Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ingen undervisning på påsk!

Kom ihåg att det inte är någen undervisning på skärtorsdagkväll 2.4 t.o.m. annandag påsk 6.4
(om inget annat bestämts med läraren) !

Planering av läsåret 2015-2016

Planeringen inför nästa läsår 2015–2016 är i startgroparna! Vi tar gärna emot idéer om kurser eller föreläsningar som du önskar Arbis ska ordna. Dessa tips och idéförslag kan skickas in per e-post till informations- och kurssekreterare camilla.back(at)vasa.fi eller rektor ann-maj.bjorkell-holm (at)vasa.fi. 

Vi söker också ständigt nya timlärare. Har du lust att vara lärare hos oss kan du registrera dig på Lärarbanken. Där får du fylla i dina uppgifter samt vilka kurser du kan hålla. Vi tar kontakt med dig om vi önskar planera en kurs med dig som lärare!




Cirkus Musikul

Musikul är ett musikaliskt projekt där lindrigt utvecklingsstörda och ”normalstörda” personer samverkar med musik, drama och dans. Projektet är ett samarbete mellan Korsholms vuxeninstitut, Vasa arbis och DUV (De utvecklingsstördas väl i Vasanejden). I projektet medverkar gruppen DramaDuvorna, medlemmar ur gruppen LaBandet, elevkör från Mustasaaren Keskuskoulu och Smedsby-Böle skola. Medverkar gör även elever från grundläggande konstundervisning i Korsholm och Vasa.
Produktionen regisseras av Alexandra Mangs och Isa Lindgren-Backman. Kompositör och musikansvarig är Dan Andersson.

Spelplats: Korsholms kulturhus
Skolvägen 1, Smedsby

Biljettpriser: 20 €.
Pensionärer, studerande, arbetslösa 10 €.
Biljetterna bör lösas ut senast 8.3 från vuxeninstitutets kansli, kontant betalning. Outlösta biljetter säljs vidare.

Projektet stöds av Svenska kulturfonden, Svenska odlingens befrämjande r.f., Aktiastiftelsen i Korsholm, Otto A. Malms stiftelse, KulturÖsterbotten

Biljetter kan beställas från Korsholms vuxeninstitut.


Sommarresa till operan i Ilmajoki 12.6

Första bilden är lånad härifrån. Den andra bilden presenterar operans solister Johanna Rusanen-Kartano och Jussi Merikanto, bilden är lånad härifrån.

Kom med Vasa Arbis och Träffpunkt Arbis till Ilmajoki och till ELÄMÄLLE-operan, som handlar om tonsättaren Oskar Merikanto.  Operan utspelar sig i en fantastisk miljö vid stranden av Kyro älv.  Jubileumsår i år, 40 år, för Ilmajoki musikfestspel och dess berömda folkopera. Lunch vid den herrgårdsliknande bondgården Ilmajoen Kestikartano, nära operafältet.

Mer information och fullständigt program finns på vår hemsida, anmälan sker till kansliet.

OBS! Vem som helst får komma med på resan, man behöver alltså inte vara med i Träffpunkten för att delta.

"Sibelius i Österbotten" till Orisberg och Tottesund torsd. 1.10, blir höstens Träffpunkt utfärd. Förhandsanmälningar kommer tas upp under våren.


Vasa Arbis på Facebook

Du har väl inte missat att Vasa Arbis också finns på Facebook? Gå in och 'Gilla' oss, så får du snabbt ta del av senaste nytt.



Vasa Arbis på Instagram

Nu finns Vasa Arbis också på Instagram! Vårt användarnamn är vasaarbis .
Välkommen att
följa oss!



Måns Broo: Är yoga religion?

Fredag 10.4 kl. 18.00, Ritz, 10€

I denna föreläsning kommer FD Måns Broo, lektor i religionsvetenskap, Åbo Akademi, att närma sig frågan om yogas identitet från ett perspektiv som tar fasta både på yogas historia och dagens yogautövare.

Mer information och anmälan.



Mark Levengood: Att leva i förändring

Söndag 17.5 kl. 18-19, Ritz. 20 €

På sitt personliga och humoristiska sätt talar Mark Levengood om att vår tids snabba förändringar är en möjlighet till personlig utveckling, om vi bara har rätt förhållningssätt och mod. Han talar också om skillnader i förhållningssätt i Sverige och Finland. Med sin föreläsning vill han ge publiken nya tankar, hopp och perspektiv på tillvaron.

Du kan anmäla dig till föreläsningen här.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!