldag den 20 april och att integrationer i nya Ladok då får stort utrymme. Denna träff kan vara ett lysande tillfälle för bland annat de lokala införandeprojekten att skicka med frågor kring detta, med ert lärosätes representant i denna grupp.

Här finns veckoprogrammet för Sunet-dagarna.

Information om Ladok-Inkubator publiceras inom kort på ladok.se 

Nyhetsbrev #3 2015

Om Ladokbrevet

Ladokbrevet är nyhetsbrevet för alla som är intresserade av Ladok, nuvarande såväl som nya. Ladokbrevet kommer ut 10 ggr/år.


Ladok3 wiki

I wikin hittar du alltid den senaste informationen om exempelvis införande, miljöer och utveckling.


Gamla nyhetsbrev

Här hittar du gamla nyhetsbrev.


Dela nyhetsbrev


Tipsa oss!

Har du tips på nyheter eller aktiviteter? Kontakta projektets kommunikatör Sophia Hansson Ridman.


Ladokkonsortiet | Wallingatan 2 vån 7  111 60 Stockholm www.ladok.se

Du får detta brev för att du prenumererar på nyheter om Ladok och Ladok3.

Avsluta din prenumeration genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna

.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!